Направи си сам работен плот. Чертежи. Фото.

Направи си сам работен плот. Чертежи. Фото. (8)

Първата тренировка е изобретена още в епохата на неолита, дори тогава без този инструмент нямаше къде да се пробие дърво, да се направи дупка в камъка и дори да се направи пожар. Оттогава нищо не се е променило, тренировката все още е популярна, само че малко е подобрена. Днес повечето сондажни работи, в зависимост от сложността, се извършват или на специални машини, или с ръчни инструменти.

 

Ясно е, че фабричните машини, предназначени за извършване на серийни операции в домашния цех, са безполезни, но от друга страна, понякога е необходима специална точност на пробиване. Тогава майсторите мислят как да си направите машина за пробиване сама и за предпочитане от импровизирани материали. Малко вероятно е просто да намерите необходимите части в магазина, така че за производството им е необходима специална фантазия.

Можете да говорите много за достойнствата и необходимостта на всеки майстор от такъв инструмент като фреза, но това е разбираемо. Просто се огледайте - с този инструмент са направени врати на шкафове, кутии за врати, дървени первази, дограма и много други неща. По-добре да разгледаме за какво е фрезова маса.

 

За господаря това не е въпрос, ако трябва да работите с ръчен рутер, много е трудно да се направи без помощни устройства. За да купите добра маса за рутера, ви трябват около 150 долара, може да е по-евтино, но ние говорим за добра маса. следователно направете сами по-практична фрезова маса, особено след като не е толкова трудно, но ще имате дизайн, размер и опции, които са подходящи за вас.

Ако ще оборудвате своя собствена работилница или просто работна маса, работен плот, ще ви трябват много инструменти и устройства. Някои от тях могат да бъдат направени независимо, например, не е трудно да направите менгеме със собствените си ръце, тъй като във всеки случай не можете без тях.

 

Има много видове затягащи устройства, но за малка работилница или работен плот в гараж те обикновено използват пейка или дограма. Тази статия представя повече от двадесет опции за домашно изработено менгеме - дърводелство и ключар, както и инструкции за възстановяване и подобряване на фабричните модели.

Ако сте начинаещ, тогава на първия етап можете да направите само с един чук или трион, но по-късно определено ще ви трябва вице или скоба, за да фиксирате детайла или да залепите отделни части. Направата на скоба със собствените си ръце е много проста., в тази статия са представени 45 майсторски класове как да направите това просто, но много необходимо устройство.

 

Няма нито една скоба, която да бъде достатъчно гъвкава, за да задоволи всички наши нужди за извършване на различни видове работа. За щастие, Скобите се предлагат в много стилове, размери и модели и както всеки майстор ще ви каже, няма прекалено много скоби., Ето кратък преглед на най-необходимите тела, които може да са необходими за решаване на проблемите на ремонта и дървообработката. Всички представени тук скоби, скоби, скоби могат да бъдат направени независимо.

Какво трябва да бъде работното място в домашната работилница? Ясно е, че всеки се оборудва според нуждите си, в случая не говорим за професионалисти, те тогава знаят точно от какво се нуждае. И за любовника идеален вариант да си направите универсална работна тенджера, направена сама, така че, както се казва, за всички поводи и фиксирайте стол и отрежете метална тръба.

 

Малко вероятно е в магазина да намерите подходящ десктоп, който да задоволите по всякакъв начин, а купуването отделно, разбира се, е скъпо. Няма смисъл да инвестирате в скъпо оборудване, ако не печелите пари от него. следователно маса за работна маса е по-добре да го направите самии натрупайте опит и спестете. Вярно е, че тази статия представя не само многоцелеви работни маси, но и теснопрофилни, но основното е, че можете да ги направите сами.

Във всеки дом е необходима работна пейка, дори ако дърводелството или ключарството не е вашето хоби. Все едно, периодично има нужда да се поправя или направи нещо. Проблемът обикновено е къде да намерите място за такава маса. Най-добрият начин, разбира се, е да направите работната маса сгъваема със собствените си ръце, особено ако ви е необходима не постоянно, а от време на време.

 

Най-добрият вариант фиксирайте сгъваемата конструкция към стенатаТой е удобен и надежден. Недостатъкът е ограниченото пространство за работа. Може да се направи напълно сгъваема работна масатака че е възможно да се сгъне и премахне, и ако е необходимо, да се разложи. Удобно в смисъл, че можете да поставите навсякъде и да транспортирате не е проблем. Но минусът е очевиден, такъв дизайн трябва да бъде много лек, тоест списъкът на творбите на такава маса ще бъде доста ограничен. Статията представя различни опции, изберете тази, която е по-подходяща.

За да работите с метал, имате нужда от специално работно място, обикновена маса или табуретка очевидно не са подходящи за тези цели. Разбира се сами да си направите пейка не е толкова лесноно съвсем реално. Тази статия само дава примери за домашни дизайни със стъпка по стъпка снимки.

 

Какво е пейка за работа? В идеалния случай това е метална рамка с здрав работен плот, чекмеджета за съхранение на инструменти и аксесоари, преди всичко това е порок, без който е трудно да се извърши каквато и да е работа. Всичко това може да се направи независимо, дори порок, по-трудно е да решите къде да поставите тази работна маса, ако нямате гараж или навес. Това обаче е друг въпрос.

Всички периодично трябва да правим дърводелски изделия, като често използваме столове, табуретки като стойка или каквото и да е под ръка. Вероятно много мисли са дошли, сякаш направете маса за пране самано да мислим и да правим, разбира се, различни неща. Това всъщност е по-лесно, отколкото си мислите.

 

По същество, какво е работна маса? Таблица, която се различава от обичайната по повишена якост и ако прикрепите порок към плота и поставите кутия с инструменти наблизо, то това е сто процента работна маса. Основното изискване е трайност, всичко останало: стелажи, рафтове, порок, скоби - само за удобство. Ясно е, че професионалната работна маса, купена в магазин, е великолепно нещо, но ако сте начинаещ, няма нужда от такива разходи, направете го самии как да направите това, вижте тази статия.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...