Направи си сам работен плот 1200 снимки, рисунки, стъпка по стъпка майсторски класове

универсална маса за работна маса универсална маса за работна маса

Какво трябва да бъде работното място в домашната работилница? Ясно е, че всеки се оборудва според нуждите си, в случая не говорим за професионалисти, те тогава знаят точно от какво се нуждае. И за любовника идеален вариант да си направите универсална работна тенджера "Направи си сам", така че, както се казва, за всички поводи и фиксирайте стол и отрежете метална тръба.

 

Малко вероятно е в магазина да намерите подходящ десктоп, който да задоволите по всякакъв начин, а купуването отделно, разбира се, е скъпо. Няма смисъл да инвестирате в скъпо оборудване, ако не печелите пари от него. следователно маса за работна маса е по-добре да го направите самии натрупайте опит и спестете. Вярно е, че тази статия представя не само многоцелеви работни маси, но и теснопрофилни, но основното е, че можете да ги направите сами.


Така че можете да научите как да го направите сами:

 1. универсална работна маса за митра трион;
 2. работна маса с рафт за шлифовъчна машина;
 3. универсална работна маса с чекмеджета;
 4. мобилна работна маса за шлифовъчна машина;
 5. универсална маса за фреза;
 6. маса за заваряване;
 7. лентова шлифовъчна машина;
 8. машина за ръчно пробиване;
 9. универсална стойка за допълнително оборудване.

 

направете сами универсална работна масаУниверсална работна маса

Имате ли нужда от работна маса, подходяща за обработка на дърво, метал и дори за ремонт на малки домакински уреди? Тази универсална, универсална маса за работна маса решава проблема ви.защото ви позволява да правите всичко - от дървообработването до механичната работа, тоест да режете дърва, да смилате, смилате и т.н. Страхотно за малка стая.По-добре е да имате една многофункционална таблица, отколкото няколко малки работни плота. Основната идея на автора на тази работна маса, преходът от един вид работа към друг за по-малко от 30 секунди.

Сред другите функции:

 • много здрава и здрава конструкция, тегло над 150 кг;
 • много място за съхранение на инструменти;
 • няколко платформи за бърза смяна на вида работа за по-малко от 30 секунди;
 • автоматично регулиране на височината на работната повърхност за рутера;
 • интегрирано захранване 5V, 12V и 24V за работа с електроника;
 • регулируемо осветление;
 • сгъваема маса и менгеме.

С ползите, подредени сега, по-близо до точката. Няма да опиша подробно целия процес, ще се получи много голяма статия. За да разберете повече информация, можете да отидете на уебсайта на автора, връзката е под галериите. Авторът обаче представи много подробни стъпка по стъпка снимки, повече от 200 бройки, така че по принцип всичко е повече или по-малко ясно. Ето как трябва да изглежда готовата работна маса на финала.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId7a90611537

Какво е необходимо за работа? Всъщност много инструменти не са необходими, достатъчно ръчни и циркулярни триони, електрически бормашини, длета и отвертки, Също така, много скоби и шкурка са желателни. По време на изпълнението на този проект може да се наложи да закупите някои инструменти, които ще опростят работата и ще спестят известно време. Примерен списък на материалите:

Дървени блокове

 • 90x90mm поне 10 метра
 • за производство на плотове от нулата 55 метра 40х40 мм;
 • 40x80mm поне 8 метра
 • 15x80mm поне 8 метра

Различно от това около 10 кв.м шперплат, няколко квадратни метра винилова лента, лепило, винтове, кладенец, пълен комплект електрически продукти, от кабела до ключовете. За да не изброявате списъка, всичко, което ви е необходимо, е показано на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId2e9c0ead90

направете универсална машинаПоказан тук е производственият процес на рамката и плотовете., Това е доста дълъг процес, особено в началото, но щом имате опит, работата ще върви по-лесно и по-бързо, най-важното, не се страхувайте. Представената тук е опцията за производство на плотове от залепени летви, не е най-лесната. Разбира се в този случай работната повърхност е много издръжлива, но няма значение, можете да използвате дъски или друг материал. За да прикрепите плота към рамката, пробийте няколко отвора в горната част, за всеки ъгъл и след това използвайте дълги 15 см винтовекоито дълбоко влизат вътре в краката на масата. В бъдеще можете да направите капачки, за да скриете винтовете, като използвате дървесни отпадъци.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdff58304814

Следва идването монтаж на циркулярен трион, много удобен инструмент, в този случай можете да го използвате като краен трион, тоест изрязан от краищата на дъските, можете да го монтирате по размер, да изберете жлебове, ако се нуждаете от повече прецизност и други подобни. Вярно е доста опасно устройство, така че когато инсталирате, бъдете внимателни и отделете време, за да направите всичко добре. Също така се уверете, че имате възможност за бързо изключване на двигателя в случай на някакви проблеми. Като подкрепа е по-добре да използвате не шперплат, но polikorbanat, Следва идването ред на монтаж на фреза, ще отнеме около петнадесет минути и ще ви бъде полезно, когато правите кутии. Просто трябва да изрежете квадрат в 20 мм шперплат 300x300 мм, да маркирате местата за закрепване и пробийте дупки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId2bea87f044

Изработка на основната рамка, централното отделение, където ще бъдат разположени гнездата, както и шкафове с чекмеджета за съхранение на инструмента и допълнителен сгъваем плот, Тази стъпка е доста проста. За да основите долния рафт, можете да използвате залепен шперплаттака че дебелината да е приблизително 40 мм. След това постепенно добавете вертикалните панели и накрая рафтовете. За да може повърхността на шперплатните рафтове да не се износва бързо, можете увийте ги с винил лист, Създадена е малка кутия за търговски обекти в средата на масата, можете да го направите по различен начин, извадете панела, но тази опция е по-безопасна. Чекмеджетата се нуждаят от малко 20 мм шперплат за стена, 5 мм шперплат отдолу и 20 мм масивно дървоза направата на предни панели. Сега основната конструкция на работната маса е почти завършена. Понякога е полезно да имате допълнителна работна повърхност. Просто трябва да добавите няколко квадратни метра 20 мм шперплат и да фиксирате прибиращите се ъглови опори. Завинтете ъгловата опора върху краката на масата, отпилете шперплата с необходимия размер и го накарайте да се изравни с горната повърхност. Можете да разширите тези разширения, когато се нуждаете от повече работно пространство, което е много удобно, особено ако работната маса е монтирана на колела. Това може да удвои работната повърхност.който е в състояние да поддържа теглото на детайла без огъване. В края сложете всички фуги върху лепилото.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId9644065bf9

направете универсална машинаМонтаж на вице на дърводелски, Не е най-добрият вариант, но те са достатъчно големи, за да държат детайли с различни размери. По желание могат подсилете чрез добавяне на няколко слоя шперплат, За надеждност шперплат може лепило с гумени листове, За да направите менгеме, ще ви трябва няколко парчета шперплат, 2 стоманени пръти с резба с диаметър 16 мм, гайки 16 мм и гумени листове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId5a0e887fbb

направете универсална машина Електричество, На работната маса няколко точки за захранване винаги ще ви бъдат полезни. Само ако никога не сте се занимавали с окабеляване, по-добре е да поканите магьосник. Е, за тези, които разбират, не са необходими специални инструкции. Основното нещо е да се осигури предпазител с превключвател, така че ако е необходимо, работната маса може да бъде напълно изключена от електричеството, при организация на осветлението, авторът изхожда от два принципа, за да не разваля стените и че лампите са били разположени върху самата работна маса. Също така е показано на тези снимки монтаж на електрически асансьор за фрезатаа. За да повдигнете инсталирането на фрезата, не е необходим особено мощен двигател, можете да копирате представената система, която е много проста, но доста надеждна или да излезете със своя собствена.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId4fb72b697a

Инсталиране на система за изсмукване на прах, Разбира се, напълно невъзможно е да се отървете от чипове и прах, основната задача е да премахнете най-голямата част, което предимно пречи на работата. Изпратена система основно решава този проблем и е много лесно да се изгради, просто се нуждаете от шперплат лист с размери 30х30 см с дебелина около 20 мм и още 5 мм парчета, за да изградите кутията. Пробийте дупки, закрепете дъното на кутията, направете я херметична и свържете към вакуумната система чрез PVC тръбите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdf692447eca

Инсталиране на LED настолна лампа необходимо, когато спойкате или извършвате друга работа, изискваща прецизност. За да инсталирате лампата, от която се нуждаете 4x4cm релса с дължина около 2 метра, 10 или 20W LED прожектор, превключвател, проводници, няколко винта и резба с резба около 200 мм, За да го прикачи към масата, авторът използва протекторни вложки, Необходимо е да се пробие дупка в долната част на стойката на лампата, да се постави резбапоставете навътре и използвайте дълга резба с резба. Винаги, когато е необходимо да смените положението на лампата, завъртете косата и я поставете в друга дупка, което ще отнеме няколко секунди. Предимството на това решение е това лампата е здраво монтирана на масата и статива може да бъде прикрепен към всяка позицияфиксирайки го, като просто затегнете пръта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIde77b85a3e2

Инсталирайте лентата с инструменти на стената и резултатът е как трябва да изглежда. Стенният панел за инструменти е много лесен за изработка. Вземете лист шперплат, пробийте четири отвора, по един във всеки ъгъл. След това шкурка, за да направи повърхността идеално гладка и равномерна, и лепило винилчрез премахване на въздушни мехурчета. Оставете да изсъхне под натиск върху равна повърхност. След това направете приспособленията за необходимите инструменти. Е, последните пет снимки, това е, което трябва да доведе до резултата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdea95ca0724

универсална гаражна работилницаУниверсална гаражна работилница

Ако трябва да оборудвате работно място в гаража, така че да е възможно да се извършват всички видове работа от запояване до обработка на дърва, тогава универсалната работна маса, представена тук, е точно подходяща за тези цели, Авторът при условие, че е възможно да се работи стоящо и седнало, за универсален модел това със сигурност е за предпочитане. Ергономичната работна височина е около 8 см под лакътятака че масата да е висока 110 см, но можете естествено да регулирате височината според вашите нужди. По-долу на снимката са показани необходимите инструменти и размери, макар и в инчове (1 инч - 2,54 см).
Последователността на сглобяване в стъпка по стъпка снимки е показана подробно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId86ca882c21

направете сами универсална работна масаНаправи си сам универсална работна маса

Простият и функционален дизайн на представената универсална работна маса ще помогне за максимално използване на работното пространство във вашия гараж или работилница, Конструктивната функция осигурява допълнителен рафт и подвижност благодарение на колелата. Като цяло, колкото повече движещи се части, толкова по-голяма е вероятността от криви части и загуби. Следователно на работната маса всичко винаги трябва да бъде ясно прикрепено и проверено. Ето защо, дори и за малки домашни задачи, към производството на десктоп трябва да се подхожда отговорно. Вижте стъпките за сглобяване на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId69a4a5d268

универсална работна маса за сглобяванеУниверсална работна маса за монтаж

Да организирате работното си място по такъв начин, че да побере всички инструменти и да инсталирате различно оборудване не е толкова просто. Но ето един пример, показващ, че ако искате всичко е възможно, авторът направи универсална работна маса, направена сама, върху която можете да изпълните повечето дърводелски и други работиоборудван с компресор и дори място за макара с маркуч. Спестяването на място се дължи и на отделни и компактни кутии с инструменти. също успешно решение с поставянето на триона, удобно е да режете дълги детайли и не е необходимо да добавяте допълнителни плотове за поддръжка. Освен това, дизайнът се оказа, може дори да се каже стилен. И най-важното е, че според автора този проект струва само 60 долара, тоест почти нищо, тъй като основната рамка е направена от старо бюро, врата и всички рафтове и прегради от евтино ПДЧ.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId8198129d6f

работна пейка за трион за лицеУниверсална работна маса за митра трион

Митраният трион е необходим в много случаи при извършване на дърводелски работи. Ако сами искате да направите работен плот, тогава трябва да вземете предвид много нюанси, обичайни трудности, това е изобилието от дървени стърготини и необходимостта от допълнителен акцент при работа с дълги детайли. Представена тук мобилна универсална работна маса за трион за лице, можете да го разгледате като една от възможностите. Ако често се налага да режете дъски, тогава можете да направите някои подобрения, но като цяло за гаража много добър дизайн. Ето снимка от майсторския клас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdc8f573cf31

работна маса с рафтРаботна маса с рафт за шлифовъчна машина

Интересна идея направете малък разтегателен рафт за шлифовъчна машина в преносима работна маса, Той позволява шлайфане във всеки гараж и работилница. Може би не най-красивото нещо, но много издръжливо и удобно. Можете да го използвате като обикновен работен плот, предвидени са отворени и издърпващи се чекмеджета, а ако е необходимо, рафт с шлифовъчна машина се повдига от специален механизъм.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https: //i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId346a5a0385

универсална работна масаУниверсална работна маса с чекмеджета

Този универсална мобилна работна маса може да се съхранява в далечния ъгъл на гаража и да се разширява, когато се появи работа. Работната повърхност е изработена от слепени блокове от масивна дървесина (в случая клен), добро осветление, метална дограма и разбира се, всички важни инструменти в удобни чекмеджета отдолу. Този персонализирана работна маса малка и мобилнатака че можете да го преместите в гаража или работилницата и да го разточите в двора, ако е необходимо. Когато приключите, внимателно го избутайте обратно до следващия път. По-долу са стъпка по стъпка снимки, но, разбира се, това е само пример за един от методите, има много начини за подобряване, например, можете да направите допълнителна работна повърхност, като сгъваема плота. Или добавете задни приставки за по-големи инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId1da73eb3c0

направете преносима работна масаНаправи си преносим универсален работен стол

Решихме, че имате нужда от работна маса, но няма къде да я закачите? Ето опция - направете преносима универсална работна маса, Това е сравнително сложен проект, на автора му бяха нужни два дни. Дизайнът е малко тежък, но ще имате къде да поставите всичките си инструменти, винтове, винтове, шайби, пирони и много други неща. Което вече ще се съхранява на едно място. работна маса лесно за придвижване на колела и ако някога се нуждаете от повече място за работа, можете просто да разширите допълнителната половина от работното място и след това да го поставите обратно. Странично монтирани захранващ блоктака че можете лесно да свържете електрическа бормашина или мелница. Затова просто следвайте простите стъпки от майсторския клас по-долу и можете да направите преносима работна маса възможно най-скоро.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId5106c1e476

работна маса за шлифовъчна машинаМобилна работна маса за шлайф

Шлифоването на дървени детайли не е най-интересната задача, основната задача е да премахнете следи от инструменти и да поставите продукта в ред, тоест да „възстановите красотата“. Но без този етап също няма как. Има много инструменти за шлайфане. Това е майсторски клас, как да направите мобилна работна пейка за шлифовъчна машина от тритонт.нар осцилираща шпинделна шлифовъчна машина, Между другото, чудесен вариант за малка работилница, както по цена, така и по отношение на производителността. По принцип авторът предлага да се направи обикновена малка нощна шкафче на колела, всяко устройство може да бъде инсталирано отгоре, т.е. например преносима пробивна машина, съхранявайте вретеното в ниша. По принцип е удобно и не заема много място, ако се интересувате, производственият процес е показан на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIda78a5910b7

направете сами сгъваема работна масаСгъваема работна маса универсална

Авторът излезе с такава структура, подобна на ножица, че беше възможно да се работи и в изправено положение, и в седнало положение. На теория на работна маса може да се монтира циркулярен трион или ренде, а също така се монтира и мотор с задвижване, за да не бъде поставен ръчно. Както можете да видите, дизайнът е доста прост, такъв сгъваема работна маса универсална може да изпълнява много функции, ако е леко подобрен. Как да го направите е изобразено на снимките в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId19e254d88e

универсална фрезова масаУниверсална маса за фреза

Ако имате поне някакво отношение към дърводелството, е много трудно да направите без фреза. Работете по ръба, направете шпилка връзка, канали, канали - всичко това се извършва от фрезата. Освен това е необходима маса или работен плот, тъй като е невъзможно да се концентрира едновременно върху обработката и детайла. Фабричните маси с скъпи компоненти обикновено не са много подходящи за частна употреба, главно поради цената. Авторът предполага независимо направете универсална маса за фрезата, с интересен дизайн и прости настройки.

универсална фрезова масаОсновната част на масата, асансьорът за рутера, Той използва наклонена равнина за повдигане и спускане на двигателя. Това е доста прост дизайн и според автора е много надежден в експлоатация. Самият лифт е доста лесенТук няма сложни части. Грешките са допустими, когато без тях, следователно, всички връзки трябва да са плътно, но това е необходимо за всяко устройство от този тип.универсална фрезова маса
За съжаление, цифрите трудно се виждат на снимката, но всички детайли са показани.универсална фрезова маса

По-долу в галерията са стъпка по стъпка снимки на направата на масата. Има ги много, повече от сто парчета, така че описанието ще бъде кратко. В първата част, рязане на наклонена равнина, горният и долният ръб на рампата трябва да са гладки и успоредни. Лагерите трябва да са възможно най-близо до наклонената повърхност, ако има лек заден ход, няма значение. Резбовата пръчка преминава през скоба и карета, Отворите за тези пръти са леко уголемени, така че скобата на двигателя да се движи, за да се регулира подравняването на фрезата. Обърнете внимание на заключващия механизъм., В този случай става въпрос за къс лост на предния панел. Ако се завъртиТой е на четвърт оборот, затяга асансьорната карета, така че няма да се движи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId159b9cc6dd

Изработка на маховик за асансьор. Сглобяване на краката. Този метод на производство на краката дава 2 предимства: първо, частите ще бъдат ламинирани, и освен това залепеното дърво е по-трайно, На второ място опростява работата и намалява времето за производство.
Започнете с рязане на всички части по ширина и дължина и след това шлайфайте долните части под конуса с помощта на затягащо устройство, главно по естетически причини - краката ще изглеждат по-малко обемисти, След това инсталирайте долния рафт. Черната стрелка на снимката показва как предният панел преминава под долната част на основното тяло. Направете дупка за фреза и плоча, след това отвори за маркучис който прахът и стърготините ще бъдат отстранени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdba0056d162

Инсталирайте електротехник, Внимателно маркирайте мястото за панела на превключвателя, изрежете кутията, провеждайте окабеляване. Не забравяйте да инсталирате защитните плочи.за предпазвайте барабана от повреди и предотвратявайте случайно стартиране, За да ускори работата на повдигащия механизъм, авторът инсталира втори маховик, който е два пъти по-голям от първия. Големият задвижва по-малкото колело в съотношение 1: 2 - за всяко завъртане на голямото колело. Е, монтажа, разбира се, завършва с боядисване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIde30044e0f6

След това правим стелажи и врати за шкаф с магнитни брави. Оградна система.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdd958271802

Ако нещо не е ясно, ето линк към сайта на източника, където можете да разберете всички подробности.

направете сами универсална работна масаУниверсална работна маса комбинирана

Този невероятен дизайн е може би най-малката универсална работна маса, въпреки че може би са по-малко, но някак не се срещнаха. Авторът успя да се побере в малък шкаф с размери 1,5х0,5 метра циркулярен трион, фреза с асансьор, шлифовъчна машина, мозайката, порок и пробивна машина, Работната маса също включва 5 малки чекмеджета и 8 електрически контакта с окабеляване. Авторът замисли този суперкомпактен проект не от добър живот, просто човек няма своя собствена работилница килер 1.6X1.6 метра и той трябва да работи на работния си стол в двора под навес, като го разточва, както е необходимо. Тук искате, не искайте, ще бъдете изобретателни. Ето как изглежда работната маса в схемите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdf10e92cea9

След това се показват стъпка по стъпка снимки. майсторски клас по производство тази чудодебелка. Най-впечатляващата част е бормашинаТой е инсталиран отгоре на плота. Машина за шлайфане монтиран под масата с две резбови вложки на стойката за инструменти. резбарски лък инсталиран под стойката за инструменти с t-гайки и 8 мм болтове. Циркулярен трион държан от 4 крила и гайки. Направете 4 отвора в основата, 3 от които са удължени за фина настройка. Намалете пространството за поставяне на плочите от 0º до 45º и добавете 2 прореза за скосяване към следите наляво и надясно. Акцент фреза се намира в края на масата, за асансьора авторът е използвал крак за крак за кола.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdfcb1c45fde

И на тези снимки авторът показва цяло система от стойки за инструментис която той оборудва своята мини работилница или по-скоро килерче за съхранение. Може би не ви трябва, но след като човекът направи снимка, защо да не я видите. Според автора това е най-малката работилница в света и изглежда, че е много горд със своята система за разпространение на инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId2eb5661c97


направете сами универсална работна масаДомашна универсална работна маса и щанд за работилницата в страната

Подреждането на работилницата не е лесно, но е интересно. По принцип основното е да намерите място за работилницата, а как да го оборудвате е .... Накратко, тук е показан пример, как да направите универсална работна маса с основен комплект инструменти, Размери приблизително 3x1 m, могат да бъдат съкратени и удължени, както ви позволява зоната. Пространството под масата остава свободно, чудесно място за съхранение на части и заготовки. Носещата рамка ще бъде близо до стената, предната част се състои от два стелажа, подсилени с греда. Между тях се монтират напречни греди, върху които ще бъде монтиран плотът. Освен това дизайнът е прикрепен към стената с ъгли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId7b49e50878

На следващо място в снимката процесът на изработка на стойка за митра трион, което е по-добре да се сглоби от ПДЧ. Същият шкаф може да се направи за сондажна машина.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdf672f82843

направете маса за заваряванеНаправете маса за заваряване

Мислите да си купите заваръчна машина? Страхотно решение. Сега остава да помислим как да оборудваме работното място, най-доброто решение,така е направете го сами, в същото време практикувайте заваряване. Какви са изискванията: това трябва да бъде дизайн, който е лесен и евтин за правене, с равна, здрава работна повърхност и възможност за обезопасяване на допълнително оборудване. Авторът на този майсторски клас просто предлага такава опция. Масата е направена от правоъгълна форма тръбиче много по-евтини от металните плочи, а плотът е фиксиран в рамката, за да предпази работната повърхност от огъване по време на заваряване. Процедурата на производство и връзката към сайта на източника, ако нещо не е ясно, вижте по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIddd2c207770

направете лентова шлифовъчна машинаНаправи сам шлифовъчна машина

Шлайфането на детайлите е неразделна част от всеки работен процес, за това има много различни съоръжения. В този майсторски клас се предлага да се направи направете лентова шлифовъчна машинаЧудесно допълнение към универсалната работна маса. Както виждате на снимката, това е много компактен дизайн, благодарение на малките си размери и сравнително малко тегло машината може да бъде монтирана на всякаква повърхност. Освен това е много удобно в работата, има възможност регулирайте ъгъла на лентата и разстоянието между осите, Работният процес е показан много подробно в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdd74037310b

Това показва всички части, които ще са необходими за сглобяването.. направете лентова шлифовъчна машина

След това вижте последния етап на монтажа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId1092fd889b

направете лентова шлифовъчна машинаКак да направите шлифовъчна машина за колан

Друг вариант как да си направите машина за шлифоване на сам, Първоначално е било планирано да се направи от метал, но авторът се е настанил върху дървена версия. Какво се случи, виждате на снимката. Така че имате шанс да станете собственик на собствената си машина на цена, несъпоставима с тази на фабричния модел. Красив дизайн, отлично представяне, лесен за използване, можете да шлайфате широка гама от материали от дърво, пластмаса, мек метал и дори закалена стомана, За работа се използва стандартен индустриален колан и за настройка ще ви е необходим само един инструмент - гаечен ключ. Изработен е предимно от шперплат и конвенционални крепежни елементи - винтове, болтове, резба с резба, лагери, панти на вратите и други подобни, като цяло, сериозна машина за сериозна работа.
Тук можете да видите чертежи на основните части.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId56fb2393fd

Въпреки че производственият процес изглежда сложен, но всеки човек с първоначално дърводелско умение ще може да направи тази шлифовъчна машина. Всички части са направени по прост начин., без никакви фантазии, свързани главно с винтове или закрепване на фуги. Има много стъпка по стъпка снимки, за да опишете подробно целия процес, той ще отнеме няколко страници, така че използвайте стъпка по стъпка снимки с много подробно изображение на целия процес и ако нещо не е ясно, можете да отидете на сайта на източника, връзката към който се намира под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId5dea5e994b

стойка за мелницаСтойка за шлайфане

Тази идея е добро решение за малък гараж или работилница. Според автора, той изпълнява две функции, по предназначение и като разтоварваща стойка за трион за маса, и най-важното - заема много малка площ. Разбира се, основната задача е да служи като стойка за шлифовъчна машина. Използвайки прост механизъм, машината се почиства вътре в нощното шкафче, много удобно. Плюс това, допълнителни чекмеджета, което не навреди на нито един сервиз. За да направите стойката, следвайте простите стъпки, представени в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId41987be9c1

бормашинаНаправи си тренировка

Ако имате пробивна машина, но рядко я използвате, тогава възниква проблем къде да я държите. Това нещо е тежко и периодично да го изваждате от килера или друго уединено място не е много удобно. Авторът на тази снимка, изправен пред този проблем, взе решение направете стойка за сондажна машина със собствените си ръце, Можете също да използвате тази идея, целият производствен процес е показан на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIdfc168e09e9

ръчна пробивна машинаРъчна пробивна машина

Може би електрическа бормашина може да се припише на един от най-популярните инструменти, но не винаги е препоръчително да купувате фабричен модел, той е скъп и няма смисъл, ако не го направите професионално. Но от друга страна е много трудно да се получи специална точност на пробиване от ръчна тренировка. Златната среда, направете ръчна пробивна машина със собствените си ръце, Евтино, но как ще работи ще зависи от вас. Тук се предлага вариант на такава машина, основата за нейното производство беше стара стойка за телевизия.

Всъщност всичко е просто, погледнете стъпка по стъпка снимките на производствената процедура.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeIda8fb5cb65b

багажник за допълнително оборудванеУниверсална стойка за допълнително оборудване

това стелажни стелажи Позволява ви да спестите около три метра работно пространство на масата. Разбира се, можете да направите обикновен рафт до стената, това е още по-лесно и ще има много повече повърхност за съхранение. Но първо, едното не пречи на другото, и второ, това мобилната стойка има своите предимства, макар и само защото можестабилно. Можете да го използвате като количка, за да доставите необходимото оборудване на работната маса, особено след като страничните стойки за съхранение на инструменти са много удобно разположени. Както и да е, това е дървена конструкция, тя е не само по-лека от метална, но и е лесно да се направи с прости инструменти. Ако се интересувате, вижте по-долу 60 стъпка по стъпка снимки, целия процес, в пълен изглед.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId36f8fd7e2c

стелаж за работилницаПоставка за работилница

Какъвто и да е вашият гараж или работилница, все още се нуждаете от багажник за съхранение. Ако с инструменти всичко е повече или по-малко ясно - шкафове, стелажи, специални стойки и т.н., тогава с гайки, болтове и други дреболии винаги има проблеми. Бурканите и кутиите не са най-добрият вариант, въпреки че повечето го правят. Но е по-добре да не бъдете мързеливи и направете такъв стелаж за работилницатасъстоящ се от много отворени дървени кутии. Разбира се, идеята не е оригинална и има много монотонна работа, но използването на резултата е удоволствие. Можете да го направите по-лесно и по-бързо, да нарежете пластмасови контейнери или да изрежете дъна от пластмасови бутилки, но както показва практиката, дървото е по-добро, Като цяло, ако ви е харесало, ето стъпка по стъпка снимки за това как да направите такъв багажник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId8fc797de37

100 снимки на универсални работни плотове

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/universalnyj-verstak-svoimi-rukami-1200-foto-chertezhi-poshagovye-master-klassy#sigFreeId8967e97a05

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...