Направи си сам работен плот 300 снимки, рисунки, инструкции

Направи си сам работен плот Направи си сам работен плот

За да работите с метал, имате нужда от специално работно място, обикновена маса или табуретка очевидно не са подходящи за тези цели. Разбира се сами да си направите пейка не е толкова лесноно съвсем реално. Тази статия само дава примери за домашни дизайни със стъпка по стъпка снимки.

 

Какво е пейка за работа? В идеалния случай това е метална рамка с здрав работен плот, чекмеджета за съхранение на инструменти и аксесоари, преди всичко това е порок, без който е трудно да се извърши каквато и да е работа. Всичко това може да се направи независимо, дори порок, по-трудно е да решите къде да поставите тази работна маса, ако нямате гараж или навес. Това обаче е друг въпрос.


пейка работна пейка с менгемеПейка с менгеме

Добър пример как да направите самостоятелна работна маса от импровизирани материали, Авторът използва стара маса и използва метални кутии. Оказа се добра маса, освен че е мобилна, благодарение на колелата, прикрепени към долната рамка.

 

Ясно е, че дори няма да можете да направите домашно приготвена маса безплатно, но цената на металните детайли и боята не е толкова голяма, ако погледнете колко струва фабричната работна маса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda058acdc0d

направи си сам пейкаНаправете рисунки на работната маса

За да направите всеки дизайн, трябва да имате чертеж, диаграма, план - нещо, върху което можете да надградите в работата си. Ако има ясен модел, пода вече е направен, Направете го сами ще бъде по-лесно да направите пейка, Как ви харесва тази опция?

  • За скованост тук се използва стоманен ъгъл с дебелина 5 мм с ребро 35 мм.
  • За плота на масата беше взет 2 мм стоманен лист, монтиран върху 50 мм дъска.
  • Дебелите дъски не са необходими за рафтове, можете да използвате шперплат с дебелина от 10 мм или повече.
  • Също така, за чекмеджета и рафтове е достатъчна ъгъл с дебелина 3 мм, защо желязото трябва да се губи напразно.

Ако планирате стационарна структура, закрепете конструкцията с анкерни болтове (за бетонен под) за дърво - с винтове, По протежение на контура дървена плот с метален лист върху работната повърхност е затворена с ъгли 20x20. Не забравяйте за безопасността импрегнирайте дървените части с огнеупорно съединение, Рафтовете могат да бъдат направени по ваше желание, отворени или затворени, като вратите, разбира се, са по-практични, по-малко прах, а могат да бъдат направени и от шперплат. Тази диаграма не е показана тук, но трябва предварително да помислите какво оборудване ще бъде инсталирано на плота, за да предварително пробиете монтажните отвори. Необходимо е също така да се изчисли броя и размера на инструментите, може би има смисъл да се инсталира друга специална стойка с държачи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc13f912b09

работна маса с двойна пейкаРаботна маса с двойна пейка

Стилният дизайн може да се превърне в декорация на вашата работилница. Самият проект е разработен от Solidproject, може би са чували за подобна солидна организация. Как да направите пейка на работната маса с две пейки, показана на стъпка по стъпка снимки.

За съжаление, няма рисунка с размери, фокусирайте се върху височина 850, дължина 2210 дълбочина 680, Както можете да видите, има много рафтове, но те не са дълбоки. Предвиден е и хоризонтален рафт за пластмасови контейнери. Перфориран щит за инструменти с много отвори е направен отделно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdcde4346bc0

Направи си сам работен плотНаправи си сам работен плот

Направи си сам семинар за изработка на пейка с фотографии стъпка по стъпка и диаграма, където са показани размерите, както и метални (сини) и дървени (жълти) части. За рамката е използвана профилна тръба 60h40h2, за ъгъл на укрепване 40h40h4, контурът на плота е затворен от ъгъл 50h50h4себе си чертеж на работната пейкаработната повърхност се състои от дъска с дебелина 5 см, отгоре е фиксиран 2 мм метален лист. Страничните стени и рафтовете са дървени, изработени от дъски. От какво са изработени чекмеджетата не е много важно, в този случай те са метални. За да е по-удобно да се използва, за кутии се правят "слайдове".

 

Авторът използва заваряване, за да направи работна маса, въпреки че тя може да бъде сглобена с болтове. Вярно е, че отнемането на дупки в метала отнема повече време не е лесна работа, още повече, че ще има много дупки, плюс постоянно ще трябва да изострите свредлото. По принцип е по-добре да се сдобиете със заваръчна машина, така че по-бързо и по-надеждно. За допълнителна твърдост използвайте скоби за страничните панели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdeb0c8b409f

маса пейкаПейка за маса

Никога не знаете предварително каква работа ще трябва да вършите; в домакинството често се налага да ремонтирате или правите нещо. Следователно, пейка за пейка или дърводелство винаги е полезна, Представената версия на компактна маса е много удобна в това отношение.

Средни размери, но достатъчно място за настаняване на малък порок или друго спомагателно оборудване. Краката и долният рафт са от дърво, горната рамка и повърхността на плота са метални. Дървените части не са толкова силни като металните, но без тях не можете, те служат за заглушаване на вибрациите, така че вашата маса да не звъни като камбана. Важно е да закрепите здраво дървени и метални части, така че да няма шушляк, дървото се счупва много бързо. следователно метални скоби трябва да има достатъчно площ. Металният лист на плота е фиксиран върху самонарезни винтове, тридесет парчета отидоха на тази маса. За да накара масата да стои гладко на грубия под, авторът направи регулиране на кракатакоито отиват до дъното. Тези нивелири работят добре и са много лесни за поставяне, така че масата да е на пода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda0413daa4c

гаражна работилницаГаражна работилница

Гараж без работна маса, разбира се, не е така. Но често често няма достатъчно място за изграждане на солидна структура. Авторът, който направи това гаражна работилница, намери просто решение чрез презареждане на шкафа с инструменти на Vorel.

 

 

В допълнение към бордюра, имах нужда от още 12 метра профилна тръба и метални ленти, Как той реализира тази идея, вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId50ec865b5d

метална работна масаМетална работна маса

привлекателен стилна работна маса, такива могат дори да се поставят в апартамента. Снимки от английския сайт, веднага можете да видите какво се прави на европейски. Въпреки това, за тези, които ценят стил и комфорт, подходящ дизайн. По принцип обикновена метална маса, само с извит напречен елемент, също има регулируеми крака. Картината е завършена с внимателно осветление и бар стол. Може би в гаража ще изглежда добре, не се срамува да се обади на приятели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId389219cd6d

направете себе си менгемеНаправи си сам пейки

Без аксесоари, всяка работна маса е само маса, макар и здрава. Купуването, разбира се, не е проблем, но дори можете да направите порок със собствените си ръцеи, Дизайнът на това устройство не е толкова сложен. Ако имате собствена машина за заваряване и можете да се справите с нея, тогава с помощта на стъпка по стъпка снимки, представени тук, можете да направите домашно изработени метални менгеми от квадратни тръби, Може би не е идеален вариант, но според автора те изпълняват своите функции.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId284cc08698

направете сами стоманен порокКак да направите стоманена менгеме за пейка

Вице металните изделия са изработени от различен материал, като най-често се намира желязо, Те са много подходящи за различни видове работа и са сравнително евтини, самият чугун е евтин материал, има сравнително ниска точка на топене, добра течливост и отливане. Въпреки това, тя е чуплива и не е толкова силна, колкото повечето други железни сплави, като например стоманата. Освен това е много трудно да се заварява ефективно, така че като правило пороците от чугун не са издръжливи.
направете сами стоманени менгелиВизата от стомана е доста рядка, а цените им, меко казано, хапят. Следователно можете да бъдете доволни от евтиното и да се надявате, че той не се счупи, или да намалите малко бюджета си, за да си купите порок с добро качество. Има и трети вариант, стоманени менгели направете сами, Представената от автора версия е направена от него за един ден. Всичко, което трябва да направите, е да отрежете частите и да ги заварявате заедно, още по-голяма точност тук не се изисква. Ниски разходи: шипове, гайки, заваръчна тел и квадратна тръба. Без значение колко спестявате пари, сега ще имате свои метални менгеме, дори и да го счупите, как е вашата работа, можете лесно да се поправите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdbb90d552cb

монтиране на пейка порокМонтиране на пейка менгел върху работна маса

Закрепването на менгеме на пейка не е трудна задача, но има своите собствени нюанси, Първата стъпка е да се изчислят и пробият дупки за закрепване. Проверете дали те преминават нормално в менгеме и плот. За да осигурите допълнителна защита срещу повреда на повърхността на масата, поставете парче стоманена плоча над и под повърхността на масата. В този случай е използвана 75 мм поцинкована стомана, която е нарязана с биметална плоча до квадрат до 165 мм. След като са пробити всички отвори, поставете горната плоча в желаното положение и поставете страничните болтове през шайбите, след което затегнете долните болтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdd235a0ffb3

Направете рисунки на работната маса
Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb33eb66108

Направи си сам работен стол 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/slesarnyj-verstak-svoimi-rukami-300-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId403efe9387

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...