Пейка от дънер: как да направите пейка от естествено дърво, инструкции

дървена пейка дървена пейка

Тя показва как да направите просто Направи си пейка за трупи, Това е удобен вариант за градински мебели, но ако е малко облагородено, лакирано, получавате отлична пейка в селски стил. Можете да поставите в хола и да се покажете на гостите, закупили тази ексклузия пейка от естествено дърво в скъп магазин за прилични пари. (По-добре е да не назовавате сумата).

 

Инструментите:

 • Предпазни очила
 • Верижен трион (за рязане на труп, резачка ще направи)
 • длето
 • Сандер
 • бормашина
 • чук
 • Регулируем гаечен ключ
 • Лепило за дърво

Какви материали ще са необходими:

 • Диаметърът на трупа е 20 см, (възможно е и по-дебел, но не по-тънък) метър дълъг
 • 4 дървени пръти (клони, стълбове) за крака 5 см и височина 45 см

Как да направите пейка от дънер

 1. Отрязваме дънер и пръчки с необходимия размер. Непременно следвайте предпазни мерки за безопасностпосочени в инструкциите за работа с триона, за да не се наранят. Това е хубава пейка, но не си струва ръцете или краката.
 2. Намерете плоска секция от трупи, достатъчно дълга за пейка. Дължината не трябва да е точна, но трябва да е достатъчна, така че двама души да седят с малко разстояние, а не в самия ръб. Можеш увеличете размера на трима душино тогава е по-добре да добавите още два крака в средата за допълнителна поддръжка, Ако използвате дънер с по-голям диаметър, трябва да увеличите диаметъра на опорите и да пробиете дупки.
 3. Пробийте дупки за крака. Отстранете кората. Изберете на коя страна искате да седнете. Това може да няма значение в зависимост от лога, но ако има една страна с възли и неравности, тогава, разбира се, е по-добре да обърнете тази страна надолу.
 4. Подгответе дневник и маркирайте права линия по дължина на дъното на пейката, Пробийте дупки на 15 см от краищата на дънера най-малко 5 см дълбочина. Завъртете дневника на 60 градуса и пробийте още два отвора.
 5. Направете и прикрепете краката си, В този проект кората не беше отстранена от краката, за да придаде на пейката естествен вид, но можете да я премахнете, ако ви се струва, че ще е по-добре. Затегнете крака в менгеме и с длето направете единия край назад 4 см от края и 2,5 см в диаметър. Периодично проверявайтекато крак при ходене в дупка. Необходимо е прилягането да е достатъчно стегнато, а кракът да не залита. Ако има палатка, можете да добавите подложка от дървени колчета.
 6. Пяснете горната част на пейката, както и всеки край, за да премахнете цепки и остри ръбове.
 7. Можете да оставите дървото такова, каквото е, но можете да използвате импрегниране. употреба предпазни очила и респираторза да не поглъщат дървесен прах.

съвет: ако използвате сурови стълбове, те се режат по-лесно, но изсъхват, така че използвайте лепило и винтове или по-добре намерете сухо дърво.

направете сами пейка за регистрация

направете сами пейка за регистрация

направете сами пейка за регистрация

направете сами пейка за регистрация

направете сами пейка за регистрация

направете сами пейка за регистрация

Дървени пейкиТова е мощен дизайн и здрава конструкция. Разбира се, те са тежки и обемни, но ако има верига или резачка, тогава това не е проблем, могат да се направят няколко броя на ден. Основният недостатък е тежката физическа работа, но почти никакви финансови разходи, Ако искате да направите пейка за дървени трупи или пейка за дървени трупи във вашата селска къща, ето добра статия с инструкции стъпка по стъпка: “Направи си пейка за трупи. 700 снимки, стъпка по стъпка инструкции» https://i.expert-h.com/lavki/skameika-iz-brevna. Изберете подходящата опция и се сдобийте с уникална градинска мебел, която лесно се адаптира към всеки ландшафтен дизайн или интериор на дома.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...