Как да си направим сгъваема маса: идея за малка кухня (Инструкция + майсторски клас)

сгъваема маса в кухнята сгъваема маса в кухнята

Сгъваеми маси имат много предимства. Тази универсална и гъвкава мебел е не само идеално решение, при което пространството е важен фактор, но и проста опция, що се отнася до ограниченията за съхранение. Представена тук направете сами сгъваема маса е идеално решение за малка кухня и като цяло всяка стая. Малко пространство изисква мислене извън кутията. Когато свободното пространство е ограничено, възможността за сгъване на маса може да бъде много полезна функция, която ви позволява да се възползвате максимално от стаята си, когато мебелите вече не са ви необходими. Тази сгъваема маса не заема много място, когато се разгъва, но когато е сгъната, това е просто дъска на стената, на която можете да правите бележки какви продукти да закупите за вечеря.

 

От необходимите материали:

 • Лепило за дърво
 • пълнител
 • 8 щифта 8 х 8мм
 • Панти за крайни щифтове
 • Панта за пиано с дължина 610 мм
 • резе
 • Винтове за дърво
 • Боя за дъски
 • бормашина
 • Щифтове и винтове
 • Валяк за боядисване
 • боя

Трябва да изрежете следното 20 мм части на дъската

 • 1 бр. Отгоре 610мм x 915 мм
 • 2 бр. Странични крачета 76 мм х 880 мм
 • 2 бр. Лакът 76 мм х 458 мм
 • 1 бр рамка за заключване 40 мм х 610 мм
 • 1 бр. 20 мм х 610 мм
 • 1 бр. 20мм х 610мм опора за маса

Как да направите сгъваема маса стъпка по стъпка

 1. Рязани дъски по размер. За горната част можете да използвате 19 мм шперплат или 20 мм ламиниран рафт. Цветна дъска на масата преди монтажатогава ще трябва да тонирате само по-късно, но по-голямата част от работата е по-лесна за извършване сега, отколкото да заобикаляте други компоненти по-късно. Боядисайте долната част с боя с дъска, а горната и ръбовете с лъскав емайл.
 2. За да направите крачен блок, който изпълнява двойна функция като рамка за дъска, прикрепете дъските към работната повърхност, след това пробийте два отвора от 8 мм до дълбочина, наполовина на тази на 8 мм дюбели.
 3. Задайте центровете на щифтовете в отворите и след това натиснете ръба на дългите странични елементи към центровете на щифтовете, за да маркирате точно местоположение на дупките, За да направите дупки, използвайте 8 мм дървено длето, наполовина по-голямо от дюбелите.
 4. Нанесете лепило за дърво върху щифтовете и дъските, след това поставете щифтовете и закрепете рамката.
 5. След като лепилото изсъхне, прикрепете краката до върха с помощта на две задни бримки.
 6. Завинтете единия лист на пантата към долната част на плота на разстояние 19 мм от края, а другият лист към задния ръб на крака. Прикрепете долната опора на стената с тапи и винтове и след това прикрепете секцията на масата към горната част на опората за стената, като използвате шарнирната панта.
 7. инсталирам горна фиксираща скобачрез закрепване на стенния монтаж 20 х 20 мм към клапана на рамката за заключване с диаметър 40 мм, като се използват две задни контури. Помолете асистента да повдигне масата в затворено положение, докато маркирате местоположението на горната скоба. Спуснете масата и закрепете горната скоба към стената с тапи и винтове.
 8. Повдигнете плота и инсталирайте болта.

Сгъваемата маса е готова, оцветете, ако е необходимо.
съвет, За да предотвратите падането на крака на масата в долната позиция, инсталирайте опорите на капака от всяка страна, така че фиксирайте крака на място.

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

направете сами сгъваема маса в кухнята

Има различни видове кухненски маси, ако търсите подходящ вариант за вашата кухня, голяма статия ще ви помогне “Направи си кухненска маса 300 снимки, диаграми, инструкции» https://i.expert-h.com/stol/kukhonnyj-stol-svoimi-rukami. Това е селекция от примери със стъпка по стъпка снимки на прости и практични домашни маси с различна степен на сложност. Сега всичко, от което се нуждаете, са прости инструменти, няколко почивни дни и малко смелост, за да вземете решение за нов проект.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...