Как да си направим легло с ниша: спестяване на място (Майсторски клас)

легло със съхранение легло със съхранение

Попитайте някого от какво се нуждаят повече от къщата и той веднага ще отговори: имате нужда от повече място! За мнозина това е наистина спешен въпрос: къде да сложат всичко, когато шкафовете вече са пълни? Един отговор на тази дилема е направете легло с чекмеджета за съхранение, Ето един добър пример за такъв дизайн. Това удобно легло на платформата е изработено от шперплат, може да бъде монтирано в матрак от всякакъв размер и значително спестява място в спалнята.

 

Инструментите:

 • Циркулярен трион с линийка
 • Машина за шлайфане
 • Акумулаторна бормашина с насрещник и дюзи
 • Шестнадесет ключове
 • желязо
 • Скоби
 • Лепило за дърво
 • Колело за рулетка
 • Фини шлифовъчни дискове

материали:

 • 8 метра желязо кант от червен дъб 20 мм и 5 см х 244 см
 • винтове с плоска глава
 • 5 см плоски винтове
 • антични бронзови гайки
 • 4-1 / 4-инчов х 50 мм античен бронзов свързващ болт
 • Импрегнация от дърво с орех

Инструкции за това как да направите легло с ниши

фундамент

 1. Нарежете шперплата на малки секции, за да създадете долната и горната част на страничния корпус, разделителите, страничните гърбове и крайния корпус отзад.
 2. Сгънете дяла отгоре и отдолу. Подравнете краищата на горния и долния панел на страничните капаци на покрива и разпределете пространството за преградите.
 3. Няколко ребра от шперплат трябва да бъдат покрити с фурнирована лента, След като маркирате краищата, отрежете парчета лента с 3 см по-дълги от краищата.
 4. Използвайте желязо върху памучна мрежа, за да активирате лепилото, и притиснете шперплата към краищата на панелите.
 5. Пяснете ръба на фурнира, за да създадете готови панели. Оставете лентата да се охлади за няколко минути, отрежете краищата, пясъчете панелите и отрежете.
 6. Прикрепете дяловете към основата на платформата.
 7. Нанесете лепило върху преградата, инсталирайте върху основата и закрепете. Всеки разделител ще бъде прикован три винта и лепило.
 8. Залепете и завийте горната част към тялото. Прикрепете страничната задна страна към преградата с винтове, но без лепило. Когато първото заграждение е завършено, сглобете второто и след това гърба, като следвате същите стъпки.

Подложка за глава и матрак

 1. Добавете широк ръб от фурнир към панелите с ютия. Изрежете панела на таблото, рамките и ръководството за размера и сглобете с лепило и винтове. Изрежете ръба на фурнира 5 см ширина и закрепете с ютия. Изрежете и намачкайте излишното.
 2. След като лепилото се охлади, нарязайте шперплат и го разпечете.
 3. Нарежете страничните водачи и крайния водач по дължината и шлайфайте.
 4. Нарежете страничните опори, ленти от 2 см шперплат.

Пълен монтаж

 1. Отстранете гърбовете на калъфите и импрегнирайте. След като багрилото изсъхне, нанесете три слоя от сатенен полиуретан.
 2. Инсталирайте страничните опори в страничните заграждения.
 3. Добавете странични ленти, те трябва да бъдат зачервяване в краищата на главата и висете отстрани и отстрани на таблото с 15 мм.
 4. Прикрепете таблото към платформите с помощта на свързващите болтове.
 5. Монтирайте крайния водач през основата на леглото между страничните парапети, така че да го окачени над края на основата с 15 мм.
 6. Инсталирайте релсите на страничните опори. Поставете равномерно разположените релси на страничните опори и инсталирайте платформата върху тях.
 7. Плъзнете леглото към стената и поставете матрака.

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Направи си легло за съхранение

Идеята за организиране на съхранението под леглото е не само разумна, но и икономична. Ако търсите подходящи опции, прочетете голямата статия „Легло с чекмеджета за съхранение. Направи си 800 снимки, инструкции стъпка по стъпка» https://i.expert-h.com/krovat/s-yaschikamiкъдето са представени 20 страхотни примера. Има и описание как да направите кутии за съхранение под леглото.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...