Как да направите порок на фуги: опция на Moxon скоби от шперплат (стъпка по стъпка снимки + инструкции)

направете себе си менгеме направете себе си менгеме

Moxon Vice е широка скоба с двойни винтове, често използвана за затягане на широки дъски или панели. Това всъщност е супер менгеме, което може да се използва за всякакви нужди за затягане. Можете да закупите масивна дървесина и скъп комплект винтове и направете дърводелски менгели направете сами в класическата версия. Или както е в този пример, като се използва шперплат лист и две половин-инчови скоби за тръби. Това нещо е наистина невероятно, има повече от достатъчно мощност и може да захваща всички видове дървен материал.

 

Ще ви трябват такива инструменти:

 • Масов или циркулярен трион.
 • Свредло за пробиване на дупки в тръбата.
 • Скоби за монтаж.

Визата може да бъде направена по различни начини и от различни материали, това е какво използван за този проект:

 • Лист от 12 мм шперплат 122 х 122 см
 • Лепило за дърво.
 • Няколко винта.
 • Две скоби за тръби, които служат като винтове за менгеме.
 • Две t-гайки и съответните болтове за карета, за плъзгане на менгемето.
 • Как да си направите сам менгеме със собствените си ръце

Това менгеме е направено от автора на проекта от отпадъцикоито бяха в работилницата. Не беше похарчен нито стотинкакоето винаги е хубаво.

Как да си направим дърво за мен

 1. Когато виждате всички части за челюстите, ги залепете. След това се нарязва на дължина.
 2. За стандартните 1/2 инчови скоби за тръби е необходима дупка от 22 мм. Най-доброто от всички инсталирайте стоп блок и пробийте всички 4 дупки едновременно. Така че предната челюст се плъзга по-добре и не се огъва много, можете да направите дупката хоризонтална. Причината хоризонталният жлеб да работи е, защото ви позволява да наклоните предната челюст отляво надясно, когато издърпате тръбата. Просто трябва да използвате по-голяма дупкаТова ще даде повече пространство над и под тръбата, за да позволи предната челюст да се движи отгоре надолу, когато се захваща само горния ръб на менгемето.
 3. Базата ще се проведе с дръжки за затягане на винтове, Направете слот, като първо пробиете два големи отвора. За дръжките за задържане на винтове направете кубче от 5 см, пробийте дупка и преминете през нея болт за карета.
 4. Непосредствено преди монтажа скосете задните ръбове на задната челюст и предните ръбове на предната челюст.
 5. След това завинтете задната челюст към основата с винтове.
 6. След като пробиете два отвора на работния плот, натиснете дръжката надолу, за да я издърпате нагоре Т-гайка.
 7. Заключителен монтаж, Задните устни на скобите за тръбата са прикрепени към задната устна с помощта на двустранна лента. След това пробийте два отвора в задната устна на скобите и ги закрепете с винтове.

Заместникът на вашия столяр е готов. Четири слоя шперплат осигуряват достатъчно опора и едва се огъват. Скобите за тръби се държат добре. На практика няма натиск върху затягащите винтове, наистина можете да работите върху всяка част, и тя няма да помръдне, В допълнение, няма нужда да купувате скъп комплект оборудване за „професионалния“ порок Moxon, когато можете да направите такова, което изпълнява неговите функции за много по-малко пари.

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

направете себе си менгеме

Ако имате дърводелска работилница, така или иначе не можете без менгеме. Ако не искате да харчите допълнителните пари, но направете порок сами (което не е толкова трудно), прочетете информационната статия „Направи си сам 800 снимки, инструкции стъпка по стъпка» https://i.expert-h.com/verstak/tiski-svoimi-rukami-800-foto-poshagovye-instruktsii, където са представени повече от двадесет варианта на домашно вице - дърводелство и ключар, както и инструкции за възстановяване и подобряване на фабричните модели.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...