Направи сам фрезова маса 1000 снимки, чертежи, инструкции стъпка по стъпка

направете ръчно фрезова маса направете ръчно фрезова маса

Можете да говорите много за достойнствата и необходимостта на всеки майстор от такъв инструмент като фреза, но това е разбираемо. Просто се огледайте - с този инструмент са направени врати на шкафове, кутии за врати, дървени первази, дограма и много други неща. По-добре да разгледаме за какво е фрезова маса.

 

За господаря това не е въпрос, ако трябва да работите с ръчен рутер, много е трудно да се направи без помощни устройства. За да купите добра маса за рутера, ви трябват около 150 долара, може да е по-евтино, но ние говорим за добра маса. следователно направете сами по-практична фрезова маса, особено след като не е толкова трудно, но ще имате дизайн, размер и опции, които са подходящи за вас.

В статията можете да научите как да го направите сами:

 1. Стационарна маса за фреза
 2. Преносима фрезова маса
 3. Маса за ръчно фрезоване и мозайката
 4. Домашна маса за фреза и циркуляр
 5. Хоризонтална работна маса за фреза
 6. Пробивен рутер
 7. Фрезов асансьор
 8. Както и да монтирате плочата и да спрете на фрезовата маса


Стационарна маса за фреза

направете сами фрезова масаКак да направите таблица за рутера

Фрезоването е процесът на обработка на различни повърхности чрез подаване на детайл към въртяща се резачка, съдържаща няколко режещи ръба. Работата с ръчна фреза на специална маса е по-удобна и ефективна. Ето защо собствениците на инструмента рано или късно мислят да купят маса или да я направят със собствените си ръце. Снимките стъпка по стъпка показват как да направите маса за фреза, стационарна версия, За производството ви е необходим циркулярен трион, бормашина и шлайф. Ако нещо не е ясно на снимката, можете да разберете подробностите на уебсайта, линк към който се намира под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId15880e02eb

фрезова маса за ръчно фрезованеФрезова маса за ръчно фрезоване

Същността на дизайна фрезова маса за ръчно фрезоване не само надеждност, важно е да се чувствате удобно да го използвате. Тогава точността на обработката на частите ще се увеличи и ще бъде по-лесно да се работи. В този случай е представена много проста опция, работната повърхност е отделна плоча, поставена върху два бордюра.

Такава маса може да бъде направена само за няколко часа и без особени материални разходи. Започнете с избора на материал и изработката на плотове. По-долу са представени модели на рязане и определяне на местоположението на отворите за работната повърхност.

фрезова маса за ръчно фрезованефрезова маса за ръчно фрезоване

 

 

На снимка стъпка по стъпка са представени чертежи на отделни части и също така е подписано какво да поправите и къде да пробиете. Ако това не е първият ви опит в дърводелството, тогава можете лесно да го разберете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIddf4e7cff18

домашна маса под фрезатаДомашна фрезова маса

Фреза, прекрасен инструмент, който отваря големи възможности за майстора и незаменим инструмент за обработка на дървесина и не само. Единственият проблем е, че ръчното фрезоване не винаги е удобно за използване, особено ако трябва да държите детайла по време на работа.

следователно домашна маса под фрезата ще бъде надеждно допълнение към инструмента, Просто трябва да отделите време, точно да маркирате и изрежете заготовките, обмисляйки всяка стъпка. Следвайте стъпка по стъпка снимки и можете да направите такава таблица за един ден.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdcdfc524c1d

направете ръчно фрезова масаНаправи сам ръчна фрезова маса

В това дизайни на маса за ръчно фрезоване се използва вграден асансьор за фреза, разположена в десния ъгъл зъбно колело и резбова пръчкаb за повдигане на ръчния рутер нагоре и надолу. Той също използва шпилка за вертикално движение, но предавателното число е 24:12, вместо 20:12, както в мина. Това означава, че двата винта се въртят на манивелата, повдигайки монтажа на 3 мм по посока на часовниковата стрелка чрез завъртане на дръжката.

 

Тъй като зъбното колело и щифтът ще бъдат точно в центъра, е трудно да поставите ключалката в центъра, така че се правят две заключващи копчета от двете страни. Две черни пластмасови дръжки фиксират рутера на място.Малките предавки са направени от твърд картон, но има и минус, дъската се оказа твърде тънка, за да се използва T-гайка. Фрезата се зашива между два блока дърво, а не скоби, както се прави в повечето случаи. Маркуч за отстраняване на чип свързан с отвора в шкафа, когато входната врата на шкафа е плътно затворена, през този отвор се всмуква въздух, като ефективно изсмуква целия прах и стружки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId6313541495

Показани тук как да направите асансьор, повдигащ механизъм за фреза, Устройството е компактно и напълно автономно, необходимо е само да го фиксирате правилно към носещата конструкция на масата. Долната предавка е изработена от 6 мм твърд картон, За дълготрайност, потопете я за една нощ уретан и докато изсъхне през деня, ще има консистенцията на устойчива пластмаса. Само 2 предавки, едната на предния панел има дръжка, а другата задвижва отдолу. Долната предавка върти резбовата пръчка, която повдига и спуска фрезата. Използва се тук Съотношение 1: 2така че при всяко пълно завъртане на предната предавка фрезата да се увеличава или намалява с 3 мм. Два ръчни винта блокират механизма след завършване на настройката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdddf6fdc251

направете сами фрезова масаМобилна фрезова маса

 

Това е толкова сладко мобилна фрезова маса предлага да се направи авторът на един популярен англоезичен сайт. Първата галерия показва всички ъгли и възможности, всъщност много удобен дизайн, ясно е, че авторът обърна значително внимание на дизайна на масата. Всичко е обмислено, включително чекмеджета, колела, ключове и окабеляване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId69dc7234d7

По-нататък е показано ред за сглобяване на таблица в диаграми, Забележка на автора, слайдът трябва да бъде фиксиран предварително, защото ще имате твърде малко място за пробиване и закрепване, след като всичко е готово. Също така, за да отделите рутера от чекмеджетата, прикрепете квадратна тапа за стена към шкафа и след това прикрепете тънък шперплат към квадратния щифт.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdd4600d3468

фрезова маса за ръчно фрезованеНаправи сам фрезова маса за ръчно фрезоване

За да се изработят дървени изделия с помощта на ръчно фреза, която по качество няма да отстъпва на подобни продукти, произведени на специални машини, т.е. за ръчна фреза е необходима фрезова маса.

фрезова маса за ръчно фрезоване Дизайните са различни по сложност, но зависи от това какви задачи си поставяте за себе си. Тази опция е доста проста за производство. Вляво е чертеж, въз основа на който можете самостоятелно да изберете материали и инструменти, както и да изчислите прогнозните разходи.
За този модел е използван шперплат и ПДЧ, ще ви трябват и дървени блокове, 6 мм дебела стоманена плоча, метален профил и алуминиеви водачи.

 

След това, поръчката за сглобяване, вижте стъпка по стъпка снимки. На какво трябва да обърнете внимание:

 • като спирка на каретата можете да използвате водача от стария трион.
 • когато монтирате стоманена плоча, уверете се, че краищата не стърчат над работната повърхност;
 • фрезата не трябва да се фиксира към масата, а към плочата;
 • вместо дръжките, които трябва да се свалят, завийте алуминиевите релси.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId4807e4491a

работна маса за фрезаТрапезна маса за фреза

Тази маса за фрезови плотове включва всички най-добри характеристики на подобни индустриални модели.които могат да бъдат произведени с минимални разходи. Ще спестите достатъчно, за да купите нов рутер! В основата на всяка система на фрезови маси е добре проектиран акцент. Тази опция има всички необходими функции, акцентът се инсталира лесно без инструменти и е лесно да се регулира. Простите вдлъбнатини могат да се настройват на ножове от всякакъв размер или да се използват за създаване на дупки с нулев просвет. Простите настройки за ограждане са възможни чрез използването на специални профили. За фина настройка оставете една ключалка здраво, за да създадете референтна точка за стопа.работна маса за фреза Предвидени са също прахоуловител и Т-образно ръководство за монтаж на хардуер.Голям, лесен за сглобяване корпус, направен от вибропоглъщащ MDF, се предлага с задни заварки и винтове. Той е достатъчно просторен, има врати на предния и задния панел, които намаляват шума и ви дават достъп до рутера от двете страни на масата. Външен превключвател за захранване опростява и повишава безопасността на мелницата. Това е много удобно, защото не е нужно да си правите труда под масата, за да включите рутера и е по-безопасно при спешни случаи.

работна маса за фрезаработна маса за фреза

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Започнете монтажа отдолу нагорезапочвайки с шкафа, който служи като солидна основа за работните части на работната маса. Можете да видите реда за работа със съвети за стъпка по стъпка снимки, въпреки че надписите са на английски, но там всичко е просто, кройка - раздел офсет - компенсиране дължина - дълго плъзгаща се пръчка - плъзгаща се лента, като цяло можете да го разберете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId13f360a845

направете сами фрезова масаРаботна маса за фреза на базата на бюро

 

Използвайки ръчна фреза, дори и в домашна работилница, е възможно да се произвеждат продукти, които преди са били достъпни само от професионални мебелни работилници. Трапезна маса за фреза допълнително подобрява възможностите, като ви позволява да правите сложни фуги, да правите канали, да режете канали, да обработвате ръбовете и т.н. Днес на пазара е представена широка гама от дървообработващо оборудване, въпреки че не е проблем сами да направите обикновена фрезова маса. Например, ако имате старо, но достатъчно издръжливо бюро, то лесно може да бъде превърнато в работен плот за фрезата. По-долу е представено таблица с списък на части и материали.

направете сами фрезова маса

В галерията можете да видите снимки на чертежи и диаграми за монтаж

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdc6ce90a8cb

направете маса под фрезатаНаправи сам маса под рутера

Ето един прост вариант, как сами да си направите маса под рутера, Самата маса, не е проблем, целият чип в плота. Основни части, акцент и монтажна плоча за рутера. Необходима е и вдлъбнатина за асансьора, по-добре е самият асансьор да се фиксира пластмасови повърхности или дърво. Профилите за водачи и аксесоари са монтирани на плота. Има няколко вложки с отвори за резачката, за всички случаи. Инсталирайте плочата, в този случай тя е фиксирана с винтове, което, разбира се, е неудобно, по-добре е да я фиксирате с винтове. Плъзгачите могат да бъдат направени от същия материал като плочата, в случая от фибростъкло. Вертикалният акцент е направен от кофражен шперплат. Инсталирайте кутията за прахосмукачката. Клапите за стоп се настройват в зависимост от резачката, тогава пролуката ще бъде минимална, а чиповете ще бъдат добре издърпани от прахосмукачка. C-профил до спирката, засадете върху течни нокти. Нещо подобно, накратко. Повече подробности можете да намерите на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId968427e6df

Направи сам фрезова маса с рисунки

направете сами фрезова маса с чертежиМаса за фрезата на Рудолф Баумелер, не знам кой е, но масата се оказа красива, веднага е очевидно, че човекът е работил добре върху дизайна. По-долу са показани чертежи с размери в инчове (1 инч 2,54 см).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId5cdfd12ca6

Но Рудолф не само направи маса за фрезата, но и излезе с нея специален асансьор, Дори при всички чекмеджета, заредени с инструменти, лесно се повдига и може да се върти с помощта на специални дръжки. Жалко е, че в сайта няма инструкция как да го направите, но основното е идеята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId6cc83d3ad3

малка фрезова масаНаправи си фрезова маса

 

Ако често правите дърводелски изделия, с течение на времето определено ще имате желание да закупите собствена маса за фрезата. Но не бързайте с покупката, можете сами да направите прост дизайн и той ще работи перфектно. Авторът на тази снимка предлага проста и икономична версия на малка фрезова масанаправени от парчета шперплат. Най-големият плюс на домашния дизайн, можете да персонализирате напълно размерите за себе си. Започнете с краката, авторът закрепи заготовките от шперплат и ги залепи с дърводелско лепило. Ако е необходимо, добавете колела за мобилност. Плотът на плота 80 на 50 см е изработен от парче залепен шперплат и покрит с дебел лист меламин. Този ламинат е гладък и издръжлив, което го прави идеален за работни повърхности. Вярно е, че той има един недостатък, когато пробивате и режете, ръбовете се рушат, имате нужда от специален диск.По принцип меламинът може да бъде заменен с MDF, което също е добър вариант. Самата фреза е прикрепена към подвижна средна секция, целият процес разглежда стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId9a1bf969d3

домашна фрезаДомашна маса за смилане на дърво

Предлага се тук стационарна версия на домашна фрезова маса за дърво върху метални крака. Основното обаче е работната повърхност, а краката могат да бъдат направени от дърво или метал и височината, която ви е най-подходяща. Основното изискване за плота, повърхността трябва да е равномерна и гладка, това трябва да се вземе предвид, когато избирате материала.

Също така е много важно да изберете правилния материал за монтаж на плоча, като се вземе предвид, че дебелината трябва да бъде не повече от 8 мм. В повечето случаи се използва метал, но също са подходящи текстолит, шперплат, меламин и др. В този случай работната повърхност е направена от шперплат, монтиран върху метална рамка. Процедурата на производство стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdce4bc4f8cb

Преносима фрезова маса

фрезова маса за ръчно фрезованеФрезова маса за ръчно фрезоване

Причина за направете фрезова маса за ръчно фрезоване е, че превръща преносим електроинструмент в стационарен и по този начин разширява възможностите си. Проста, преносима маса за ръчно фрезоване може да се направи на ниска цена и без да се компрометира функционалността. Такава преносима опция е много удобна, ако не използвате рутера много често или се налага да работите извън сервиза. Как да направите този прост дизайн, погледнете стъпка по стъпка снимки.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdcc422d58f4

Характеристики на чертене на фрезова маса и монтаж

Ето чертеж на стандартна преносима фрезова маса

чертеж на стандартна преносима маса за фреза

фрезова маса за ръчно фрезованефрезова маса за ръчно фрезоване

 

 

 

 

 

 

 

От материалите, от които се нуждаете: шперплат или дъски, регулиращи болтове с гайки, самонарезни винтове, оси за закрепване на фрезата, алуминиев водач и метален ъгъл за рамката. Показва се отляво диаграма на размера.

 

 Детайлни чертежи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdc72442b552

Домашна маса за ръчно фрезаДомашна маса за ръчна фреза Caliber FE-650E

 

Малка маса с височина 35 см (45, ако е с ъглов стоп) е идеална за малка работилница. Основният материал е ламиниран шперплат, В страничния акцент са предвидени специални канали, той лесно се движи и се фиксира от две агнета. Над краката на ПДЧ има малко свободно пространство, това вдлъбнатина е необходимо, ако трябва да прикрепите нещо към ръба на плота, например скоби. Осигурен е и ефективен прием на чип, маркучът от прахосмукачката е прикрепен директно към кутията, където се събират чиповете. С помощта на специален винт можете да регулирате дълбочината. Редът за сглобяване е показан в галерията на стъпка по стъпка, има дори снимка на набора от резачки, ако имате нужда от подробности с коментарите на автора на тази таблица, линк към сайта под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId3488770582

направете сами фрезова масаФункционална фрезова маса

 

Тази проста и надеждна маса е направена от парчета 27 мм шперплат. Рамката се сглобява с помощта на потвърждения 50x7. От циркулярен трион е използвана плоча за фреза 350х250 с дебелина 6 мм, странично ограничение. За да се закрепи конструкцията със скоби, в долната част на крака са предвидени специални изпъкналости. Предимството на тази таблица е, че фрезата ще бъде прикрепена към плочата със свалящи се вложки за различни диаметри на мелницата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId320a36f675

Направи сам фрезова маса с рисунки

направете сами фрезова маса с чертежиЕто подробни стъпка по стъпка снимки от Направи си сам чертежи за изработка на маса за рутер, На снимките има надписи с допълнителни съвети, подробни инструкции на уебсайта на източника, линк под галерията. Няколко съвета:

 • Когато маркирате части с помощта на лентова мярка, е лесно да направите грешка, тъй като често номиналната дебелина на шперплат се различава от истинската.
 • Ако искате да постигнете по-голяма точност, използвайте изрязването или самите части като шаблон.
 • За да ускорите залепването на части, използвайте винтове, след това няма да е необходимо да чакате, докато лепилото изсъхне, за да фиксирате следващата част.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId44ddd5ccba

Маса за ръчно фрезоване и мозайката

маса за ръчно фрезоване и мозайкатамаса за ръчно фрезоване и мозайкатаУниверсална маса с няколко функции несъмнено има много предимства, освен това лек и преносим дизайнкоето улеснява транспортирането и съхранението. Но също имаот другата страна на монетата, лек акцент не осигурява достатъчна твърдост, а сгъваемите крака правят масата по-малко стабилна. Изискванията към работното им място обаче са различни за всеки, някои може да са доста доволни от тази опция. Ако ви подхожда, реда на производство гледайте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId4f920688e0

 направете маса за фрезоване и циркуляриНаправи сам маса за фреза и циркуляр

Фреза и циркуляр, един от най-популярните инструменти в дървообработването. Купуването на маса или работна маса за всеки от тях ще бъде нерентабилно, в допълнение, те ще заемат много място. Авторът предлага да се направи универсална маса за фреза и циркуляр, на снимката виждате какво направи, не въплъщение на елегантността, а напълно функционален дизайн. Безспорни предимства, това е прост дизайн, компактен размер, позволява да се постави дори в малка стая, например, гараж. Достатъчно голяма работна повърхност плюс оборудване може лесно да се отстрани, ако е необходимо. Добро качество при доста ниска производствена цена.

направете маса за фрезоване и циркуляриФункция за монтиране на фреза, тя се инсталира без монтажна плоча, Просто трябва да премахнете основната плоча с фиксирана основа и да маркирате дупките от долната страна на многослойната дъска на MDF. Според автора е по-лесно да се премахне и коригира Основният недостатък е, че трябва да се правят корекции под таблицата. По същия принцип е прикрепен циркулярен трион, въпреки че ще бъде малко по-сложно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId04ca326364

CNC мини фрезаCNC мини фреза

Ако имате нужда миниатюрна фреза за обработка на пластмасови части и правене на малки, прецизни дупки. Предложеният модел за домашно приготвяне може да ви представлява интерес. Машината е проектирана така, че да може да бъде превърната в ЦПУ за обработка на печатни платки и повтарящи се операции, Също така, в зависимост от използвания двигател, той е в състояние да обработва пластмаса, восък, дърво и цветни метали. За много начинаещи майстори, направата на машина за направяне на сам за фреза с ЦПУ вероятно ще изглежда като някакъв фантастичен проект, но не забравяйте, че двадесет и първи век е отвън. Разбира се, машина с ЦПУ не е рафт за книги, но ако има необходима рисунка, подходящи инструменти и материал, тогава всичко е истинско.

CNC мини фреза В концептуален план този дизайн изглежда така.
По-долу са стъпка по стъпка снимки с рисунки и размери обаче от английски сайт. Ако се интересувате от различни нюанси и има много от тях, можете да кликнете върху линка, намиращ се под галерията.

 

 

 

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId397f790da7

направете фрезаНаправи сам рутер

Трябва да направите жлеб в ПДЧ или да обработите неравномерно изрязаната част? За това ви е необходим специален инструмент, предполага авторът направете рутер от тренировка със собствените си ръце, не е скъпо и тогава можете да извършите горната работа без проблеми.

От какво се нуждаете: шперплат 10 мм, малки винтове с шайби, резба с резба M8, две свързващи и пет регулируеми гайки, два M3 болта, два Т-образни болта с гайки. Вижте процедурата на производство на стъпка по стъпка снимки. Принципът на работа е много прост. Работен резак се поставя върху шпиндела, включете бормашината и отидете. Само не забравяйте, че това е мелница, трябва да бъдете внимателно с скоростта на подаване и карайте много бавно, за да предотвратите повреда на оборудването.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId12f41c2b1f

маса за ръчно фрезованеМаса за ръчно фрезоване

Вероятно всеки щастлив собственик на този красив инструмент вероятно се е замислил за необходимостта от маса за фреза. Наличието на стационарна инсталация значително увеличава възможностите за обработка, особено на малки части и детайли. Но проблемът обикновено е елементарна липса на място, тъй като не всеки има гараж или собствена работилница, някои оборудват работното си място на балкона или в килера на градски апартамент. Затова представени тук малка маса за ръчно фрезованече може да се фиксира на обикновена маса или в най-добрия случай на работната маса на дърводелския столАко имате такъв, това е чудесен изход от ситуацията.

Всеки материал с достатъчна твърдост, но не много дебел, е подходящ за производство, за да не се намали производителността на резачката. Също така, основното нещо е да не забравяте кутия чип, Това е особено вярно в малка стая. Можете да видите процедурата на производство в малка галерия. Това, което друго не боли, е да се направи външен превключвател за аварийно спиране на фрезата и защитен екран.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId6d989c74a1

Ето още една опция на компактна странична маса за ръчно фреза

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii # sigFreeId79108c6278

фрезова масаМаса за стена за фреза

 

Ако имате проблем със свободното място в работилницата, тогава оценете този проект. Маса за стена за фреза представлява малък плот, вграден в стенен шкаф, прикрепен към стена и поддържан от скоба 2x4. Разбира се, възникват много въпроси относно здравината и надеждността, но е ясно, че на масата могат да се извършват само прости работи с малки детайли.

 

фрезова масаДизайнът е оборудван с пълен многослоен работен плот с размери 60 х 80 см, който се поддържа от чифт подвижни опорни конзоли по време на употреба. Когато не е необходима, масата се сяда и се поставя в шкаф само 32 см дълбочина, Можете също така лесно да адаптирате всеки акцент, който имате, или да направите подходящ размер. Акцентът е монтиран върху T-коловози, болтовете преминават през дълги прорези в плота. Не е нужно дори да премахвате акцента, за да затворите масата, просто я плъзнете назад, заключете я на място, тя ще отиде право на нощното шкафче в гардероба. Централната част на масата е покрита с пластмасов ламинат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdcb35e0cc13

мини маса за ръчно фрезованеМини маса за ръчно фрезоване

 

Малките части често изискват прецизна обработка, което просто не е безопасно да се направи ръчно. За да реши този проблем, авторът на този проект, Чък Мидълтън, направи това мини маса за фреза, Започнете със стягащите блокове, като коригирате размера на размера на тялото на мелницата. Линията вътре в извитата повърхност е подравнена с пяна, мини маса за ръчно фрезованекоето ви позволява да поставите инструмента между блоковете без пукнатини в корпуса при затягане на блоковете. Тогава е необходимо да изрежете платформата, крайни опори в размерите, показани на фигурата. Сглобете конструкцията. Маркирайте местоположението на отвора, необходимо за най-големия фреза и свредло. Сменете масата. Задръжте мини масата на работната маса, както е показано на снимката по-горе, или плъзнете един от изпъкналите краища назад във флюс.мини маса за ръчно фрезоване

направете сами фрезова масаКак да си направите обикновена фрезова маса

Показва как от лист шперплат, малък блок и няколко винта да правя обикновена фрезова маса в буквално един час, Първо развийте подметката на ръчния фреза, обикновено те са фиксирани с три винта. Пробийте дупка за резачката в шперплат лист (по-близо до ръба, както е на снимката). Инсталирайте фрезата така, че фрезата да премине в отвора. Използвайте шил и чук, за да маркирате трите дупки за винтовете, които закрепват основата към ръчната мелница. Тъй като винтовите глави ще бъдат от горната страна на шперплата, трябва да се уверите, че те са монтирани непосредствено под повърхността. След това завийте шперплата към ъгъла или ръба на работния плот. Инсталирайте акцента, просто като го натиснете със скоби. Разбира се, няма да направите много на тази маса, но ако направите кутии или други малки предмети, този метод работи отлично.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId5be940c655

направете сами фрезова масаТунинг фрезова маса "Corvette-80"

 

Дори и да не смеете направете фрезовата маса го направете сами, но реши да закупи готови в магазина, така или иначе ще има нужда по някакъв начин да го надстроите. Тук можете да видите как можете да направите удобна стойка за нощно шкафче за завършена маса. За удобна работа плотът трябва да е висок приблизително 850 мм, близо до масата Corvette-80 с височина 350 мм, така че нощното шкафче трябва да бъде някъде около половин метър.

 

 

Можете да вземете всякакъв материал за нощното шкафче, в този случай беше използвано ПДЧ - един вид ПДЧ, което е ламинирана ламинатна плоча. Как да направите нощно шкафче, погледнете стъпка по стъпка снимки, майсторският клас е боядисан с големи детайли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId46cdfe061f

Дизайнът не беше тежък, а по-скоро стабилен, напомнящ каквото и да било. Освен това всъщност самата настройка. И тук всичко е снимано и номерирано. Ако искате да прочетете подробни инструкции, под галерията има линк към сайта на източника.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId4261bbc8d4

вертикален рутерИнсталиране на вертикална фреза Triton в универсална фрезова маса

Ръчното фрезоване, разбира се, е добро нещо, но тежко. Ако се изисква точност, работата с тежест с този инструмент е доста трудна. Идеалният вариант е да закупите стационарна фреза, но има достатъчно недостатъци, не само, че покупката ще ви струва доста стотинка, но и не е много подходяща за малка работилница - тежка е и заема много място. Всичко обаче зависи от вида на работата, която планирате. Показани тук как да инсталирате вертикалната фреза Triton в универсалната фрезова маса, Jet JRT-2, Процедура за инсталиране в стъпка по стъпка снимки, ако са необходими инструкции, свържете под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId335005a57d

нощно шкафче с мелницаПоставка за фрезова маса

Малка фрезова маса може да бъде инсталирана на работна маса или дори скрин, основното е, че ви е удобно да работите върху нея. Авторът предлага да се направи функционална нощна маса със собствените си ръце, или както той я нарече,Поставката за инструменти е с приблизително същия размер, в комплект с колела. Нощното шкафче е изработено специално за фрезовата маса.въпреки че може да се използва за всяко оборудване, което може да се побере върху него. Проблем възникна като маса от подхлъзване на тази стойка. Очевидното решение би било просто да го завиете на стойката, но авторът просто съжаляваше за разваляне на добра повърхност, очаквайки, че нощното шкафче може да се използва за други цели. Следователно той проби два отвора в горната част на стойката и долната част на инсталацията на рутера. Тоест, фрезовата маса просто се вмъква в спретнатите канали. Нощното шкафче е със същия размер като фрезата, така че заема минималната площ, когато се навива на ъгъл.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId42f668fb06

хоризонтална маса за ръчно фрезованеХоризонтална маса за ръчен фреза

За да се осъществи връзка между езици и канали, има много устройства, такива добре известни като mortiser за настолни компютри, Festool Domino и други. Мнозина вършат тази работа ръчно или чрез пробиване, ясно е, че в този случай е трудно да се постигне голяма точност. Авторът предлага да се направи устройство за избор на канали на базата на фрезата, като се използва проектът на сравнително прост жлеб от шкафовете, рафтовете и шкафовете на Woodsmith. Процедурата на производство на снимки стъпка по стъпка, с някои интересни нюанси, например шаблон, изработен от плексиглас. Може би това не е най-добрият вариант, има трудности с фината настройка на височината на резачката над масата, но проектът не е напълно завършен, така че можете да направите свои собствени промени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIddec49721f3

Можете да опитате друг Опция за хоризонтална фрезова маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId64bc5ac73c

Направи си асансьор

Мелничен механизъм за завъртане на асансьора

направете асансьор за рутернаправете асансьор за рутерОригиналният дизайн на асансьора, направен от вас, прави възможно не само да регулирате обхвата, но и точно да промените ъгъла на наклон, Интересно решение за производството на червячно задвижващо зъбно колело е регулатор на височината, Предавките са направени по метода на гълъба, който дава няколко предимства наведнъж: първо, меката настройка и тъй като зъбните колела ще бъдат отвън, няма нужда да ги смазвате. Основната конструкция на плъзгащия механизъм е показана тук. Квадратният канал от едната страна осигурява правилното подравняване, докато скосеният контур от друга страна винаги премества плъзгача на една страна, което гарантира последователност. За да направите квадратни канали, направете серия от разрези на плота. Едва ли си струва да поставите острие, когато правите само една част. Като правите отделни разфасовки, можете да регулирате ширината на изпъкналостта, която може да бъде намалена, като просто промените ударението, вместо да бъркате с подстригвания за всяко регулиране. Когато режете квадратен канал, проверете размера на страничния просвет. Плъзгащата се част на асансьора се натиска нагоре и надолу с T-гайка на резбовия прът. Когато валът се завърти, гайката се завинтва нагоре или надолу. Как да направите ъглови предавки и да оправите рутера, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdd9d129b55b

направете асансьор за рутерКак да направите фрезоване с наклонен възел

MDF устройството ви позволява да направите оста на въртене на нивото на равнината на плота. Едно завъртане на винта с двупосочна резба дава движение от 6 мм, което при накланяне 45-90 ° позволява линейно движение на главата 66 мм, удължението на цангите над повърхността на масата е 27 мм. Скобите за накланяне и външната част на полукръгли водачи са направени с помощта на един и същ фреза, за която е предназначен механизмът на гълъба, скосени ръбове 14 °. Вижте по-долу майсторски клас с основните нюанси в стъпка по стъпка снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIde2334714ea

направете сами плота за фрезоване на масаКак да си направим плот за фрезова маса

 

За фрезовата маса основното е работната повърхност, следователно, ако имате подходяща основа, не е необходимо да направите напълно неподвижна структура. Показани тук как да направите плот за фрезова маса със собствените си ръце, Започнете с листове от MDF. С помощта на тежести и скоби ги залепете заедно с лепило за дърво.

направете сами плота за фрезоване на масаРазпределете лепилото равномерно с пластмасов нож. Отделете време, за да подравните ширината до 60 см с помощта на скобите.Не се притеснявайте за дължината, можете да изрежете до правилния размер по всяко време. Ако използвате по-широки листове от MDF, да речем, 64 на 84 см, тогава не се притеснявайте да направите страните перфектно подравнени. За да направите повърхността гладка, използвайте няколко капки DuPont, незалепваща мазнина и я полирайте. Направете шаблон за фрезовата плоча. Поставете чинията върху равна повърхност и поставете парчетата, както е показано. Поставете тънък картон между ръба на листа и дървото като дистанционери. Уверете се, че изрязаната вложка е малко по-голяма от фрезованата плоча. Ако не го направите, той просто не се побира в дупката, изрязана в масата. Сега използвайте монтажните винтове, за да сглобите шаблона и да го прикрепите към масата. Обърнете внимание, че чинията е в центъра на масата. След като поставите жлеба, пробийте 60 мм дупка в ъгъла и изрежете центъра с трион, оставяйки устна от 1 см. Това е всичко, сега шаблонът се затяга.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii # sigFreeIdde483d0d39

 чиния за смилане към масатаПлоча за фрезова маса

Всички знаят, че рутерът е невероятно универсален инструмент. Днес има огромен избор от различни фрези, стопове и водачи, така че възможностите за обработка на детайлите са безкрайни. Но, за да разширите възможностите на вашия рутер, не е необходимо да отидете в магазина. Показани тук как да направите три основни плочи, всяка от тях отнема около половин час, Редът на работа на снимката може да не е показан много подробно, но можете да проследите линка под галерията към сайта и да разберете всички нюанси.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId40ff7a608b

плоча и акцент за фрезова масаИзработка на плоча и акцент за фрезова маса

 

Фабрично направените фрезови маси често имат концентрични вложки за обработка на различни размери на фрези. Тъй като е твърде трудно да ги направите със собствените си ръце, авторът предлага да ги направите сами опростена версия на вложки с различни размери на отворите.

Вложката се поддържа от две издатини, завинтени в долната част на плота от лявата и дясната страна. За да се задържи вложката, се прави издатина, която се плъзга под масата от близката страна и се държи от магнита, който е необходим, така че въздушният поток от предния панел да не повдига вложката. Много е трудно да получите правилната форма за всички допълнителни вложки, така че е по-добре да направите една голяма квадратна дупка и да изберете формата на отвора за всяка плоча отделно.

плоча и акцент за фрезова масаАкцентът е прикрепен към горната част на плота, държан от два винта, които влизат в T-гайките от долната страна на масата. Дръжките са шестоъгълни болтове. Главите на болта са монтирани в отвори, също шестоъгълни, за да се поберат главите на винтовете. Залепих и малка шайба. В долната част на дръжката е залепена малка шайба. Акцентът се монтира сравнително просто. Основата е отпред, а двете раздалечителни щифтове отпред само с един ключ и от край до край на основата. Задните фуги не са най-издръжливата връзка, но ако не излагате твърде много стрес, тя ще се задържи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId61890531fb

Друг вариант оборудване на работната повърхност на фрезовата маса с помощта на метален профил.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId048eb3786a

Домашна фрезова маса

домашна фрезова масаТук на снимките, които можете да видите как да направите домашна фрезова маса със собствените си ръце, Това не е конкретен пример, а по-скоро общо ръководство. Домашните маси обикновено са изработени от шперплат или MDF панели, разбира се, по-добре, ако са покрити с пластмаса, гладката повърхност играе голяма роля при прецизната обработка на частите. Снимката показва как да направите инсталация, направете рязане на маса, маркиране и изрязване на дупки. Списъкът на работата включва също фрезоване на отстъпката под монтажната плоча, производство и монтаж на монтажната плоча. Изработка и закрепване на упор и щипки, настройка на мелница. В допълнение, има различни аксесоари за безопасна работа. Това е специална пързалка, която се плъзга в жлеба под задния стоп, спомагателен водач, лагери с ролки. Можете да разберете всички подробни инструкции на уебсайта, връзката към която се намира под галериите със снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId9f72322789

Ето няколко снимки на примери за работа с десктоп рутер, В този случай не можете да бързате, много е лесно да развалите детайла. По-добре е да направите няколко допълнителни прохода, без да прилагате много усилия и отстранете материала на тънки слоеве. Снимката показва използването на мелници с водещ лагер, как да обработите краищата и да направите декоративен профил. Използване на мелници с водещи лагери. Както и фрезови канали, използващи:

 • страничен акцент;
 • регулируем акцент;
 • слепи канали;
 • "Лястовича опашка".

Фреза, инсталирана в таблицата, е необходима за фрезоване на профилирани фуги в жлеб и шпилкови фуги, тя също така показва как да използвате фрезови рамкови фрези.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId5e82aa0c4d

фрезова стойкаСнимката показва фреза, както и как да го направите сами домашна фрезова стойказа какво може да се използва обикновени подложки за дърво, През подложките е необходимо да минете прътите, за да спрете фрезата, за която се пробиват специални отвори. За да регулирате височината, също е необходимо да се направят блокове за разстояние. След това всичко е прикрепено към работната повърхност и затегнато с гайки и гайки на крилото. В заключение е необходимо да се направи акцент с полукръгла дупка за мелница.

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId814d22e889

направете сами фрезова масаРадиалният трион е един от най-необходимите инструменти, който присъства в повечето домашни работилници. Ако имате малко място, можете лесно преобразувайте масата на триона в универсална фрезова стойка, За да направите това, просто е необходимо да инсталирате фрезовата закрепваща единица вместо режещия лист с корпуса. Снимката показва как да настроите радиален трион преди фрезоване, поставете фрезата под необходимия ъгъл и направете гръб акцент. На преобразувана маса можете да извършите почти цялата работа, фрезоване на ръбове, профили, канали, външни къдрави ръбове, вътрешни криви и слепи и напречни канали.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId12054102a4

Чертежи на фрезова маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdf292bbe3fb

Направи сам фрезови маси 200 снимки

 

Вижте галерията с вградени изображения online на:
https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii#sigFreeId3bff8a51b5

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим