Съвременният свят без пластмаса никъде не е; той стана толкова здраво утвърден в живота ни, че е трудно да си представим как беше без него. Но тази полза от цивилизацията се превърна в бич на екологията. Следователно вторичното използване на същите пластмасови бутилки е необходим и със сигурност полезен бизнес.

 

Ако преразгледате поне това, което е публикувано в Интернет, човек се чуди на огромното въображение на любителите на занаятите. Но в тази статия ще разгледаме какво можете да направите лампи от пластмасови бутилки със собствените си ръце, Ето как сте дори този необичаен полилей, който е на снимката?

Лятна къщичка е ваканция. А почивката е добро настроение. И кой е най-добрият начин да ви развесели? Разбира се, смешни фигури на животни на сайта. Няма да изброяваме всички възможни варианти за животни, ще се съсредоточим върху таралежите. Това са и любимите на децата, толкова сладки същества като зайци и катерици, само бодливи.

 

Да държите таралеж от пластмасова бутилка е много по-изгодноТой не яде и не пие от живо, но също така помага за отглеждането на цветя. От всички видове занаяти, правенето на таралеж е може би най-лесното. Така че, включете децата в този процес, така че цялото семейство да се радва.

О, колко прекрасни открития имаме ..., готов да даде пластмасови бутилки. Наивните производители на контейнери за напитки вероятно дори не подозираха какъв невероятен свят на творчество и въображение представят на хората. Съдържанието на пластмасова бутилка може да донесе само краткосрочно удоволствие, а цвете или фигурка носи радост през годините. Можете да направите много красиви и полезни неща от пластмасови бутилки за лятна къща и градина.

 

Пластмасата е перфектният материал за любителите на занаятите, Лесно се огъва, нарязва, придава всякаква форма и според учените времето на разпадане на полимерния материал е около двеста години, Тоест повече от едно поколение ще може да се възхищава на вашия продукт. Може би това обстоятелство вдъхновява по-голямата част от занаятчиите да създават истински шедьоври.

Неделя, 22 март 2015 г. 18:53 ч

Гуми и пластмасови бутилки за слънце

Най- игрище

Използвани гуми и пластмасови бутилки за газирани напитки - изглежда, че повече неща за боклук не могат да бъдат намерени. Но можете да ги считате за най-плодородния материал за творчество, буквално безполезен.

 

За да направите такова усмихнато слънце, ще ви трябва стара гума и няколко (на снимката има 11) пластмасови бутилки. Освен това ще ви трябва малко подходяща боя и творческо вдъхновение. И капка търпение, докато слънчевото лице е сухо.

 

Такова слънце е абсолютно безопасно, тъй като не съдържа метални части и е много подходящо на детската площадка. За тревата също може да служи като ефектна декорация.

Една от необичайните възможности е да направите такъв цъфтящ влак.

Близо до бутилката се изрязва стена, вътре се изсипва почва и се засаждат цветя или сеят семената им. Дупките се правят отстрани на бутилката, които ще влязат в контакт със земята, така че излишната вода да изтича след напояване.

 

Закрепваме капачките от същите бутилки като фаровете - това ще са очите, усмивка може да бъде нарисувана с маркер. Прозрачните бутилки са боядисани в различни цветове. Колелата са нарязани дъна на други бутилки.

Колко да ги използвате, разказва фантазията.Можете да подредите низ от такива бутилки с цветя - получавате цял влак по градинската пътека, рамка за цветно легло или морава.

Стана обичайно да се вижда голямо разнообразие от цветя в страната. За съжаление, празните пластмасови бутилки, които винаги са хващали окото ми в най-неподходящите моменти, също са станали обичайни.

 

На снимката - опцията за използване на пластмасови бутилки за отглеждане на цветя, и изглежда доста необичайно и привлекателно. Ако бутилките, разпространени на територията, играят ролята на таралежи, вместо игли имат цветя, а ако са мишки, тогава може да се засее плевел. Дори прасенце ще се превърне цъфтящо от по-голяма бутилка.

 

Така че бутилките да не са прозрачни и корените на растенията и земята да не се виждат, по-добре е да ги боядисате в подходящи цветове. Резултатът, както виждаме, изглежда забавен и има по-малко боклук.

Необичайна оранжерия от пластмасови бутилки направи фермер от Швеция

На открито зад къщата той построи малка оранжерия от тях. Поставете 400 парчета бутилки, запълни петите на дървената рамка: бутилките от първия ред бяха обърнати с главата надолу, на следващия ред, с главата надолу, пролуките бяха запечатани с циментова замазка.

Кликнете върху първата снимка, за да я увеличите

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...