Букет цветя от вестника: идеята за подарък, когато няма време и пари

букет цветя от вестника букет цветя от вестника

Ето бюджетен вариант за хубав букет за всички поводи. Спешно ви трябват цветя, но не и стотинка в джоба ви? Ако имате под ръка стар вестник и ви остават няколко минути, това е добър начин безопасно да се измъкнете от ситуацията. Просто направете направете букет от хартия, От вестника можете да направите всякакви цветя, в този мини букет има три вида от тях. Това е екзотичен тип хризантема мама паяк, елегантни изпражнения и традиционна роза. Сега отделете няколко минути и скоро ще имате най-сладкия букет.

 

Първо цветехризантема мама паяк

Какво ви трябва:

 • вестник
 • клонка
 • ножици
 • лепило
 • писалка

Между другото, вместо вестник, можете да използвате страницата от стара книга или лист от музикална тетрадка, Ако няма клон, можете да използвате всякакъв вид черна тел. Тези материали са необходими за всички. три вида цветязатова гответе с марж.

 1. Вземете стария вестник и разгънете. Изрежете голяма лента с ширина 8 - 10 см по дължината на страницата, след което направете ножица (ресни) с ножица, както е показано на снимката.
 2. Увийте хартия около клона.
 3. Сега вземете хартиените ленти на пъпката и го издърпайте малко. Използвайте палеца или писалката си, за да създадете малка извивка. Цветето е готово, ако искате, можете да направите няколко парчета и да съберете букет от хризантеми.

Второ цвете - Кали Лили

Много по-просто е, но за съвършенство са необходими още няколко теста. Материалите са същите но все пак се нуждаят от лента.

 1. Вземете вестник и молив, направете контур, който изглежда като капка дъжд, както е показано на снимката.
 2. Най-добрият начин е да сгънете хартията наполовина и да очертаете един контур, така че да е красив и равномерен. Можете да направите шаблон и да го прехвърлите във вестник.
 3. Изрежете контура.
 4. След това в центъра направете малка празнина от 2-3 сантиметра, това ще помогне за по-доброто огъване на краищата.
 5. Свържете двата долни края около пръта. След това огънете горната част за гладък завой.

Трето цвете - Класическа роза

Това е специален начин, малко повече работа, но резултатът е отличен.

 1. Ще е необходимо поне 5 венчелистчета с различни размери, с ширина от 2 до 10 см. По-добре е да се нарязва на ръка без шарки, така че всяко венчелистче да има уникална форма. Всички венчелистчета трябва да са различни, някои заострени, а някои заоблени.
 2. Сега важна стъпка. Сгънете краищата на всяко венчелистче с писалка или пръсти и внимателно затегнете основата. Всеки от тях може да се направи по малко по-различен начин, за да придаде на венчелистчетата характер и закръгленост. По-добре да оформите венчелистчетата преди залепването.
 3. Трябва да изрежете друга форма за спиралния център на розата. Тази форма трябва да бъде с дължина приблизително 6 см със заоблен връх. Обърнете се в тръба, разгънете и нанесете лента от лепило от вътрешната страна, увийте около края на клона. Можете да завържете панделка отгоре.
 4. Прикрепете венчелистчетата. Започнете с най-малкия. Капнете лепило на около 5 мм от дъното на венчелистчето, за да прикрепите към стъблото. Следващото венчелистче трябва да се припокрива с първото.
 5. Продължете да добавяте малки венчелистчета, докато въртите багажника, докато се движите, като блокирате последното прикрепено венчелистче. Когато започнете да добавяте големи венчелистчета, прищипете основите, тъй като е много по-широк.

Поздравления, ти го направи.! Можете също така да направите няколко изкуствени зелени листа и да завържете всички цветя с красива панделка.

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

как да направите букет цветя от вестник

Ако искате да научите как да направите луксозно букети от хартиени цветяпрочетете статията „Букет от хартия със собствените си ръце. Инструкции стъпка по стъпка + 700 снимки» https://i.expert-h.com/iz-bumagi/bukety. Той предоставя подробни инструкции за 25 примера на елегантни и реалистични цветни букети от хартиени цветя, които ще украсят всяко домашно или празнично събитие.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...