Как да направите удобен и издръжлив хамак от лепяща лента: бюджетна опция за креативни летни жители

хамак с лепяща лента хамак с лепяща лента

Лентов хамак (цветна лента) ви позволява да създадете идеалното място за релакс, без да харчите тон пари. Страхотен бюджетен вариант за всеки повод. Ако идеята ви е харесала, тогава прочетете пълното стъпка по стъпка ръководство за това как да направите перфектната. направете си хамак на лента, За да направите това, не е нужно да сте опитен занаятчия, за да можете да шиете, планирате и виждате - нужни са ви само желание и търпение.

 

материали:

 • 3 големи ролки от скоч лента
 • 2 дървени пръти с дължина 1,2 м и диаметър приблизително 3 см
 • Силно въже или въже

Инструкции, как да направите хамак със собствените си ръце

 1. Тъй като знаете, че лентата е много лепкава, ще ви трябва достатъчно голяма равна повърхност, Освободете лепилната лента с върховете на пръстите си, за да не се влоши с ръце. За да избегнете гънки, намерете голяма маса, след което можете точно и равномерно да залепите лентата.
 2. Марка просто устройство, както е показано на снимката, Тоест, фиксирайте два 2x4 блока с дължина 30 см отстрани на масата. Разстоянието между точките на закрепване на дюбела трябва да е малко по-голямо от ширината на хамака. Тук тя е приблизително 90 cm.
 3. След това направете само няколко дълги прилепващи лентиизползвайки 3 цветни ролки скоч лента. Просто отстранете въздушните мехурчета, за да избегнете назъбени ръбове и гънки. Малко натиск върху гърба ще бъде чудесна идея за създаване на модел без балончета. Не оставяйте пропуски между бримкитеи не им позволявайте да се припокриват или докосват.
 4. Сега следващата стъпка е тъкането на бримките. Процесът е малко сложен, но можете да маркирате местата, където цикълът започва и завършва. Измерете дължината и пребройте бримките, необходими за запълване на цялата площ с еднакви разстояния между тях.
 5. Важно нещо, което трябва да се помни, преди да започнете тъкането, е, че страната, обърната нагоре, е отдолу. Вземете линийка и маркирайте къде краищата на лентата вървят по две външни бримки от всяка страна на хамака. За да направите същия модел като на снимката, започнете от марката на около 5 см от края и след това направете маркировки на всеки 20 см. Придвижете се към вътрешния контур и направете маркировка на 15 см от края, а след това на всеки 20 см.
 6. Трябва да придадете повече дебелина и здравина на вашия модел. Можете да използвате линийката през целия процес на тъкане, за да поддържате точно разстояние и да създадете равнина на примката.
 7. За тъкането авторът е използвал половин инчово парче PVC тръба (можете да вземете дръжката на метлата), за да отдели бримките, а след това владетелят като совалка, за да преминете между тях. Създаването на тези бримки е същото като преди, лепкава страна нагоре, след това сгънете. Внимавайте да не опънете външните панти при огъване.
 8. Долна страна. Когато тъкането приключи, повърхността ще изглежда както на снимка 7, Не забравяйте, че в този момент долната страна все още е изправена. Изтъкана е само горната част на примката. Обърнете вниманиедокато тъкането се движи нагоре и надолу. Това е така, защото има четен брой дълги бримки. Нечетно число ще се премести отвътре и отвън.
 9. Сега прикрепете въжето, както е показано на снимката. Дължината на въжето ще бъде приблизително 3,5 м и ще бъде обвързана с хамак от двете страни. За да предотвратите подхлъзване на въжетата, ги закрепете с лента! Увийте въдицата, възела и отново пръта от другата страна на възела.
 10. Намерете подходящи дървета, окачете хамак и се отпуснете.

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Направи си хамак с панделка

Имате нужда от още интересни идеи как да направите хамак със собствените си ръце? След това прочетете голямата статия „Домашен хамак, Оригинални идеи, снимки, майсторски класове» https://i.expert-h.com/gamaki/samodelki-originalnye-idei, само за хора с въображение и креативност.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...