Как да си направите пергола: проста инструкция за начинаещи

как да си направим пергола как да си направим пергола

Pergola - Това е отворена покривна конструкция, монтирана върху стълбове. Странично се прикрепя щайга, за да стимулира растящите растения, като глициния или орлови нокти, които създават сянка при горещо време. Перголата може да бъде инсталирана на открито място, като отделна сграда или под стената на къщата, за да се затъмни зоната за релакс или да се рамкира орнаментът. Това обикновено е обикновен дизайн накарайте пергола да го направите сами доста проста.

Ето инструкцията как да накарате пергола го направете сами

 1. Поставете три стълба за едната страна на беседката на земята. Изрежете двете греди на 1,22 м и използвайте, за да маркирате правилното разстояние между горната част, горната и долната част.
 2. След това поставете гредите, стърчащи на 200 мм от краищата на външните стълбове, маркирайте контура. Тъй като дървеният материал може да не съвпада, маркирайте всеки багажник и ребрата с молив, Повторете този процес от другата страна.
 3. Направете жлебове с помощта на трион, длето и чук.
 4. Измерете 25 мм надолу от горната част и 75 мм от външния ръб. Начертайте линия между тези точки и начертайте квадрат по съседните лица на дървото. след това откъснати от маркирания клин - или, ако искате, можете да направите декоративен профил по ваша преценка.
 5. Направете маркировкакъдето ще бъдат инсталирани опорите. За това можете да използвате сглобените греди. Подравнете техните краища по дължината на гредата, като използвате мярка 1.32 м. Това ще ви даде точното положение за центъра на всяка дупка в земята. Маркирайте ги с пръчки, след това извадете гредите и изкопайте дупки на дълбочина 450 мм.
 6. Инсталирайте стелажите в корпуса на ребрата. След това пробийте дупки и закрепете с два 125 мм поцинковани нокти.
 7. Стълбовете за перголи трябва приляга плътно към тялото на ребрата, така че трябва да ги почукате с дървен чук. За да не повредите дървесината, сложете тънка жилетка.
 8. Използвайте пръчки с дължина 1,22 м за точно позициониране на стелажите. След това закрепете конструкцията с три напречни греди.
 9. Поставете едната страна на перголата в ямите на стълба и я подкрепете с временни опори. Двойна проверкатака че колоните да са вертикални, а гредите да са равномерни.
 10. Повдигнете другата страна на беседката и използвайте ниво на духа, за да сте сигурни, че и двата гребла са на една и съща височина. Може да се наложи да регулирате дълбочината на дупките. Накрая фиксирайте постовете и оставете за 48 часа.

Как да направите щайга за пергола

 1. Инсталирайте трите релси през релсите в стелажите и ги закрепете. След това забийте останалите четири пръта равно разположени между първите три.
 2. Пробийте дупки и закрепете първия панел на скарата с поцинковани гвоздеи. Не забравяйте да си тръгнете луфт между дъното на пергола и земята, за да се избегне влагата.
 3. Забийте последните три асми и работата е завършена.

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

направи си пергола

Перголите са доста популярни днес, въпреки че не са характерни за нашия климат. Но наистина е красиво и предвид глобалното затопляне, защо да не го изградим. Освен това е много просто. В крайна сметка, всъщност пергола, просто стълбове с припокриване и щайга. Искате ли да знаете повече за тази тема? Ето една добра статия с конкретни примери и майсторски класове “Направи си пергола 700 снимки стъпка по стъпка инструкции» https://i.expert-h.com/besedki/pergola-svoimi-rukami-700-foto-poshagovye-instruktsii, можете да се запознаете с различни опции, да използвате стъпка по стъпка снимки, рисунки, диаграми и връзки към сайтове с подробни инструкции.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...