Направи сам скоба 1000 снимки, 45 майсторски класа, рисунки

направете сами скоби направете сами скоби

Ако сте начинаещ, тогава на първия етап можете да направите само с един чук или трион, но по-късно определено ще ви трябва вице или скоба, за да фиксирате детайла или да залепите отделни части. Направата на скоба със собствените си ръце е много проста., в тази статия са представени 45 майсторски класове как да направите това просто, но много необходимо устройство.

 

Няма нито една скоба, която да бъде достатъчно гъвкава, за да задоволи всички наши нужди за извършване на различни видове работа. За щастие, Скобите се предлагат в много стилове, размери и модели и както всеки майстор ще ви каже, няма прекалено много скоби., Ето кратък преглед на най-необходимите тела, които може да са необходими за решаване на проблемите на ремонта и дървообработката. Всички представени тук скоби, скоби, скоби могат да бъдат направени независимо.

В статията ще намерите как да го направите сами:

 1. дървени скоби
 2. метални скоби
 3. ъглови скоби
 4. F-образна скоба
 5. С-образна скоба
 6. щипки без ключове
 7. кулачкови скоби
 8. Г-образна скоба
 9. телена щипка
 10. скоби за лента

Други видове скоби и скоби, както и стойки за съхранение на скоби.

Дървени скоби

направете сами скоба FF скоба

«Никога няма твърде много скоби„Е много истински израз. Разбира се, скоба не е закрепване, което е постоянно необходимо, така че можете да си купите няколко парчета, които винаги да са ви под ръка, те не са толкова скъпи. За съжаление, дори скобите с умерена цена могат да изтеглят големи разходи, ако са необходими големи количества. следователно направете дървени скоби със собствените си ръце, колкото е необходимо, Това е много популярен модел, не е труден за производство, лесен за настройване и лесен за работа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId30b027b71d

Направи си дървена скобаСъщият модел на F-образна дървена скоба, само леко подобрен, За производството е използвана кленова каишка, 5 см ширина и 0,6 см дебелина., метална резба и четири гайки. Да направя химикалкаy, имате нужда от малка дървена заготовка от всяка твърда дървесина без дефекти. Процедурата на работа е добре показана на стъпка по стъпка, просто обърнете внимание, че подвижната част е добре изсушена и лесно се плъзга по лентата. Прътът трябва да е в края две гайки затегнати един към другза да не се разминават. Можете също така да използвате отделна заключваща гайка върху пластмасовата вложка или обикновена заключваща гайка. На винта извън затягащия блок с шайбата се завинтват още две гайки. Можете да използвате заключваща гайка или друг метод на монтаж. Двойните ядки се подреждат помежду си, това е най-евтиният и надежден начин, Много е важно да оставите малко място за винта, за да може той да се върти свободно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIde8fe7ccd9d

F скобаСкоба за дърво и стомана

Подобен тип е вече представен в началото на статията. F-образна скобано този модел използва стомана за някои ключови части, където здравината и издръжливостта на метала ще бъдат от изключително значение. Целта беше да се направи лека скоба, която не е прекалено обемна, но и издръжлива и лесно приспособима, Най-трудната част е плочата, в която е поставена лентата. Най-добре е да пробиете поредица от дупки, след което да изрежете материала, който остава или малка кръгла пила. Когато повечето са нарязани за почистване, използвайте мелница. Няма да се получи перфектно, но лентата трябва да мине лесно. В другия край на плочата трябва да се пробие отвор, който да съвпада с резбата на винта. Последната метална част е заключващата плоча. Краят трябва да бъде скосен, за да пасне на прорезите., това може да стане на шлифовъчна машина.Производството на дървени части вече е описано по-горе, но всичко е показано на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId0b83f37db0

скоба за дървоДървена скоба за замазка

Тази скоба е лесна за изработка и можете да направите толкова парчета, колкото са ви необходими. Можете да използвате различни видове дървесина, но твърдите скали са по-добри, Отначало се прави дървена дъска и плъзгащи се челюсти. Процесът на това как да направите скоба за фиксиране, погледнете стъпка по стъпка снимки. Обърнете внимание на следните подробности.

Краят на задвижващия винт, който влиза в клемния блок, трябва да бъде изравнен фиксирайте гайката в края, Гайката се отвива до края и се смачква на вала.
скоба за дървоЗатягащи части, Горната част е с дълбочина 6 мм и проходен отвор 10 мм. Долната част е заоблена, така че да не зависи от долната част на пръта. Два ядки сладко, за да не се рушат. Тези части са оставени на първоначалната си дебелина, за да се движат лесно около тънката пръчка. Главата на болта на подвижната челюст е фиксирана в отворите на вала. Горният блок се нуждае от леко скосяване, което осигурява по-голяма празнина за плъзгане на гъбата по щангата. По време на монтажа движещата се гъба трябва да се движи свободно при отключване. При сглобяване на неподвижна челюст трябва да има малка пролука между стягащата подложка и щангататака че да се движи свободно. Обикновено при пробиване на дупка в затягащия блок той ще бъде леко в центъра и това може да се използва, като завъртите подложката, за да направите хлабина. Когато свързвате дръжката с епоксидна, плоската страна трябва да е обърната надолу, така че смолата да може да тече свободно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdb0153344f1

скоба за дървоПоказани също тук как да направите стойка за готови скоби, Разстелете скобите, за да определите разстоянието и направете необходимите измервания. Те трябва да са добре поставени, така че да могат лесно да се вземат и поставят на място. Тъй като скобите са доста леки и багажникът не е изложен на тежки товари, котвите за стена и лепилото ще са достатъчни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId81f6e90643

Друг вариант на дървена скоба за скоба Направи си дървена скоба

Тук се използва стандартният размер 50х75 мм (който всъщност се превръща в 44х69 мм след обработката). Дължината зависи от размера на скобата. В този случай около 150 cm и максимална ширина 100 cm.
Направи си дървена скобаматериали:

 • Шперплат. 2 листа 70х175 мм, 2 листа 25х175 мм, 2 листа 90х175 мм и 2 листа 69х (дебелина на шперплат 44 + 2 *) мм.
 • 38бр 4x30 винтове
 • Резбова пръчка. M10, дължина 30 cm.
 • Ядки 5 бр. M10.
 • Горен. 1 бр M10.

Инструментите:
Трион, електрически е по-добре, но не е необходимо. Свредла, гаечен ключ, отвертка, ножовка.
Ето скиците на автора, според които той направи скоба

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId45904e4127

Направи си дървена скобаАко сте се заели със скобите, по-добре е да направите много наведнъж, това е по-икономично и по-евтино, особено ако събирате същия тип дизайн. С помощта на митра трион изрежете дървен материал на 1 лист от 9 см, 3 парчета от 7 см и 2 парчета по 2,5 см. Останалото ще служи като стягаща пръчка. С помощта на мозайката или трион за маса или нещо друго, което предпочитате, нарежете шперплата на 2 части 70x175 mm, 2 части 25x175 mm, 2 части 90x175mm и 2 части 69x (44 + 2 * шперплат с дебелина) mm. С ножовка режете резбовата пръчка на 30 cm.

Направи си дървена скоба

За нефиксирания край първо трябва да направите допълнителен разрез върху блок с размери 9 см и 7 см. След като изрежете ъглите, трябва да пробиете дупка и да поставите затягащ болт.

 • Уверете се, че дупките са достатъчно големи, за да се поберат на главата на болта.
 • В горния блок на неподвижния край е разположен резбован прът.
 • Дупката трябва да е достатъчно голяма, за да можете да поставите гайката отстрани на пръта.
 • Когато пробивате дупки, инсталирайте неподвижния край.
 • По време на монтажа се уверете, че краят фиксиран на 90 градусатака че резбовата пръчка да е успоредна на вала.
 • Преди да сглобим пръта, трябва да пробием дупка, в която можете да преминете през резбата и гайката с резба.
 • Направете това в същото положение на блока, както за неподвижния край.
 • Също така се уверете, че по-голямата част от дупката е достатъчно широка и дълбока, за да побере гайката.

Тъй като дъното е малко, е трудно да се поставят достатъчно винтове, за да се предотврати усукване. Можете да решите проблема с лепило за дърво. Друг вариант е да заоблите ъглите на долната част, така че да не захващат щангата при затягане.

Направи си дървена скобаМонтажът е почти завършен, последното нещо, което трябва да направите е дръжка за движение по резбовата пръчка, Пробийте дупка в центъра, малко по-малка от резбата с резба. Така пръчката ще се държи само поради триенето. След това фиксирайте гайката до края на резбовата пръчка. Това може да стане чрез заваряване, други опции са залепени или фиксирани, например, с пирон. Въпреки факта, че дървената скоба не е толкова силна, колкото металната, тя осигурява много прилично количество сила. За по-голяма яснота авторът ги е използвал като скоби за дърпане, вижте резултата на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId7c373c00d5

Направи си дървена скобаОще един домашна дървена скоба изработен от дъб. Първо отпечатайте шаблон на осмоъгълник, който съответства на желаната ширина. След това поставете детайла в менгеме и използвайте равнина, за да заоблите ъглите в двата края. На дръжката пробийте дупка в центъра на детайла, така че да съответства на болта на скобата. Размерите на гредата ще се определят от наличното оборудване и желаната дължина., След това изрежете всички детайли с правилния размер, изрежете подложките за гъба и пробийте всички необходими дупки, както е показано на снимката на майсторския клас. Писалките са залепени на място с 5-минутна епоксида. След като винтовият вал се назъби с пила или шкурка, фиксирайте дръжките с епоксидно лепило.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId9e1fffa685

Направи си сам скоба

Направи си дървена скобаЛека домашна скоба, направена на базата на метален прът, Тези скоби, макар и не толкова мощни, колкото стоманените, все още могат да създадат доста силно налягане под налягане за всяко лепило и ще ви издържат дълго време. Лентата може да бъде направена по всяка желана от вас дължина. Едно нещо, което трябва да запомните е резбовият прът не трябва да се простира по цялата дължина на основния вал, Затягащата глава не се нуждае от резбова пръчка в този край на основния вал и това опростява монтажа. Затягащите челюсти са направени от шперплат.

Направи си дървена скобаЗаключваща гайка - това е, което фиксира стягащата гъба на вала, когато скобата е под налягане, гайката може да бъде отрязана с обикновена ножовка и може да бъде фиксирана към петата с епоксидна смола. В подвижната глава в края на затягащия винт за въртене е пробито вдлъбнатина за гайка. Вдлъбнатината трябва да е достатъчно широка, за да пасне на шайбата и достатъчно дълбока, така че шайбата и гайката да могат да се въртят свободно. Тук се използва 35 мм шайба, така че трябва да се пробие отвор от 38 мм с дъно и дълбочина 15 мм.
След пробиване на вдлъбнатината направете проходен отвор за затягащия винт., След това фиксирайте подвижната глава на фиксирана и маркирайте мястото, където трябва да бъде дупката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdc11d0cff9d

Направи си дървена скобаДръжка, производство на затягащ винт и основен монтаж
Направете квадратни заготовки от 25 мм и след това изрежете 100 мм за всяка дръжка. Маркирайте центъра и пробийте 60 мм с 10,5 мм свредло. Алтернативно, дупката може да се пробие достатъчно широко и след това да бъде покрита с епоксидна, но това не е много надеждно. Пяснете детайла, за да улесните използването му и го залепете с епоксид към затягащия винт. След това пристъпете към основния монтаж, проста задача е да залепите лентата към неподвижната глава. Затегнете застопоряващата гайка и направете крайни капачки, които трябва да предпазват главата от подхлъзване на стрелата. Също така желателно завийте малка плоча върху петата, което не позволява на гайката да се изплъзне на мястото си - действа като кука, която се прилепва към гайката.Работата е завършена, стоманените скоби са, разбира се, малко по-надеждни и по-тежки, но тези скоби използват един и същ прът и все още са много здрави и надеждни и ще продължат много дълго време.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId4fb3d7e473

Направи си сам скобаДомашна скоба

Тази скоба е много мощна и изключително лесна за използване., Разработката на 8 скоби е трудоемка задача, разбира се, а авторът използва и заваряване. На първата стъпка е необходимо да пробиете дупки в страничните стени на главите и скобите, за да помогнете за подравняване на частите за заваряване. За да центрирате половината от гайката върху основата на петата, трябва да направите пръчка от дървени парчета и горещо лепило. Както и дървени блокове, за затягане и подравняване на останалите части. Направи си сам скобаТогава се създава основният панел и главата се присъедини към него, можете да видите този процес в стъпка по стъпка снимки. По принцип нищо сложно, просто много работа. За да използвате скобата, кракът трябва да бъде леко повдигнат и той да се плъзга свободно по дървения материал, докато детайла, след което може да се затегне с помощта на скобата за затягане.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId3d390551ae

Дълга скоба

направи си сам скоба
Необходими материали:
18 мм шперплат за една скоба ще ви трябват 3 части:

 • 100x200 мм
 • 100х120 мм
 • 100х160 мм
 • 1x винт с резба M10 x150 mm
 • 2x гайки M10
 • 1x резба M10
 • 2x винт M6x40, гайка и шайба
 • 1x винт M5 / M6 20 мм
 • 1x квадратна тръба с дължина 1 m 20x20 mm
 • няколко винта с дължина около 40 мм

Необходимите инструменти можете да видите на снимката. Нищо особено ... освен CNC
Направи си дървена скобаНаправи си дървена скоба
Майсторски клас за правене на стъпка по стъпка снимки, по принцип не се различава много от предишните опции, така че можете да коментирате без коментар.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIde4fb094f0e

гърбицаCam скоба

Това е много просто и полезно устройство. Имайте предвид гърбични скоби, въпреки че е бърз, но не осигурява голяма сила на затягане на частта, затова се използва само със сравнително малки сили на рязане. Те не са проектирани да работят при високо налягане, като например тръбна скоба, но са изключително лесни за използване. Процедурата за изработка на скобата, вижте стъпка по стъпка снимки. Трябва да се отбележи, че френската крива е използвана за създаване на гладки криви (шаблон, изработен от метал, дърво или пластмаса, съставен от различни криви. Използва се за начертаване на гладки криви с различен радиус). Но камерите НЕ са директно проследяване на френската крива. Правилната камера трябва да има профил, който увеличава разстоянието от оста на въртене до постоянна скорост, като спирала, начертана от молив, завързан за прът със струна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIda9ba37be82

Направи си дървена скобаС-образна скоба за дърво

Този тип скоба може да затегне част с дебелина до 15 сантиметра и достатъчно здрава за дървена скоба с толкова голям размер. Тази сила се дължи главно на резбовия прът на „гръбначния стълб“, който държи скобите на скобата. Процесът на производство не е сложен, както се вижда от стъпка по стъпка снимки. Заслужава да се отбележи това затягащият винт трябва да има гайка на краякоято няма да се върти. За целта леко изравнете вала, за да затегнете гайката. За допълнителна застраховка използвайте епоксидна. Това не са най-мощните скоби, но те могат да осигурят доста впечатляваща сила.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIde1e2f81bf5

Направи си дървена скобаОще един опция С-образна скоба изработени от дърво, направени изключително с ръчни инструменти. Пробийте дупка в детайла 1,8 x 3 x 7,5 cm, Въпреки че размерът на свредлото всъщност няма значение, се препоръчва да останете на около сантиметър или два от ръба. След това изберете очертанията на един от шестнадесеточните гайки (тъй като те са еднакви) около отвора. Уверете се, че шестнадесетата гайка е центрирана точно над отвора. Дълбочината трябва да е като височината на двете шестнадесети гайки, когато са подредени една върху друга. Пробийте дупка в болта. Ако използвате болт с голяма глава, най-добре е да го пробиете. След това залепете калъфа, всички нюанси в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId5d331e8cdf

Направи си дървена скобаНаправи си дървена скоба

Изработен от публично достъпни материали и сравнително лесен за сглобяване, можете лесно да го направите направете дървена скобаТова е много често срещан тип скоба. Той е незаменим в процеса на триене и залепване на различни части. Състои се от рамка, затягаща челюст и подвижни елементи, Всеки блок се състои от две части, които ще бъдат залепени по-късно. Понастоящем винтовете ги задържат временно за обработките. Процесът на сглобяване е показан на стъпка по стъпка снимки на майсторския клас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId7e5379dade

Направи си дървена скобаОще един опция за паралелна дървена скоба, Редът и методът на производство практически не се различават от предишния, с изключение на този, показан по-подробно. Също тук добавят се фаски на дръжкино това са по-декоративни разлики. Така че можете да използвате тази опция. Можете също да надстроите тази скоба, за да захващате обекти с различни размери, както и да променяте размера на самата скоба.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIddadbccf2db

проста дървена скобаПроста щипка за дърво

Направете така Направи си дървена скоба наистина всеки може. Всичко, което е необходимо, са две 20-сантиметрови пръти, два болта и две гайки. От инструментите само трион, гаечен ключ за болтове, молив и мярка с лента, Маркирайте 5 см и 2 см и начертайте линия. Заготовката ще бъде 12 см, измерете още 5 см от противоположния край. Преместете линията от другата страна и маркирайте центъра. Остава само да се пробият и отпичат. След пробиването на дупките поставете гайките и болтовете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId84b74c5db3

щипка за дървена закачалкаДървена щипка от закачалка

 

Тази закачалка е предназначена за детски дрехи - много издръжлива, добре вградена, балансирана с два прави ръба. Малко усилие и лесно може да се раздели на две части, дори и без инструмент. Тук имате почти завършена дървена щипка от закачалката, остава да измерите точните разстояния и да пробиете дупки, както е показано на снимката. Направете малък 8 мм жлеб за фиксиращите гайки и ги поставете с малък чук, ако искате, можете да използвате епоксид. След това поставете резбови шипове и ги закрепете с гайки. Това е всичко, дървената скоба е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId674f7bc0bb

направи си сам скобаНаправи си сам скоба

Обикновено този тип скоба е направена от метал, но авторът се опита да направи направете бързо скоба за дърво, изработена от дървовземане за основа оригинален Kant Twist, Конструкциите са много сходни, но без въртящи се стягащи блокове - за дървообработка можете да направите без тях. Първо изрежете всички детайли на шаблона от хартия и залепете върху шперплат. След това изрежете заготовките и шлайфайте. Следващата стъпка е внимателно да пробиете дупки 3. След това частите могат да бъдат отделени и хартиените шарки да бъдат премахнати. След това инсталирайте заключващите гайки и можете да започнете да сглобявате дървените части. Целият процес е показан на стъпка по стъпка снимки. Ключът без ключове създава отлично налягане при затягане, освен това те са леки и компактни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId50e5dd337f

скоба за малки частиWскоба за малки части

Скобата за малки части предпазва пръстите ви, когато работите върху лентен трион, шлифовъчна машина, пробиване и в други случаи. Има много опции за скоби за затягане на малки части, Те могат да бъдат изработени от всякакъв размер, в зависимост от нуждата. Освен това има различни начини да се подходи към определени аспекти на дизайна. За тези, които имат опит в работата с дърво, вероятно просто гледат клипа, за да разберат как да го направят. Независимо от това, за да направите този клип, можете да използвате стъпка по стъпка снимки, представени по-долу. Те са сравнително лесни за изработка и бързи, но през повечето време е необходимо да се изчака, докато лепилото изсъхне. забележка: дупките за дюбелите трябва да са достатъчно стегнати, за да придържат ключа, но не достатъчно, за да използват невероятна сила, за да заменят накрайника за смяна, Когато монтажа на скобата е завършен и не ви е удобно с обхват, ъгъл или хващане на челюстите, можете да закръгляте краищата с шлайф или трион и след това да залепите новите краища.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdc0760b09ad

Метални скоби

домашна скобаДомашна метална скоба

Показани тук как да направите домашна скоба, направена сама, от армировка, Често е необходима метална скоба за закрепване на различни части, тя е много по-надеждна от дървена скоба. Но металните скоби, особено ако са необходими няколко парчета, не са евтини, алтернатива е да направите метална скоба със собствените си ръце. Тази задача е не само трудна, но не можете да направите без заваръчни и металообработващи инструменти, плюс имате нужда от опит в металообработката.

 • домашна метална скобаНа първо място, е необходимо да изрежем армировката на необходимите части, а първото нещо, което трябва да направим, е фиксирана челюст
 • За да накарате челюстта да се движи, започнете със създаване на плъзгаща се част
 • След това добавете гайката към плъзгащата се рамо.
 • След това се прави въртяща се стойка и винт
 • Сега трябва да отрежете резбата с резба и да направите рамо в нея
 • В крайна сметка направете дръжките и панелите на неподвижната челюст

Процесът е показан подробно на стъпка по стъпка снимки. И също така, така че подвижната челюст да не се огъва, е необходимо да заварите скобата между горната част на съединителя (част 2,5 см) и гайката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIde103be387b

усилваща скобаАрматура и скоба за дърво

Друг вариант, само с дървени детайли. За това домашна скоба използва армировъчна стомана за бара, Първото нещо, което трябваше да направите, беше да огънете пръчката във формата на тръстика. За да се огънете, можете да използвате две скоби за тръби. За да получите правилната дъга, направете две маркировки на пръта - първата на 2 и втората на 8, като се уверите, че ребрата на багажника са обърнати навътре. След като пръчката беше огъната, отрежете 2 сантиметра, за да скъсите куката. Използваният в този случай прът има дебелина 10 мм и дължина 60 см. Покрит е с епоксидна боя, но това не е необходимо. Към куката се добавя блок от масивно дърво. След това подвижната челюст се нарязва на размер и се пробиват два отвора, по един от всеки край. Единият се пробива под ъгъл, така че пръчката да премине. Целта на този кът е Помогнете на челюстта да се движи перпендикулярно на вала, Другият край е за винта. Вижте процедурата на производство на стъпка по стъпка снимки. Това е може би най-евтината и най-лесна за правене скоба.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdbe07b5daf6

G-образна скобаДомашна скоба с G-образна форма

Стоманеният корпус дава възможност за упражняване на големи сили на компресия. Те могат да се използват както в дърводелски и метални изделия, например за фиксиране на метални греди по време на заваряване. Фабричните модели обикновено се произвеждат от чугун, който, както знаете, не е много издръжлив и може да се спука от прекомерна сила. Стоманите са много скъпи. Ето опция как да направите метална скоба във формата на G направете сами, Това не е проста материя, но предоставя възможност за спестяване.

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdf0261d1c00

направете сами метална скобаДървено уплътнение за метална скоба

C-образни метални скоби работят чудесно, но те могат да оставят грозни вдлъбнатини, ако не се използват с парче дървесни отпадъци, за да се предотвратят тези вдлъбнатини. Но проблемът е, че трябва да го държите, когато държите скобата и затегнете винта й, което не е много удобно. Показани тук как да направите дървен блок за скоба, като по този начин решава проблема с вдлъбнатини. Винаги можете да премахнете този клемен блок, като разхлабите един винт и отстраните друг. Или направете този клип специален клип за приложения, които няма да оставят вдлъбнатина в проекта на скъпоценно дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId1437ce7624

домашна скобаДомашен метален щипка

Много удобна скоба, Въз основа на дизайна на скобата на Bessey, По принцип може да се използва за затягане на метални предмети по време на заваряване, за фиксиране върху различни материали (например дърво). Снимките стъпка по стъпка показват как да направите това полезно. Направи си метална щипка, Обърнете внимание, че при затягане плъзгащият прът ще се отклони леко назад, принуждавайки тези два пръта да „щракнат“, задържайки всичко на място и предотвратявайки придвижването на плъзгащия прът. Ако направите отвора за основния вал твърде голям, ъгълът на наклона ще бъде по-голям, следователно, и той трябва да бъде стегнат и в същото време може да се движи свободно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIde94537984a

Клип за тел

телена щипкаТози инструмент се използва за формиране на телена щипка чрез просто затяганепарче тел, Скобата е чудесна за закрепване на гумени маркучи, връзване на предмети, аварийни ремонти и др. Можете да разгледате индустриалните опции, предлагани в магазините. Със сигурност не са лоши, но цената за закупуване е доста висока за толкова просто устройство. Направи сам клип за тел, и ще работи не по-лошо от фабриката. Както можете да видите на стъпка по стъпка снимки, това е много прост дизайн. Ключът към направата на скоба е универсален щифт, Това е закален стоманен щифт с вече пробити дупки! Всичко е много просто! Те могат да бъдат намерени във всеки магазин за хардуер. или поръчайте онлайн. Как работи готовата скоба? Телта се оформя в обикновен цикъл. Цикълът на примката е хванат в жлеба от предната страна на приспособлението за затягане на проводника. Свободните краища на жицата преминават през отворите на щифта за телбод и се увиват. За да затегнете, просто вземете 14 мм гаечен ключ или тресчотка и завъртете щифта. Разхлабените краища се затягат около щифта и жицата ще прилепва плътно към маркуча. След това просто завъртете дръжката на инструмента, за да фиксирате жицата на място. Изрежете краищата на проводниците и изгладете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId36ad0ebb78

телескопична скобаТелескопична скоба

Показани тук как се правят телескопични скобикоито осигуряват изключително трайна, лека и регулируема дължина и въртяща се връзка между двете тръби. Тръбите могат да бъдат направени телескопично, когато едната е в съседство с другата с малка празнина. Ако можете да стиснете голяма тръба, можете да направите много силен захват, който може да се регулира както по дължина, така и по въртене. За това има огромен брой приложения. Най-познатият пример е регулирането на височината на велосипедна седалкано използвайте въображението си и след няколко минути ще намерите десетки начини да приложите този клип. Можете да разгледате процедурата на производство в снимки стъпка по стъпка и ако имате нужда от подробности и пояснения, щракнете върху връзката под галерията. Бих искал да добавя това дебелината на стената на най-вътрешната тръба зависи изцяло от вашите изисквания за якост.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId1b5bce8550

домашна скобаЦентрална скоба

 

Тази скоба, известен още като резе за издърпванекакто и фиксиране на дървения детайл по време на пробиване със стягащо устройство. Цената в хардуерния магазин е около три пъти повече, отколкото можете да похарчите, ако вземете сами да направите това устройство. Как да направите това, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId1ea0f95790

 

Ъглови скоби

ъглова скоба направете самиНаправи си ъглова скоба

Това устройство се използва за фиксиране на ъгъла между частите. Може би необходимостта възниква не толкова често, но ако постоянно работите на работна маса, в крайна сметка ще ви е необходима ъглова скоба. Използва се както в дърводелските, така и в металните изделия. Голяма трудност да направете сами ъглова скоба Не, освен това, това може да се направи от импровизирани материали. За този продукт бяха необходими остатъци от профилната тръба, шипове и няколко болта. Можете да разгледате процеса стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdb1ede6bbbf

ъглова скоба направете самиЪглова скоба

Така е 90 градусово затягащо устройство, Опитът показва, че не трябва да има вътрешен ъгъл, тоест трябва да има само две страни, които не са свързани под прав ъгъл. За най-голям ефект налягането на затягането наистина трябва да бъде перпендикулярно на залепените повърхности. Полагането на лента за маскиране от външната страна на частите преди залепването и „сгъването“ помага малко. Съществуват и скоби за пружинни точки за прилагане на налягане през връзката. Този инструмент е особено полезен за гарантиране, че частите се държат под прав ъгъл, когато са залепени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdeed6a0c503

ъглова скоба направете самиСкоба за всеки ъгъл

Клеп е най-добрият приятел на столяр .... докато не е необходимо да прищипвате две непаралелни повърхности. Има специални клипове за рамки за картини, изработка на шкафове и други приложения на 90 градуса, но също така ще срещнете 45-градусов или 30-градусов ъгъл и ще се сблъскате с проблем, който ще трябва да бъде решен по нестандартен начин. Когато срещнете ъгъл от 45 градуса, най-вероятно ще опитате да използвате клип с въртяща се глава. Триенето ще позволи на скобата да работи, ако повърхностите са близо до успоредка или ако дървото е доста грапаво. Вероятно ще се опитате да ги залепите и тогава повърхностите ще се изплъзнат, когато се опитате да затегнете скобата. Дървена дъска или щанга, няколко основни инструмента и 5 минути - това е всичко, което трябва да създадете човекv-блок за сигурно затягане на всякакъв ъгъл!

ъглова скоба направете самиНа първо място направете ъгъл 45 ° от лист хартия, за това е просто необходимо да огънете единия ъгъл и да прикрепите към противоположния дълъг ръб. След това нарисувайте ъгъл върху дървена дъска с лист хартия. Обърнете шаблона си хоризонтално и маркирайте втория ред. Уверете се, че точката на пресичане между първата и втората ви линия е приблизително в центъра.

 

Начертайте права линия, така че V да е приблизително в средата на крайния блок. Направете дупка в пресечната точка на двете линии с 45 градуса, след това изрежете всяка страна на v-образната форма. Не забравяйте да държите острието от вътрешната страна на линиите на молива, за да направите пробития отвор възможно най-ефективен. Сега можете да използвате тази техника, за да направите специален блок v и да затегнете всеки ъгъл дори с конвенционален транспортир.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId3b149bb18e

ъглова скоба направете самиДомашна ъглова скоба

Представена на снимката домашна ъглова скоба направени от няколко квадрата, епоксидни и няколко винта. Идеята е да се направи просто устройство, което може да се използва за затягане под ъгъл от 90 градуса. Погледнете цените в магазина за това колко ще ви струва да закупите триизмерни ъглови скоби и вероятно ще стигнете до извода, че е по-добре сами да направите това сравнително просто устройство. Как се прави това е добре показано на стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId66bc64ec92

ъглова скоба направете самиЪглова скоба за монтаж

За производството на тази ъглова скоба можете да използвате дъски, ПДЧ или шперплат, Изрежете четири квадрата. Разделете детайлите на две равни части. Пробийте кръгъл отвор с диаметър 40 мм. В крайна сметка покрай дупките е необходимо да се отреже едната страна, тя не е необходима и просто ще се намеси, освен това, без нея скобата ще бъде по-лесна. Препоръчително е да подадете малко и други ъглитогава ще ви бъде по-лесно да премахнете излишното лепило от ъглите. Размерът на скобата, както и ъгълът, можете да направите по ваша преценка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId08e875bb6d

Други видове скоби

направете скоба за лентаСкоба за лента

Клипът за лентата ви позволява да затягате много различни форми за залепване, което ще бъде трудно да се извади със стандартни скоби за пръта или тръбата. Искате ли да направите рамка за снимки? Използвайте скоба за лента! Можете лесно и евтино да направите скоба за лента със собствените си ръце за производство на правоъгълни рамки, мебели, кръгли конструкции, шестоъгълници, осмоъгълници, n-gons .... И затягайте почти всичко от всякакъв размер!

направете скоба за лента

Ще ви трябват дървена дъска, дюбели, шестостенна болт с пълна резба (или пръчка), фиксираща гайка, шестостенна гайка, три или повече метра найлонова лента, четири плъзгащи се катарами и дървено лепило. От инструменти настолен трион, лентен трион и пробивна машина, Скобата за лента се състои от няколко подложки, лента, която обвива подложките, и механизъм за опъване, който дърпа лентата около подложките, за да ги затегне върху детайла.

направете скоба за лентаЗа правоъгълна рамка трябват ви три челюсти, за да държите три от ъглите, заключващ блок и обтегач за четвъртия ъгъл. За да направите тези ъглови челюсти, изрежете кръг. Пробийте дупка с диаметър 3 мм. Изрежете два квадрата 12 на 12 см и също пробийте дупки през техните центрове. Използвайте ноктите, за да подравните центровете от масивна дървесина в кръг. Залепете блока заедно. Краищата на картона трябва да се подравняват, както е показано на фигурите. Допълнителен ред на производство, вижте стъпка по стъпка снимки.

направете скоба за лента

Как работи, Регулирайте дължината на лентата, преди да нанесете лепило върху детайла и направете сухо прилягане. Увийте скобата на лентата около детайла и ги подравнете с ъглите. Издърпайте лентата от лявата страна и регулирайте плъзгащите катарами. Можете да използвате лента за маскиране, за да предотвратите залепването на лепилото. Уверете се, че няма напречни тапи и механизъм. Завъртете болта с гнездовия ключ, за да затегнете затягащите челюсти спрямо детайла. Уверете се, че частта е равна и квадратна и оставете лепилото да изсъхне. За правоъгълници използвайте 3 подложки плюс фиксирана подложка. За шестостранни детайли, 5 скоби плюс фиксиран блок. За n-sided подробности ... ... добре, вие получавате идеята!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId67b08f3843

фиксиращи скобиФиксиращи скоби

Понякога е доста трудно да се намери скоба, достатъчно голяма, за да държи конструкцията, докато изсъхне след залепване или при затягане на частите с винтове. Скоба за лента е удобно нещо, но може да повреди краищата на дървените конструкции. Освен това често се получава силно триене, когато ремъците се движат около ъгъла, което води до неравномерно напрежение. За поправяне направете няколко монтажни скоби за себе си, Това са дървени пръти с ролки в краищата. Ако използвате евтин бор, те няма да смачкат дървесината, когато я стискате. Как да ги направите, погледнете стъпка по стъпка снимки. И също така, пробийте дупки за прътите, така че ролките да не докосват земята. Това е проблематично, тъй като скобата се навива, когато поставите детайла върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
HTTps: //i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIda271ed686b

 скоби за панели4-посочни скоби за панели

Прецизното свързване на големи панели може да бъде истински проблем. Когато увеличите налягането надолу, панелите са склонни да се изместват от изправено положение или по-лошо закопчалката. 4-посочните щипки за панели решават и двата проблемано цените за готовите скоби са наистина високи и те са тромави за използване. Особеността на тези домашно приготвени скоби е, че вътрешните повърхности имат малка изпъкнала крива, която равномерно оказва налягане във всичките четири посоки. Когато се приложи налягане на шнека, кривите се изглаждат с помощта на ножичен механизъм, като се гарантира перфектно подравняване, Вертикалното налягане също елиминира възможността за загуба на структурна стабилност.
Доброто подравняване практически елиминира необходимостта от досадно рендосване на повърхността, след като лепилото изсъхне. Тъй като тези скоби се справят отлично с тази задача, можете да ги направите сами, използвайки стъпка по стъпка снимки. Ако имате въпроси, можете да отидете на сайта-източник, връзката е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId79f43774bb

стягаща кутия за работна масаЗатягаща кутия за работна маса

Ако нямате достатъчно място за десктоп, това стягаща кутия частично помагат за решаването на проблема. Не е необходимо да използвате скъпи скоби, когато работите с кутията, ще се справят и най-обикновените скоби. Клипове могат да бъдат инсталирани по периметъра. За да не се изплъзне дизайнът, предлага авторът използвайте гумена подложка, Как да съберем такъв полезен помощник, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId97f5f1a4a9

домашен клип за масаДомашен клип за маса

Ако сте купили маса с лошо фиксирани крака, авторът на това устройство съветва направете обикновена скоба, която ще реши този проблем, Това е прост механизъм за заключване, малки клипове, които се използват за задържане на метли по стените, можете да ги закупите в повечето хардуерни магазини. Единственият критерий, който трябва да се спазва при избора, е да се уверим, че той напълно улавя напречната греда на носещата конструкция, Вижте снимката по-долу за това как да направите това.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId1a3d059993

PVC скоба за тръбиЕвтина скоба от PVC тръба

За да направите скоба, ще ви трябва парче PVC тръба, 2 малки парчета плоска пластмаса за химикалки, за да отворите скобата, шайбите и нитовете. От инструментален трион за рязане на PVC тръби, шлайф за оформяне на дръжки, електрическа бормашина, нож за рязане на остри ръбове. Направата на клип е доста лесна, Нарежете тръбата на ленти и отделете всяка лента, след това прикрепете дръжките и изстържете острите ръбове. Пробийте дупки за нитове и ги инсталирайте. Това е всичко.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId78206ca434

PVC скоба за тръбиМожете също така да направите подобрена версия, само една ръка е необходима за използването на тази скоба, за разлика от предишния. В този вариант е необходимо изрежете повече отвори за дръжка, За да направите това, захванете лентата в порок, като изравните пилотните отвори, пробити от едната страна на центъра, с горната част на вицето. Може да изглежда доста объркващо, но вашата задача е да подравните пробития отвор! След това пробийте още два отвора и повторете това от другата страна за другия прът. Без болтове, без нитове ...... и ще получите много издръжливи пръчки. Вижте галерията, на снимката процесът изглежда по-ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId975091a60a

Затягащи стойки

стягаща скобаСтойка за затягаща скоба

Повечето от стелажите под налягане, които намирате, дори и в магазините, просто ви дават минимално пространство за съхранение на най-често срещаните скоби. Какво да кажем обаче за редки видове, които не могат да висят, като F-образни или скоби за тяло. Авторът предлага този вариант на багажник за скоби, където е възможно да се поставят най-необичайните скоби, Започнете с измерване на разстоянията на затягащия прът и определяне на кое е най-точното отклонение, което можете да направите, така че друг комплект да се побере между тях. След като всички части за страничните шкафове и врати са изрязани, започнете да режете каналите. когато го направите, можете да започнете сглобяването. Дюбелите са предназначени за централния шкаф, който съдържа несъществени клипове, като пружина, C и скоби за бързо затягане. Уверете се, че монтажната щипка е видима на горната повърхност на скобата, Използвайте лепило и винтове за укрепване на ставите. Сега всичко, което трябва да направите, е да направите фасади на врати.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId1bdd1f9935

стягаща скобаИдеи за стягаща скоба

Ето пример за това как компактно и удобно организирайте място за съхранение на скоби, Това може да ви е полезно, ако искате да изградите стойката си според колекцията си и работната среда. Ако имате затруднения с визуализацията на дизайна, поставете клиповете на пода и опитайте да ги сортирате, за да видите как най-добре да ги поставите заедно на стойка. мисля кои скоби използвате най-много, след това ги оформете съответно и се уверете, че ги окачите на правилната височина за вашите нужди. Снимките стъпка по стъпка са близки снимки на различни интересни точки, които могат да ви помогнат да излезете със собствената си позиция. Надявам се да помогне :)

View галерията с вградени изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId43b5aee850

стягаща скобаКомпактна стойка за съхранение на скоба

В това изпълнение се използва нетипичен подход, който предполага значителни икономии на място, Поставката държи 24 паралелни скоби, подредени в 6 в 4 отделения. Освен това притежава 12 стягащи скоби, сгънати в шест вдлъбнатини в 2 отделения. Ако сте използвали страничния метод, ще ви трябват 48 места само за паралелни скоби! Предвиден е и горен рафт, който може да се използва като допълнително място за съхранение. Вижте стъпките за сглобяване на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId9710688173

стягаща скобаСтойка за скоба

При производството на този стелаж авторът използва френска система, това е наистина интересна идея, която ви позволява да подходите творчески към проблема за съхраняване на инструменти. Снимките по-долу не показват процедурата за сглобяване на планове, а просто изобразяват планове и снимки с готовия резултат. Това трябва да е достатъчно, за да можете да използвате тази идея или да я промените в съответствие със собствените си клипове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdfe1e0443ad

стягаща скобаСкоба рафт

 

Има много начини за съхранение на скоби, В този случай идеята е скобите да се поставят върху шиповете. 20 см пространство за стена може да съхранява няколко скоби за тръби и още повече скоби. Дизайнерското решение е да изрежете ленти под ъгъл около 20 градусаследователно скобите няма да се въртят. Няма много инженерни разработки, има и по-модерни решения. Но можете да използвате тази идея като основа, да направите корекции и да излезете със собствен дизайн.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId923307f260

импровизирани скобиMakeshift клипове

Истинските дърводелци винаги имат тонове скоби. Но ако нямате собствена работилница или допълнителни пари, можете да използвате импровизирани клипове. За щастие, днес те произвеждат много висококачествено дърводелско лепило. Така че в повечето случаи качеството на залепените фуги не зависи от силата, с която компресирате частите, а от количеството лепило. Тази галерия показва различни видове импровизирани клипове, от офисните връзки до дъмбели за гимнастика.

 • Дори обикновена пролет капан по същество страхотна хватка.
 • PVC тръба може да се нарязва и като регулирате размера на тръбата и дебелината на пръстена, можете да промените размера на гъбата и налягането на затягането.
 • Монтаж на пистолети много подобно на скоби с една ръка.
 • Сложните части са лесни за затягане с обикновени скоч лента.
 • При условие, че можете да балансирате темата им, всеки източник на тегло осигурява добър начин да държите две повърхности заедно.
 • Може да използва гири, кутии за боя, купчини дърво, кутии бира, различни бутилки и кофи и други контейнери, пълни с вода, като цяло, всичко.
 • Добре е да се дърпате заедно ленти за превръзка, хирургични тръби, снопове за колички, но трябва да се внимава краищата на метала да не повредят повърхността и да изискват предпазливост при използване (опасни са, когато внезапно се освободят).
 • Например, използвайте нокти ви позволява бързо и точно да свържете две залепени повърхности поради няколко малки (и лесно запълнени) отвори в работната повърхност.
 • Няколко дъски и жак за кола може да създаде много добро налягане. Просто не забравяйте да прекалявате. Не забравяйте, че крикът за кола е проектиран да дава мощност на буквално тонове, а на ваше разположение имате огромен брой лостове. Разпределете това усилие на възможно най-голямата площ, като използвате голямо парче дърво

Надявам се този списък да ви даде идеи, когато се нуждаете от клип за еднократна операция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeIdec37fdf5f5

Направи си рисунки за скоби

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId9671c29c52

100 снимки на домашно приготвени щипки, щипки, щипки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/strubtsina-svoimi-rukami-1000-foto-45-master-klassov-chertezhi#sigFreeId3371bdb187
 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим