Направи си пробивна машина 1500 снимки, чертежи, инструкции

домашно пробивна машина домашно пробивна машина

Първата тренировка е изобретена още в епохата на неолита, дори тогава без този инструмент нямаше къде да се пробие дърво, да се направи дупка в камъка и дори да се направи пожар. Оттогава нищо не се е променило, тренировката все още е популярна, само че малко е подобрена. Днес повечето сондажни работи, в зависимост от сложността, се извършват или на специални машини, или с ръчни инструменти.

 

Ясно е, че фабричните машини, предназначени за извършване на серийни операции в домашната работилница, са безполезни, но от друга страна, понякога е необходима специална точност на пробиване. Тогава майсторите мислят как да си направите машина за пробиване сама и за предпочитане от импровизирани материали. Малко вероятно е просто да намерите необходимите части в магазина, така че за производството им е необходима специална фантазия.

Ето десетки импровизирани пробивни машини - най-добрите идеи, които са намерени в Интернет. Ще научите и как да направите маса за сондажна машина, порок, органайзер за съхранение на тренировки, нощно шкафче за импровизирана машина и дори устройство за охлаждане на бормашината.

Как да си направим сондажна машина

домашно пробивна машинаВсеки майстор, който работи с дърво, знае, че е невъзможно ръчно да се направят стотици дупки напълно прави и със същата дълбочина. Този подробен майсторски клас със стъпка по стъпка ще покаже снимки как да си направите машина за пробиване сама, което ще ви помогне да спестите много време и усилия при пробиване на прецизни дупки по дърво, пластмаса, метал или във всеки друг материал, с който работите. Инструментът е много полезен за пробиване на прави дупки с минимални усилия, комбинирани с високидомашно пробивна машина скоростта може да бъде добра помощ за намаляване на границите до същата височина, както е показано на снимката. Също така, благодарение на регулируемата височина на инструмента, е възможно да се изрежат секции с определен размер в дърво, напр. квадратни заготовки.

Ако желаете, можете да направите някои подобрения, например, да добавите пружина в горната част на основата, за да се повдигне автоматично тренировката. Тук се показват само снимки, ако се интересувате от подробно описание на процеса, необходимите материали и инструменти, под галерията има линк към сайта на източника.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId8826d1b9ab

 направете сондажна машинаБезжична машина за пробиване на дърва

интересен идеята за домашно пробивна машина, направена само от дърво, Инсталацията е напълно преносима, тъй като авторът е използвал безжична тренировка за батерии. Дизайнът включва дървена кутия, която е удобна за използване за пробиване на прави дупки в големи детайли. Авторът е счел за неподходящо да предостави конкретен чертеж, тъй като машината е направена за определена тренировка, която е имал авторът, така че може да се наложи да направите някои промени в размерите, които ще съответстват на вашата тренировка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb24ae40331

направете мини машина за пробиванеНаправи си сам пробивна машина

Точни, издръжливи и евтини домашна мини пробивна машинакоето лесно може да се направи с прости инструменти. Всички тренировки са различни, така че първо трябва да нарисувате детайлите на бъдещия дизайн. Авторът е използвал МДФ с дебелина 1,8 см, препоръчвам да използвате и този материал. За да прикрепите бормашината, трябва да пробиете 4 дупки в MDF за закрепване на скобите. Сгънете лявата и дясната страна и подравнете гърба (вижте снимката). След като това е направено, пробийте още 4 дупки за винтовете и залепете всички части, след това трябва да инсталирате мини бормашина и винт на дъното. За лоста е подходяща обикновена дървена пръчка, подобно на дръжката на лъжица. И за да затегнете мини тренировки, можете да използвате гумени ремъци от старата въздушна камера, В бъдеще авторът планира да добави LED крушки и да направи малък менгеме за монтиране на печатаната платка по време на пробиване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda80b7a6bf4

 домашно пробивна машинаДомашна пробивна машина

Бормашина, многофункционален инструмент, но на тегло, без добър акцент, се чука с висока точност, меко казано, доста трудно. Добър изход от situация, домашно пробивна машинаПо принцип всяка стойка за закрепване на инструмента. Обикновено занаятчиите използват онези части и импровизирани материали, които се предлагат във всеки частен гараж. Както можете да видите, представената тук опция не е особено трудна, авторът използва тръба, ъгли и два фланца. Стойката за бормашина е просто закрепена с болтове към масата. Алуминиевите песни бяха взети от рамката за картини, за подпори бяха използвани пръчици от popsicle. Свредлото е фиксирано с обикновени скоби.

 

Като цяло всичко е добре показано на снимката, може би никой няма да има трудности с производството на такъв дизайн.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId34973de59f

домашно пробивна машинаПодобна опция, монтирана само върху дървена основа. Закрепваме мебелния водач с винтове. В дъската правим дупки по диаметъра на свредлото, прикрепяме ъгъл и метална плоча. Закрепваме цялата конструкция към водача. След това фиксираме стоманената плоча на платформата, правим дръжка и я закрепваме с винтове. Затягаме свредлото със скоби, фиксираме пружината. Може би малко объркано, но можете да разберете снимките, нищо сложно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0dccc05f49

Направи си сам пробивна машина

Направи си сам пробивна машинаНаправи си сам пробивна машина

 

 

 

 

 

 

 

 

Прост дизайн на домашно пробивна машина, можете да го вземете като проба. Ще ви трябва всяка дебелина от шперплат, механизъм за чекмедже, широка дъска или PVC, метална пръчка и необходимата дължина на винтовете. Да, и лепило, разбира се. Шперплатът е необходим за основата, така че е желателно той да е гладък и равномерен. Вертикалната задна стена може да бъде направена както дървена, така и метална. Свредлото е инсталирано на плъзгача на кутията с дистанционера. Има специален проблем с електричеството, авторът излезе с тренировка, която да се включи при спускане на дръжката. Тази стъпка е незадължителна и силно обезкуражена, ако не знаете как да я направите и ако разбирате, разбира се, можете да опитате. Авторът обаче не е предоставил подробна схема, но е трудно да се разбере от снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId4c44394f82

домашно пробивна машинаДомашна машина за пробиване на окачване

Ако дърводелството е хоби за вас, а не е бизнес, професионален машинен инструмент не е необходим. но да се направи домашна машина за пробиванеимат нужда от творчески подход. Но няма значение дали сте професионалист или любител, изисква се точност при извършване на сондажни работи. Авторът на проекта реши да превърне телена бормашина в сондажна машина и това е, което той направи. Основният материал, от който е направена конструкцията, може да се намери във всеки гараж, основната характеристика, с която авторът много се гордее, са четири мощни гумени ленти. Обикновено тренировката е доста тежка, но с четири еластични ленти ще се колебае на около 20 см над повърхността на масата. Като цяло си струва да опитате, ако се интересувате от подробности, връзка към сайта на автора под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6aafa767e7

направете сондажна машинаКак да си направите евтина машина за пробиване, направена сама

Този проста домашна машина, направена от дървесни отпадъци (парче дъска, няколко бара и лист дебел шперплат за основата) и стара бормашина. Ще ви трябват и скоба за маркуч и винтове. Първо нарисувайте диаграма и маркирайте частите, след което ги поставете всички заедно, както на снимката, използвайте хартия като раздалечители между дървените части. Намажете плъзгащите се повърхности. Закрепете скобите на маркуча и закрепете свредлото върху плъзгаща се плоча, използвайте клинове, ако е необходимо. Добавете дръжка за подаване на свредлото и пружина за механизма за връщане да работи. Всичко това може да стане за 2 - 3 часа и ще струва почти безплатно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf86d5c5bca

Домашна машина за пробиване на PVC тръби

Домашна машина за пробиване на PVC тръбиPVC тръбите са материал, който може лесно да се намери. Те са подходящи не само за водоснабдяване, от тях могат да се направят много полезни неща домашно пробивна машина, В магазина могат да се купят всички материали, основното е да изберете правилния пакет. Снимката по-долу показва необходими материали и инструменти.

Домашна машина за пробиване на PVC тръбиДомашна машина за пробиване на PVC тръби

 

 

 

 

 

 

 

Вижте реда за сглобяване на багажника на стъпка по стъпка, няма сложни операции, рамката е сглобена като дизайнер. Малко подобрение и можете да работите, за да го използвате като стелаж за фрезата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdee5cac2c5b

домашно пробивна машинаКак да си направим домашна пробивна машина

Тази машина може да се нарече универсална, защото според този проект можете да направите различни опции за размер и производителност. За този багажник всяка ръчна тренировка ще направи, независимо от мощността, Разбира се, домашните модели, изработени от дърво, представени по-горе, са по-лесни за правене, но металът, разбира се, е по-надежден, въпреки че не можете да направите без заваръчна машина. За производството ще ви е необходима метална плоча за основата и ъгли за стойките.

Поставката за повдигащия механизъм е направена от квадратна метална тръба.

 домашно пробивна машинаЗа производството на механизма за регулиране се използват различни методи, в този случай кабелно устройствоЗа това, което е необходимо да се направи скоба за закрепване и въртящ се барабан. За да закрепите контура на кабела, в основата се заварява болт. Дръжката може да бъде направена всякаква, от импровизирани материали, най-важното, за да е удобна за използване. За фиксиращото устройство е използвана конвенционална скоба, монтирана върху метална плоча. След приключване на работата, боядисвайте всички части, за да се предпазите от ръжда, и смажете повърхностите на триене с техническа мазнина.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdfc8d4cdda2

пробивна машина за пробиванеПробивна машина

Авторът използва прост подход, защо изобретява колелото, ако можете да използвате готови алуминиеви профили, Просто трябва да изрежете 4 еднакви части, да ги обработите с шлайф, да пробиете дупки и да вкарате в тях. Повдигащите се плъзгачи могат да се използват от чекмеджета. Стойката е направена от две части, свързани помежду си, но може да бъде направена само от една. Свързана е с основата с четири болта и специални гайки. Лостът е инсталиран с помощта на дълъг болт, завит в гайката. Той е направен от парче тръба с диаметър, малко по-малък от диаметъра на пробивната машина.

пробивна машина за пробиване

 пробивна машина за пробиване

 

 

 

Тръбата се нарязва в надлъжна посока и се добавят два тънки листа с отвори. На обратната страна, квадратна тръба и парче лист са заварени, за да го фиксират върху стойка. В ролята на работния плот, просто парче дърво, залепено със силиконово лепило.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb6f9946a8e

направете сондажна машинаМашина скучна работилница

 

Авторът предполага опростена и функционална версия на домашно тренировъчна тренировка, Нямате нужда от сондажна машина, за да направите тази пробивна машина! Ако е необходимо, той може да бъде разглобен, това се прави бързо и лесно и се използва като конвенционална тренировка. Като щанд авторът използва крак за стандартна маса, и благодарение на дизайна на тази сондажна машина, натоварването на колоната ще бъде минимално. Можете да използвате различни видове тренировки, което не може да се направи с повечето домашни машини, тъй като те обикновено не са проектирани за тежка работа. Няма ли необходими части и материали за производство? Не е страшно.

 

направете сондажна машинаАко вече имате тренировка и крак за маса, тогава ще сглобите машината, до голяма степен това е всичко, от което се нуждаете. Спецификациите могат лесно да се променят според вашите нужди., Удобно е да съхранявате машината под масата, ако стойката е твърде висока, лесно можете да скъсите ножовката, височината няма значение. Разбира се за работа по-добре да изберете голяма маса, удобно е и можете да поставите допълнителни аксесоари! Основната част е дървена кутия или куб, която се плъзга върху метална стойка. Доста проста идея. Лесно се затяга или разглобява в случай, че трябва да промените нещо. Всички случайни неточности могат да бъдат коригирани с помощта на уплътнения. Парчетата дърво, които са между куба и свредлото, са подпори, които увеличават пространството между патронника и стойката, което ви позволява да пробиете голяма дъска с помощта на голяма корона или нещо подобно. Възможностите могат да бъдат увеличени чрез разхлабване на болта, който свързва колоната на таблицата и поставяне на дистанционер между тях. По принцип вижте процедурата на производство в стъпка по стъпка снимки. Каква е специалната привлекателност на тази домашна машина, има много възможности за подобрение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdfa9be17699

домашна машина за кормилна стойкаДомашна машина за кормилна стойка

Преди това обмислихме машини за ръчно пробиване, тази опция със стационарен електродвигател, в този случай се използва мотор от съветска пералня. Разбира се, такъв дизайн е по-труден за изработка, но има има и предимства, Изглежда сложно, но по принцип няма да са необходими много материали. Стоманени ъгли, метални профили, патрон за бормашина и основната част, не много счупена кормилна стойка от всеки лек автомобил, но с разглобени елементи на усилвателя. Необходимо е също така да изберете добри лагери, по-добри нови. Най-проблематично деtal - ос с ролка, по-добре е да поръчате от професионален стругар, ще е необходимо да изрежете резбата на дъното на вала, касетата ще бъде монтирана върху нея. Особено внимание трябва да се обърне на повърхности за тягови лагери., Важно е равномерното разпределение на товара, в противен случай един от лагерите ще се провали по-бързо. Когато сглобявате, не забравяйте да проверите вертикалността на хода, ако е необходимо, поставете шайби за регулиране, в противен случай ще се измъчвате, купувайки тренировки. Воланът може да бъде направен по ваша преценка, в този случай той е направен от стоманена пръчка. Не забравяйте да направите надежден защитен капак за устройството за управление и да заземите кутията след приключване на работата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9e8029bfed

домашно пробивна машинаКомпактна пробивна машина

Мощните и големи конструкции не винаги са необходими, за домашна работилница малка адаптация е напълно достатъчна, например, като тази компактна машина за пробиванекойто може да се използва дори в апартамент. Изглежда фабричен, всъщност той е сглобен със собствените си ръце, въпреки че ще трябва да закупите части и електромотор, а за производството на повечето елементи ще ви е необходим струг и фреза с ЦПУ. Двуслойно легло, изработено от плексиглас, може да бъде направено независимо, а багажник може да бъде закупен в магазин за мебели. Снимките стъпка по стъпка показват подробно процеса на сглобяване. Първоначалната идея беше да се направи устройство за пробиване на печатни платки, но се оказаха няколко подобрения универсална пробивна машина, За пробиване на дупки под всякакъв ъгъл. Последната снимка показва домашно изработено триизмерно менгеме, за да можете да пробивате дупки под всякакъв ъгъл.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIddb5651e04b

Направи си сам пробивна машинаНаправи си тренировка

Но по отношение на възможностите и характеристиките това пълна машина за пробиване, Стойката е заварена от 4 ъгъла и правоъгълна тръба и е монтирана на маховика от трактора. Скоростта на повдигащия механизъм е взета от газоразпределителния механизъм (синхронизация) "Lada". Кутията, където е разположена, се движи по стелажа на колела, взети от плъзгащите се врати на газелата. Шлемът е заварен от гайки M14. Механизмът за връщане работи поради пружината, инсталирана вътре в багажника. В отвора се пробиват дупки, за да се ограничи свободното игра. Също така четири болта, заварени към леглото, служат за фина настройка на ъгъла на пробиване. Крака от болтове M8 за шестоъгълник. В този случай се използва тренировка с мощност 2 кВт, с която можете да пробиете 30 мм отвори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIde59b0cd49e

Друг вариант метални свредла, Първоначално amka се изработва от профилна тръба чрез заваряване. Когато сте готови, заварете инч тръба към него. За подвижната част е необходимо да се направи малка рамка 11 на 12 см. От парчетата метал заварете към нея фиксиращите уши с отвор за болта, а от друга страна - квадратен монтаж от ъгъла. Подвижната част е направена на принципа на клапан с подвижна сърцевина от профилна тръба, Основата на стойката за свредлото ще бъде плоча с ъгъл, заварен към нея. За повдигане на свредлото е използвана обикновена пружина на вратата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9b42032fa7

направете мини машина за пробиванеНаправи си сам пробивна машина

Автор е домашен мини стан, майстор на модерни карбуратори за мотоциклети. Имаше нужда от тренировка, за да направи точни диаметри от 0,035 мм и не повече от 1,5 мм. Беше много трудно ръчно да се работи с такива диаметри, така че се появи тази идея. На фотографиите производственият процес е показан подробно, но не много ясно. Но сайтът има стъпка по стъпка инструкции, с пояснения и обяснения, ако се интересувате, можете да прочетете. Сайтът е на английски, използвайте преводач, текстът е основно разбираем. Връзка под стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda5c29598df

направете мини машина за пробиванеМини машина за свредло от шевна машина

Автор направи това мини пробивна машина от стара китайска шевна машина, 12V DC захранване, може да пробие печатни платки и дърво, е оборудвано със светодиоди за подсветка, беше много евтино, тъй като е почти напълно направено от отпадъци, с изключение на двигателя, разбира се. По принцип отстранете всичко от вътрешната страна на шевната машина, с изключение на превключвателите и DC конекторите. Изрежете предната част, както е показано на снимката. Използвайте MDF с дебелина 6 мм за основната плоча. Направете 2 пружини за плетене. Прикрепете винтовите шайби към единия край на дръжката и поставете пружината, както е показано на снимките. Поставете дръжките в капачките и проверете свободната игра. Нарежете дръжките до желаната дължина. Двигателят е закрепен със замазка и залепен. Затегнете дръжката към MDF, така че когато натискаме дръжката, моторът трябва да се движи надолу.Фиксирайте пластмасовото парче в центъра, както е показано на снимката. Като цяло снимката показва всичко добре. Мини машина преносима, работи на батерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb09a5b36a0

направете мини машина за пробиванеПробивна машина Mini PCB

Идеята е проста, но изисква известни знания и точна работа. Размерите не са посочени, така че продуктът е сглобен от импровизирани материали, но са представени диаграми и чертежи, според които можете да се ориентирате. За производството на повдигащата и спускащата част се нуждаете от лист метал - изрежете желаната форма, огънете, направете дупки. Същността на устройството е лостовият механизъм - натиснете, тренировката с двигателя се спуска, пуснете - върви нагоре. Да, последната снимка, този автор показва как да използвате тъпа тренировка, просто трябва правилно да откъснете върха с клещи, а тренировката е като нова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0e5ba4b8ea

Преносима пробивна машина

направете преносима пробивна машинанаправете преносима пробивна машина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В този проект разкри 14-годишният Самсон Фулмер как да направите самостоятелна преносима машина за бормашина, Първо трябва да направите дървен калъф с необходимия размер с две ключалки, дръжка и панти.
направете преносима пробивна машинаВ средата на чекмеджето има дъска с пързалка отстрани. Те ще имат подвижна част. За тренировка се прави дървена платформа с отвор, към нея е прикрепена пружина. Ами това, накратко. Подробно описание на процеса можете да намерите на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId98f6e19a2a

Скучна шлифовъчна машина

Представена тук три начина да направите домашна машина за шлайфане на свредлаа. Първият е как да направите шлифовъчно устройство на базата на стационарна пробивна машина. Необходимо е да се събере основата на частта от материала, която формира основата. Те се държат заедно с винтове за гипсокартон. След това изрежете кръг от шперплат, за да подкрепите шлифовъчната подложка. Диаграмата е проста: пробивна машина -> адаптер под прав ъгъл -> винт за настройка -> шкурка (лагерът държи шлифовъчния диск на място). Това е целият дизайн, вижте стъпка по стъпка снимки за подробности. И не забравяйте да намажете лагера с машинно масло.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId2186cb3678

Домашно пробивна шлифовъчна машинаИ това барабанна шлифовъчна маса за въртящ се чук, е удобно допълнение към всяка сондажна машина. Ето как да направите лесна за използване маса за шлифоване на барабани с прахосмукване и регулиране на шлайфане. Повечето машини работят само върху плоски повърхности, въпреки че има устройства за шлифоване на криви, като шпиндела на шлифовъчна машина, но като специален инструмент заема място (и струва пари). По този начин по-евтиното решение е барабанна мелница - основно сандвич с цилиндър, Можете да направите свои собствени шлифовъчни барабани и да ги направите толкова универсални, колкото е необходимо. Ако не разбирате всичко от стъпка по стъпка снимки, в уебсайта на източника, връзката към който е под галерията, авторът е нарисувал всичко много подробно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc1fa2f0e8c

Третата версия на пробивната машина с шлайф плоча, Пробивните машини, разбира се, са създадени за пробиване на дупки, но те са подходящи и за други цели, например, могат да се използват като струг. Друга практическа употреба като импровизирано вретено е шлифовъчна машина. Ето само пример за това как може да се направи това. Първо се нуждаете от шлифовъчен барабан, след това плоча, за да повдигнете работната повърхност над дъното на барабана. Ако не направите това, ръбът няма да е гладък, защото не можете да държите детайла. За щастие, шлифовъчната подложка се прави много лесно, дори и за по-малко от пет минути. Процедурата на производство, вижте снимката. Да използвайте магнити за лепилна лента на гърба на чинията. Без тях плочата ще се плъзне с детайла. Въпреки факта, че магнитите не са много силни, те ще държат детайла. Повече подробности и нюанси в сайта, линк под снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId82c4e60999

Маса за пробивни машини

маса за пробивни машинимаса за пробивни машини

 

 

 

 

 

Вградените маси, които са инсталирани на повечето машини, са леко зашеметени за дървообработване и нямат акцент, за да помогнат при пробиването на многократни дупки. Така че, ако имате лист MDF, можете да направите по-усъвършенствана таблица и акцент за вашата пробивна машина, Процесът може да бъде разгледан на стъпка по стъпка снимка на майсторския клас и подробно описание на сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId01bca8602b

маса за пробивни машиниАко сайтът позволява, можете да направите това прост акцент за сондажна машина, Всичко, от което се нуждаете, е отпадъчно дърво, чифт болтове,гайки и шайби. Този проект отнема около 20 минути или по-малко, е много практичен и полезен за бъдеща употреба. По принцип няма нищо сложно, това е обикновена лента, която затягате в каналите за акцент, но има няколко нюанса, които можете да разгледате стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb6b00205dd

маса за пробивни машиниДруг вариант, проста таблица, без излишъци. За да направи домашно приготвената маса възможно най-опростена, авторът направи дълбоко изрязване с точно същия размер като платформата под тренировката. Това трябва да накара масата да се движи отляво надясно. За това беше използван фреза с ЦПУ, за да се съединят две парчета ламиниран шперплат заедно, но можете да изрежете кръг с мозайката. За да предпазите масата от въртене, направете чифт ключове със същия размер като слотовете в мястото на пробивната машина и сложете лепило. С акцент също всичко е просто, погледнете снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6373e1f238

домашни менгеми за пробивна машинаЗаместник за скучната машина

Има много различни начини как да направите домашно изработено менгеме за пробивна машина, предлага авторът най-лесният начин, Всъщност повечето хора искат нещо просто, което може да се направи бързо и лесно. Няма нужда от метални бегачи или обработка на твърда дървесина. Всички направени от 17 мм шперплат. домашни менгеми за пробивна машинаОсновни детайли: Традиционна дръжка с въртяща се фуга в края, може да бъде направена и залепена към резба с резба, ако е по-проста. Частите от шперплат се сглобяват с лепило и винтове. Фиксираните челюсти и винт са залепени и се притискат една към друга. Когато изсъхне, маркирайте центъра и пробийте 13 мм отвор за винт. Винтът преминава през корпуса на винта и се преминава през гайката, която е фиксирана с епоксидна смола, необходимо е тя да преминава през подвижна скоба с отвор. По принцип е по-лесно да се направи, отколкото да се обясни, така че вижте стъпка по стъпка снимки, авторът е направил колкото 70 снимки от процеса, така че всичко трябва да е ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId36034a4ec6

домашни менгеми за пробивна машинаДомашни менгемета за машина за пробиване на метали

На първата снимка в галерията можете да видите причината, поради която авторът е имал идеята да направи този порок. За да не се случи същото с ръцете ви, трябва да помислите за необходимостта домашни менгеми за пробивна машина, Този дизайн е направен от метален профил, също ще ви трябва резба с резба, пластмасови или дървени подложки, болтове, гайки. След като изрежете парчетата от профила, свържете двете с буквата „L“ с помощта на тренировка, чукнете и винт. Това ще бъде статичната част на менгемето. След това пробийте дупка и отрежете резбата M10 за шиповете. Пространството между „L“ и фокуса трябва да бъде по-голямо от ширината на вашата маса. За да направите лост, отрежете края на вала с ъглошлайф, за да получите равна повърхност, след което пробийте дупка за винта. На стъпка по стъпка снимките всичко е показано красиво, така че да не възникват специални затруднения с производството. Можете да добавите някои от идеите си, за да подобрите предложената опция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId2513b76510

бормашинаПробивна стойка

Ако имате сондажно оборудване, но се съхранява на различни места, така че трябва постоянно да се отдалечавате от сондажната машина за различни инструменти и части, тогава това е проектът за вас. Тази удобна нощна шкафче ви позволява да държите абсолютно всичко, свързано с работата на машината, на едно удобно място. Ако е необходимо, можете да поставите машината в средата, ако тя разбира се е доста преносима и е с малки размери. Преди да започнете, уверете се, че основата на вашата бормашина ще съвпадне с страните на нощното шкафче. Ако не, ще трябва да направите промени в дизайна. Всички стъпка по стъпка снимки схематично изобразяват реда на монтажа, така че няма да е трудно да го разбера.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId5f5b309d95

бормашинаПробивна маса с чекмеджета за съхранение

Пробивна машина е един от най-ценните инструменти във всяка работилница, но често заема твърде много място. Авторът предлага частично да реши този проблем, като направи маса за пробивни машини с чекмеджета. Първо трябва да сглобите рамката, да съборите ноктите или с лепило. Ако самонарезните винтове или пирони не са опция, можете да прищипате частите и да изчакате лепилото да изсъхне, преди да продължите напред. Плотът за плот може да бъде направен от различни материали, но е по-препоръчително да използвате дебел шперплат. След това направете основната плоча и монтирайте масата. В края на шперплата направете чекмеджета. Процедурата за работа в стъпка по стъпка снимки е по-подробна и можете да прочетете коментарите на автора на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdb6a3417ad5

бормашинаНаправи си сам маса за скучна машина

Маса с шкаф е направена специално за пробивната машина Corvette-41, По принцип комплектът включва малък грамофон, но истината е много малък. Когато трябва да направите дупка в голям детайл, ПДЧ или панел за мебели, чувството за това е mалено. Ако трябва да се позабавлявате с мебелни аксесоари, ще ви трябва по-подходящ работен плот с акцент. Това ще бъде обсъдено допълнително. Представената версия на бордюра за маса е изработена от ПДЧ. На масата ще бъде поставена опорна стойка, която може лесно да се пренареди, просто трябва да развиете винтовете и да премахнете горната част. По-долу е майсторски клас със стъпка по стъпка снимки. Подробно описание със списък на материалите и описание на процеса можете да видите в сайта, линкът е под снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId988d82c03e

Съхранение на бормашини - идеи, устройства

Редът е необходим навсякъде, особено на работното място. Ако във вашата работилница има машина за пробиване, въпросът за съхранението на тренировки ще възникне недвусмислено. Разбира се, те могат да бъдат разположени в кутии с кафе или различни кутии, което повечето правят, но това не е правилният поход, тренировките трябва да се поддържат чисти и най-важното, да се сортират по размер. Именно този нюанс, да вземете правилната тренировка, отнема най-много време. Междувременно, за да направите органайзер за тренировки елементарно, във всяка работилница или гараж има много материали, от които можете да направите обикновена стойка или кутия с отделения.

Направи си съхранение на тренировкиТабла за съхранение на магнитна бормашина

Ето, например, е много проста опция - табла за съхранение на магнитна бормашина, Всичко, от което се нуждаете, е парче шперплат, летви, лепило, магнити. Поставете всичките си тренировки по размер и начертайте план за бъдещата тава. Въз основа на начертаната схема изрежете 2 еднакви листа шперплат с желания размер. На гърба пробийте вдлъбнатините за магнитите. Свържете листовете, сложете лепило. Вижте летвите, отрежете единия край на ъгъла за диагоналния разделител. След това другият край под ъгъл от 90 градуса, за да съответства на дължината. Залепете ги на място. Това е всичко, остава само да рисуваме.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId2b402e0627

Показани тук как бързо да направите отделения в кутия за съхранение на свредла, Номерът е да поставите разделителите на подготвеното място. Просто пробийте направляващите отвори за монтажните винтове, които държат разделителите от долната страна. Ноктите се използват за задържане на разделители, докато пробивате втория отвор. Системата улеснява премахването на разделителите, ако трябва да промените позицията на секциите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId3ee11fc535

Направи си съхранение на тренировкиДървена стойка за съхранение

Ако все пак използвате стари кутии с кафе или пластмасови контейнери за съхранение на свредла, в които стърготини и боклук постоянно се натрупват, е време да сложите край на тази лудост. Авторът на този щанд оцелял над всичко това и предлага своя собствена версия за направата на дървена стойка за съхранение. Той искаше да бъде групиран в комплекти, преносими и етикетирани. Кабинетът се състои от пет равномерно разположени реда, Повечето от съхранените инструменти се вписват в този интервал, но можете, разбира се, да направите размер, който да ви подхожда. Както можете да видите на стъпка по стъпка снимки, няма специални трудности при производството. След дипломирането авторът предлага да се импрегнира всички държачи с ленено масло.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId5c6c550768

Направи си сам склад за свредлоСтойка за съхранение на метални свредла

Практичен, естетичен, модерен. Да направя такова стойка за съхранение на метални свредла, трябва да купите един дълъг алуминиев ъгъл. Решете размера и изрежете ъгъла до желаната дължина. Пробийте дупки, за да държите отрязаните ъгли заедно. Сега най-трудната част. За да може всяка тренировка да се впише перфектно в стойката, пробийте дупки в следния ред: 1. Вземете най-голямата тренировка и направете дупка за нея - един отвор е готов. 2. След това поставете следващата тренировка от комплекта, направете дупка ... и така нататък по ред ... По принцип един автор от 25 тренировки е взет от автора за повече от час и половина ... След това смилайте дупките. Повторете процеса с останалите набори. Всичко, инсталирайте багажник, където е удобно за вас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIde7730ea2e9

Направи си сам склад за свредлоНай-лесната стойка за бормашина

 

Проста задача - просто решение, Разбира се, има толкова много страхотни идеи и дизайнерски решения, за да направите толкова просто нещо като бормашина, Още от първото обаждане намерих в Интернет около петдесет опции. Но ако не искате да се къпете твърде много, не е нужно. Просто вземете парче зелена полистиролова пяна с ширина 5 см (който не знае, това е полимерно пълнен с газ материал, получен чрез разпенване на полистирол и други компоненти), пробийте дупки за всяко свредло в него и поставете в реда, който ви подхожда. Това е всичко.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId210b67ce32

държач за бормашинаДържач за ръчна бормашина от PVC

Авторът предлага лесен начин да организирате място за съхранение на ръчна тренировка. Трябва да намерите PVC тръба с желания диаметър, да я изрежете, да изрежете вдлъбнатината за дръжката с мозайката. Използвайте джобен нож за леко премахване на излишната пластмаса. Пробийте два отвора за диаметъра на винтовете от едната страна. Използвайки 2 монтажни винта, закрепете тръбата на подходящо място под ъгъл 45 °, така че свредлото да се държи под тежестта на теглото му. Ето такъв прост притежател, за по-подробен производствен процес вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId126d53d41e

бормашинаДомашен шкаф за съхранение на ръчна бормашина

За разлика от предишния метод, авторът реши да не окачва тренировките сивърху държачи, направени от пластмасови тръби или слотове в рафтове от шперплат. Вместо това той направи домашен нощно шкафче, където инструментът се съхранява в специални вдлъбнатини, тоест в балансирано състояние. Нощното шкафче има скрито място за зарядни устройства под мястото за съхранение на тренировки, така че те да могат да бъдат зареждани. В долната част има и малко чекмедже за различни аксесоари. Поръчката за монтаж и рафта под различни ъгли на снимката в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId7ba73e4e87

Направи си сам тренировкаПроста домашна тренировка

Целта на този проект е да създаде прост инструмент, за да можете лесно да направите дупка в пластмаса и тънко дърво. това много лесно е да направите домашно мини тренировкакакво ще видите, като погледнете стъпка по стъпка снимки. Основното, от което се нуждаете, е малък постоянен мотор - може би от играчка или сешоар. Също така, кабел с два проводника, шлифовъчно колело, парче шкурка, батерия или източник на захранване (на снимката 7.2V Lipo батерия), конектор за свързване към батерията или превключвател с бутон. Разбира се, трябва да можете да спойкате и да разберете малко в електричеството. Ако разбирате, тогава снимките ще са ясни. Не е нужно да обяснявам как да използвам мини тренировка, да я включите и да работите, снимката показва как авторът я тества върху шпилки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9ba11df687

Направи си сам тренировкаДруг вариант, просто Домашна мини бормашинаС други думи, мотор с колектор. Трябва ви само 12v мотор, останалите части също могат лесно и евтино да бъдат намерени в един и същ Интернет, така че не е нужно да стегнете мозъците си, докато събирате необходимите неща. Авторът използва скорост на двигателя 4000 об / мин, което дава изненадващо добри резултати, тренировка от 1 мм. Ще ви трябват и патронник, 6-пинов превключвател, късо парче жица, адаптер. На снимката, за съжаление, цялата поръчка за сглобяване не е показана, но ако се интересувате, можете да прочетете инструкциите на автора на сайта, връзката е под снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId27ac7667ba

домашна система за охлаждане на бормашинаДомашна система за охлаждане на бормашина

Това е устройство за защита на свредлото от прегряване по време на пробиването на дебел лист метал. Какво ви трябва: мини помпа, маркуч, тел, буркан с капак, превключвател, Добавете входния и изходящия маркуч на помпата от отвора към капака с отвертка, поставете входящия маркуч в чашата. Направете още една дупка в капака за превключвателя. След това залепете превключвателя към отвора и поставете помпата в буркан, директно във водата. Извадете изпускателния маркуч от каната през отвора в капачката. Поставете тънката жица по дължината на маркуча и я увийте с по-тънка жица. Добавете подрязаната дъска като стойка. Ако нещо не е ясно, инструкцията е на уебсайта на източника.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId766628a1f9

направете сондажна машинаПробивна машина с домашен лазерен обозначение

Ако по време на работа трябва да смените тренировката, да промените височината или да предприемете други действия, детайлът може да се движи, тогава това просто устройство ще ви помогне да се върнете в правилната посока. За производството на обикновен лазерен указател не са ви необходими специални устройства, въпреки че има много опции, може би имате свои собствени идеи. Авторът например е използвал евтин лазерен показалец, това не е проблем да се купи. Самото устройство е наистина много просто, дървен блок с лазер, монтиран в края и магнити, вградени в пробитите вдлъбнатини. Как да го направите и как работи, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId49ad1bb14e

ъпгрейд на ръчна тренировкаМодернизиране на ръчни тренировки

Какво ще даде това устройство? Ще помогне: пробийте перпендикулярно на отвора, пробийте детайла до желаната дълбочина, пробийте цилиндрични части. Този дизайн е за стандартен 43 мм монтаж на свредла, но може да бъде преработен за различен тип бормашина. Необходими детайли: 2 стоманени тръби - вътрешен диаметър 8 мм, дължина 30 мм; 2 пружини с диаметър 10 x 55 mm 4 със собствена заключваща гайка M8; 2 резба с резба M8 с дължина 165 mm; 4 гайки M6; 4 M6 болта. Редът на производство на стъпка по стъпка снимки, подробни инструкции на сайта. Дълбочината може да се зададе с помощта на 13 мм ключ. И двете гайки M8 трябва да са на една и съща височина. Докато държите основната плоча, просто натиснете свредлото. За точна противоположна връзка, фина настройка на гайката M8: 1/4 оборота е около 0,3 мм (стъпка е 1,25 мм). Пробиването през тръби е възможно с диаметър до 30 мм (дължината на хода на инструмента е ограничена до 35 мм) И благодарение на вакуумния адаптер, сега можете да пробиете тухлена стена без прах.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIde0c8df6c49

домашен сондажен стругПробийте струг

Може би всеки майстор, който се занимава с дървообработване, мечтае за своя струг. Но струговете за дърво са скъпи, затова авторът предлага да адаптирате сондажна машина за него. Единственото нещо, което наистина трябва да направите, за да създадете струг от вашата пробивна машина, е да вземете патронник с вал и тяга втулка, авторът демонтира старата ръчна бормашина за целта. Тоест, цялата идея е да фиксирате патрона на специална дървена стойка, между горната бормашина и долната домашна такава се поставя част, която трябва да се върти свободно. Трудно е да се каже доколко това ще работи добре, но цената на производството на такова устройство е малка, така че можете да опитате. Уебсайтът на автора има инструкции.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId69fb43513aЧертежи на домашни пробивни машини

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/sverlilnyj-stanok-svoimi-rukami-1500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda103f63f0a

Домашни пробивни машини 250 снимки