Направи си сам столярна работна маса 800 снимки, рисунки, инструкции стъпка по стъпка

направете маса за дърводелска маса направете маса за дърводелска маса

Всички периодично трябва да правим дърводелски изделия, като често използваме столове, табуретки като стойка или каквото и да е под ръка. Вероятно много мисли са дошли, сякаш направете го самино да мислим и да правим, разбира се, различни неща. Това всъщност е по-лесно, отколкото си мислите.

 

По същество, какво е работна маса? Таблица, която се различава от обичайната по повишена якост и ако прикрепите порок към плота и поставите кутия с инструменти наблизо, то това е сто процента работна маса. Основното изискване е трайност, всичко останало: стелажи, рафтове, порок, скоби - само за удобство. Ясно е, че професионалната работна маса, купена в магазин, е великолепно нещо, но ако сте начинаещ, няма нужда от такива разходи, направете го самии как да направите това, вижте тази статия.


направете маса за дърводелска масаНаправи си сам дърводелски плот

Здрава и проста конструкция с ясни линии и приятни пропорции. За да направите самостоятелна работна маса не се нуждаят от специални знанияно е необходимо добро средство. На плота има четири реда дупки за инсталиране на тяга елементи. В комбинация с други аксесоари (спирки на пейката, лост за спиране на гърбицата, хоризонтален винт и скоби, които осигуряват вертикално налягане) е възможно обработката на детайли с почти всякаква форма върху него. Снимките стъпка по стъпка показват основните етапи на сглобяване, по-подробни инструкции можете да намерите на уебсайта на източника, връзката е посочена под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId791dcbe4ff

Последният етап на монтажа, това направете сами дърводелски менгеме за работна маса, в случая от метал. Първо трябва да измерите ширината на монтажа, понякога порокът трябва да бъде поправен или коригиран, така че оставете малък запас от 10 - 15 мм от всяка страна. След това направете жлеб с бормашина и stamestka. За да не повредите работната маса по време на работа, изрежете уплътненията от шперплат, след това целият процес е показан на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId5f57ce6725

Направи си дървена работна масаНаправи си дървена работна маса

Добър вариант, ако сте имате нужда от надеждна дървена работна маса за работа, Дърводелската маса по същество е система, тоест набор от механизми, идеално пригодени да отговарят на вашите нужди. Работната маса трябва да е достатъчна тежъкда не се движите, докато работите, и достатъчно труденда издържа на тежки товари. Снимките стъпка по стъпка показват как да се изгради класическа дървена работна маса от наличен дървен материал и с помощта на обикновени дърводелски инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdf1136ee36a

направи си сам дърводелска масаНаправи си сам касетна маса

Устойчива и удобна работна маса с касетни маси, за тези, които няма да изложат парите си за столовата трапеза, което може да се направи независимо. За да изградите работната маса, която работи най-добре за вас, определете правилните пропорции. Мрежестата основа прави плота много издръжлив, също така е необходимо правилно да се изчислят размерите, за да се постави удобно спомагателното оборудване. Между другото, не забравяйте предварително да изчислите къде ще бъде прикрепен. Тази работна маса ще ви струва сравнително евтино, а поръчката за монтаж е показана на красиви снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId76b4c97f56

дърводелска работилницаСтандартна дърводелска пейка: поръчка за монтаж

Мисли за това да си направите сами направи си сам столярната работна маса възниква след първата самостоятелно направена дървена рафт или табуретка. Идеята е практична и напълно осъществима. Домашната работна маса ще спести много време и значително ще разшири възможностите ви в дърводелството.

 

Основното е да намерите място, разбира се, че е идеално да имате своя собствена работилница, например в гараж, в крайни случаи можете да оборудвате работно място у дома, например да направите сгъваема версия на работната маса. Разбира се, в този случай възможностите за работа ще бъдат ограничени, не е много удобно, когато можете да приближите масата само от едната страна.

По този начин, направете сами направете дърводелска пейка.
Всеки сам избира своите размери, типично, това е ширина 700 - 1200 мм, дължина 1500 - 2000 мм, Естествено е необходимо да регулирате височината, за да отговаря на вашата височина, можете да го направите и с регулиране, но това може да повлияе на здравината на продукта.

 • Събираме краката.
 • Използвайки лепило и винтове, ние сглобяваме опорните пръти, залепвайки ги в противоток на дървесни влакна.
 • Свързваме хоризонтален и вертикален елемenty шип в жлеба.
 • За да можем да "затегнем" конструкцията, затваряме скосените фуги с клин.
 • Инсталираме вертикални и хоризонтални джъмпери в каналите (просто го поставете върху лепилото).
 • Ние правим долния рафт от пръти за дърводелски инструменти.
 • Правим плот, който може да се укрепи с винтове.
 • Полагаме плота върху хоризонталните напречни щанги.
 • В центъра на плота правим технологичен жлеб.
 • Леглото трябва да бъде укрепено с мощност напречни елементи, така че дизайнът ще бъде по-твърд.
 • Покриваме повърхността с дърводелски лак.
 • Накрая монтираме вицето на фугите, място за тях трябва да се подготви предварително.

И все пак, ако пространството позволява, задайте таблицата така, че тя може да бъде заобиколен от всички страниако е поставен близо до стената, възможностите на майстора да работи са силно ограничени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId8e369ec010

домашно изработено дърводелско дървоДомашно дърводелско работно място

За този дизайн е необходимо подходящо помещение. Авторът направи този домашен работен плот от бял дъб за 10 дни, Плотът е изработен от залепени дъски, което осигурява допълнителна здравина. Снимките стъпка по стъпка показват, че предният блок е разположен в 2 широки канала и също е поставен върху лепило. Като цяло, лепило ще ви трябват пет литра и скоби, колкото повече, толкова по-добре. Дизайнът е доста тежък, така че на последния етап, когато масата ще трябва да бъде обърната, не можете да направите без помощник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId473419c446

направи си сам дърводелска масаПроста маса на работната маса

Може да не се занимавате професионално с дърводелство, но дори и за производството на обикновени домашни занаяти, можете да изградите такава проста маса със собствените си ръце, тя ще ви бъде полезна във всеки случай. Дизайнът, както можете да видите, е много прост, но доста надежден за малки дърводелски изделия.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId7b06a0588b

проста маса на работната масаНаправи си сам универсална работна маса

Повечето от нас се нуждаят само от работно място, за да поправят понякога стол или да съберат рафт в кухнята. Следователно, стол или кухненска маса често служат като работна маса, а инструменти, които рядко използваме, понякога се съхраняват на най-неочакваните места.

С една дума имате нужда от подходящо място за работа и съхранение на инструменти, тоест универсална работна маса и тук можете да научите как да си ги направите сами, Работното ви място трябва да има ключови качества, като здравина, твърдост на работната повърхност, мощност за окабелени инструменти или зарядни устройства, рафтове за съхранение на инструменти и аксесоари, както и колела за мобилност. За надеждност всички тягови фуги са подсилени с метални скоби., а също така в рамката под плота се добавя третата хоризонтална напречна греда в центъра. Кутията за плот по-долу е затворена с лист шперплат. Може да изглежда странно, но такъв дизайн също помага да се подобри твърдостта на работната повърхност. Моля, имайте предвид това колелата са монтирани между краката на масата, за да се балансира натоварването, Завийте удължителната кутия под козирката на плота. Универсалната работна маса е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIde6068469c0

Друг вариант работна маса, схема

направи си сам столярната работна маса

само тук съединенията от хвощ

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId9e08eba1e5

направи си сам дърводелска масаНаправи трапезна маса

Икономичен вариант е дървената маса „Направи си сам“. За производството на дъски, необходими за рамката, почти всяко дърво, пръти за крака и греди и два листа шперплат. Процедурата на сглобяване е същата като на обикновена маса, само за твърдост е необходимо да се добавят допълнителни дъски и да се укрепи плотът на масата. Хубаво е да го поставите на работната повърхност лист от твърд картон удобен в смисъл, че ако е необходимо, той може да бъде променен. Под таблицата можете да прикачите кутия за мобилни инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId7e1c7e4e35

Направи си сам работна масаЕто още един подобен пример, дълга дърводелска маса от 2x4 дъски, това е, ако имате нужда от нещо достатъчно стабилно и силно. Въпреки че на цена е по-евтино и по-силно, отколкото можете да купите. В инструкциите на уебсайта на автора можете да се запознаете със стъпка по стъпка как да възпроизведете този проект и дори да прочетете някои съвети как да спестите много време!

Процесът на производство е показан подробно на стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId17712cbce0

проста работна масаКак да си направите евтина дърводелска пейка

Запазването на работния плот със сигурност не е най-доброто решение, но ситуациите могат да бъдат различни. Тук авторът сподели своя опит, как да си направим дърводелска самоделна работилница от сторих дъски и камъни, Намирането на отпадъци от дървен материал вероятно не е проблем, но да направите маса от стара дървесина или нова, няма фундаментална разлика, просто трябва да калайдисвате още малко. Разбира се, зависи какво ще намерите. Добър вариант е да намерите стари палети.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId45db3b8392

направи си сам столярната работна масаМобилна дърводелска пейка за гараж

 

Какво е предимството на домашно изработена работна маса? Защото от гледна точка на функционалност и размер получавате точно това, от което се нуждаете. В същото време, спестете пари, на които можете да закупите качествен инструмент. Ето една добра версия на дърводелска пейка. Един прост и надежден дизайн, с колела, който осигурява мобилност, има достатъчно място върху него, за да фиксирате различно оборудване и, както виждате на снимката, изобщо не е трудно да го направите сами. Мобилният работен плот е добър вариант, когато няма достатъчно място и той може да бъде инсталиран във всяка стая, малка работилница или гараж.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId846cd32c16

Направи си дървена работна маса

направи си сам столярната работна маса

направи си сам столярната работна масаВсеки начинаещ може да сглоби такъв дизайн. Не ви трябват специални инструменти, по принцип ви е необходим трион за рязане на детайли с подходящ размер. Почти всички стави вървят дупе и лепилос изключение на краката. За тяхното закрепване са използвани дълги винтове. Всички рафтове и чекмеджета са от шперплат. Предвидена е и стойка за инструменти, прикрепени към масата, тоест ако преместите работната маса на друго място, няма нужда да изваждате стойката от стената.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdaa954bcf09

направи си сам столярната работна масаКак да направите дърводелска работна маса в здрав вид

 

 

Ако използвате работния плот през цялото време, в крайна сметка краката стават нестабилни или разклатени. Авторът предполага Дизайн на работната маса със специален дизайн на основата, в надеждността на която можете да сте сто процента сигурни. Няма тайна и не са необходими и специални инструменти. Ще ви е необходима конвенционална тренировка с бормашини, циркулярен митра, отвертка и различни скоби. Като цяло цял чип в L-образен дизайн на краката и съответно монтирането на рамката. В стъпка по стъпка снимки можете да видите целия процес на сглобяване. Страхотното в дизайна на тази таблица е, че е лесно да се промени, за да се добавят инструменти, както и възможността за добавяне на странични маси или надземни рафтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId67411f6b0f

направи си сам столярната работна масаНаправи си сам маса за стена

 

За да се спести място, за гаража най-често го правят стенен работен плот, Ето една от опциите за лесна за изработка маса с голяма стойка. За производството на плотове и долни рафтове авторът използва MDF листове. Което разбира се рядко се практикува за работна повърхност, ако ще прикачите допълнително оборудване към нея. В чистия си вид MDF е почти същото като плочите от дървесни частици, тоест не можете да направите без окончателно покритие. Най-често се използва фурнир или ламинат, но авторът в този случай просто залепи повърхността с твърд картон. Също така опция, можете да опитате.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId38f4982b9c

мобилна работна маса за трионМобилна работна маса за трион за лице

Този мобилна работна маса за лицев трион ви позволява да режете детайли с всякаква дължинаs, а също и лесно да го преместите, ако е необходимо. Основното е внимателно да регулирате страничните разширения. Можете да режете под ъгъл от 45 ° във всяка посока, без да се притеснявате дали ще поддържате голям детайл, например при рязане на корниз. Използвайте 20-милиметровите винтове, за да закрепите колелата към основата на краката. Ако главата на винта е твърде малка, добавете шайба.

Редът за монтаж е добре показан на стъпка по стъпка снимки, също така в галерията има диаграми с размери.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdb12e9e25ea

направете сами работна тения за трион за лицеНаправи си сам работен плот за митра трион

Митрови триони са широко използвани в дърводелството, тъй като те могат да бъдат използвани за решаване на различни проблеми. Основното предимство, възможността за рязане под правия ъгъл, е незаменимо нещо при производството на корнизи и дъски. Разбира се, ако закупите фабричен продукт, удоволствието не е евтино.

Ако решите да направите самостоятелна пейка за трион за лице, спестете един тон паризащото компонентите за монтажа не са толкова скъпи. Плюс това вие сами можете да коригирате необходимите параметри, като в допълнение, ако е необходимо, сами ги поправете.

Така че, ние се нуждаем от такива инструментите:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId5fdca70e12

Стойката трябва да има крила за непрекъснато разширяване, така че да могат да се поддържат детайли с различна дължина.направете сами работна тения за трион за лиценаправете сами работна тения за трион за лице

Платформата трябва да има чиста, равна повърхност, с изпъкналост за затягане на материала. Работната маса се състои от три основни части, основното е точно да се изреже. Основа и горна част може да bвсяка дължина и ширина, но опорите трябва да са еднакви по височина, Важно е също трионът да е монтиран точно в центъра между стълбовете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdd15eee0066

работна пейка за трион за лицеМаса за триони за стена

 

В случая масата за крайния трион е прикрепена към стената, Този дизайн е по-надежден, но като недостатък, пространството е малко ограничено. Това обаче не е толкова важно за работа с трион за лице. Масата е направена с прорез на едно ниво за инсталиране на самия трион с акцент върху два централни крака, основното тегло ще бъде върху тях, страничните части са направени с акцент върху основната маса и допълнителни стелажи от стената. По-долу са стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId9eb10288de

метална дърводелска работилницаМетална дърводелска работилница

В повечето случаи дърводелската работилница е изработена изцяло от дърво, но ако е необходимо, рамката може да бъде направена и от метал. Този дизайн има своите предимства, разбира се, че работната повърхност трябва да бъде дървена. В някои случаи, ако имате заваръчна машина и ъгли, тази опция е още по-лесна за реализиране, Този продукт мина за 19 метра от ъгъл 50x50x5, 27 мм лист шлифован шперплат и дъска с размери 40x100. Плотът е фиксиран с самонарезни винтове на всеки 150 мм, както и дъските на долния рафт - 6 самонарезни винта на дъска. Размерът на плотовете е доста голям 2 м на 90 см, но дизайнът се оказа надежден, можете безопасно да инсталирате допълнително оборудване и да извършите дърводелски работи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId12449aa30d

Как да направите работна маса на метални крака

Направи си сам работен плоттакъв дърводелска работилница Не е скъпо да се направи, освен това, той е лесен за носене и перфектно задържа детайлите по време на триене, рязане или рендосване. В интернет има много проекти за този порок, това е само една версия. Естествено, можете да промените размера, за да отговарят на вашите нужди.

консумативи:

 • Около 5 метра дъски от твърда дървесина. Използвана е бреза, изглежда достатъчно красива и здрава за менгеме.
 • Два шестостенни болта от 20 до 25 см и две фланцови гайки
 • Лепило за дърво, епоксидна смола

Инструментите:

Таблица, пробивна машина, шлифовъчна машина, скоби.

Стъпка 1: Предна челюст
Изрежете две парчета от 32 инча (80 см) от една дъска. Залепете ги, за да направите предната челюст на менгемето. Челюстта ще бъде с размери 32 cm (80 cm) на 5½ "(14 cm), 1½ инча (4 cm).

Стъпка 2: Задна челюст
Задната челюст е Г-образна. За затягане на гърба на челюстта се използва къса устна. Прикрепете ръба, както е показано на снимката.

Стъпка 3: Направете дупки за шестостенни болтове
На гърба на задната челюст пробийте малки отвори с диаметър 25 мм, за да инсталирате фланцовите гайки.

Стъпка 4: Направете химикалки
Можете да използвате шестостенни болтове и шайби или да направите дървени дръжки за шестостенния болт, както е показано на снимката. Ето как да направите дървен октаедър.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId88d5f016c9

Първо вкарайте шестоъгълната глава в дупката, уверете се, че болтът е равномерен с осмоъгълната дръжка, напълнете отвора с епоксид около болта и оставете да изсъхне. Вашите химикалки са направени!

Стъпка 6: Работете с работна маса
Нанесете малко пчелен восък върху нишките и през дупките, за да улесните завъртането на винтовете за ръце. За да работите с детайла, просто натиснете задната челюст до ръба на работната маса, поставете детайла и затегнете челюстите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId5269816679

Направи си дърводелска пейка

Обикновено кога Направи си сам дърводелски плот, въпросите за естетическия дизайн избледняват на заден план, основното е да бъдат надеждни и функционални. Но ако има възможност, защо да не направите дизайна по-красив, например, като тази стилна дърводелска маса. Съществуват обаче всички необходими характеристики: здрав дизайн с удобно разположени чекмеджета за съхранение на инструменти. Според автора работата по изработката на работна маса ще отнеме два дни.

Производството на рамката и плотове

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdb10181e892

Изработка на кутии с инструменти
Ако имате подходящи стари чекмеджета от скрин или бюро, можете да ги използвате. Просто трябва да извършите малка модернизация: шлайфайте нови канали, подменете дъното и направляващите релси.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdcbcb13ceb7

Изработка на отделение за чекмеджета

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdae76526acd

Изработка на модул за чекмеджета

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId0da482e25a

Изработка на чекмедже от шперплат

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi # sigFreeIdd9708f2115

дърводелска работилница с кутии за инструментиДърводелска работилница с кутии за инструменти

Още една работна маса със страхотен дизайн. Това не е срамно да се слагате вкъщи. Според автора основната му функция е съхранението на инструменти, т.е. чекмеджета се простират от двете страникоето осигурява лесен достъп до съдържание. Въпреки че, разбира се, това е истинска работна маса със здрав плот и надеждна рамка. Брезовият шперплат е използван за секцията за съхранение, за да се създаде плътна кутия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdf1d31700c1

работна маса за шлифовъчна машинаШлифовъчна маса с чекмеджета

 

Идеята е да се създаде специален повърхност за шлайфане на дървени части и функционално използване на долното пространство, За да се избегне деформация на работната повърхност по време на работа, плотът е покрит с дебел каучук за подови настилки. Кутиите са от дебел шперплат, за производството на дъното, използвана OSB плоча, все още нов тип дървесен състав, доста лек и сравнително лек, това е в сравнение с популярното ПДЧ или МДФ. OSB беше използван и за гърба на калъфа и дъното на торбата с прах. Подобно на дъната на чекмеджетата, OSB е добър избор за тези места, материалът е достатъчно здрав и лек. Вижте подробности за монтажа на стъпка по стъпка снимки от майсторския клас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId3e06869d47

направи си сам столярната работна масаДълга работна маса с чекмеджета

 

Няма много чекмеджета за съхранение, вероятно авторът на представената работна маса е изхождал от този принцип. Първоначално масата е била предназначена за циркулярен трион, но изглежда има достатъчно място за голямо разнообразие от оборудване. Височина на работната маса 1 метър, дълбочина 60 см, Стелажите са изградени от модулни секции от шперплат, в които се помещават кутии за съхранение. Четири пълни листа от 2-сантиметров шперплат отидоха във всички секции. Вижте стъпките за сглобяване на стъпка по стъпка, надявам се тази работна маса да реши всичките ви проблеми със съхранението на инструмента и всичко останало.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId80d8ae031a

осветена работна масаОсветена дърводелска работилница

Има много начини да организирате дърводелско работно място в гаража, най-добре разбира се направете дърводелска пейка за правене сама, Това ще струва не толкова много, а предложената на снимката опция може да бъде направена за един ден. Работната маса е оборудвана с стойка за инструменти, горна светлина и надежден плот за допълнително оборудване. Масата е подсилена с надлъжни греди с напречни елементи, за стойката е направена отделна рамка. Според мен много добър вариант за гараж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdc017955e84

дърводелска работилница със стойкаСтолярна работна маса с чекмеджета и голяма стойка за инструменти

 

Оборудването на работното място е индивидуален въпрос и зависи само от нашето въображение и, разбира се, възможности, не всеки има гараж или работилница. Тази дърводелска работилница, разбира се, е направена в голям мащаб, на двуметрова маса можете да правите няколко неща наведнъж, размерите позволяват. И ключовият момент е огромна стойка за инструменти, Няма да описвам подробно от какво е изработена тази дърводелска работилница и как, операционната процедура е добре показана на стъпка по стъпка снимки, а подробности можете да намерите на уебсайта на автора, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId7795927bdc

детска дърводелска работилницаУчилищна дърводелска работилница

Искате ли да направите подарък на начинаещ дърводелец? Детска работна маса за дете е добра идея, Можете да проектирате напълно функционална маса и да оставите детето ви да ви помогне в нейното изграждане. Разбира се, трябва да вземем предвид възрастта, работната маса на училищния столяр може да бъде направена като копие на настоящето, за по-младата възраст може да бъде опция за игра. По-долу е майсторски клас по стъпка по стъпка снимки и рисунка с размери, ако ви е харесала тази детска работна маса, лесно можете да я направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdfeceb6c3df

Детска работна маса

детска работна масаВъпреки че тази работна маса е направена за деца, но ако желаете, дизайнът може много лесно да се мащабира, за да се преработи за възрастен размер. Как да си направим детска работна масаВижте стъпка по стъпка снимки. Можете да прилагате свои собствени методи въз основа на уменията, материалите и инструментите, които имате.
детска работна масаТази работна маса е направена почти изключително от отпадъци и стара дървесина.

Монтажът използва предимно тягови винтове, дюбели и отвори за джобове, с полукръг и отместено рамо, което добавя здравина на конструкцията.

Един от първите аспекти на дизайна, който трябва да решите, е да изберете тип менгеме и след това определете от коя страна на работната маса да ги инсталирате.  

На теория, разбира се, е по-добре да ги инсталирате отляво. По-удобно е да се използва, защото можете да използвате лявата си ръка, за да държите среза, докато режете с дясната ръка.

Тук беше използвана една функция, това, което прави тезгяха универсален, Когато предната част е копланарна, тогава мрежата е в една и съща равнина, можете да използвате цялата предна част, за да поддържате и затягате части. Възможностите са безкрайни.

Vise функция, Те осигуряват фиксиране на малки части върху работната маса за шлайфане, рендосване или рязане. Моля, обърнете внимание, че обичайната дебелина на детайла е 20 или 18 мм. Следователно менгемето трябва да действаоколо 12 мм. Това оставя достатъчно сцепление, но няма да пречи на операциите, извършвани върху детайла.

Като цяло прочетете всички подробности за монтажа на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdc11b260d9a

Детска работна маса от палети

детска работна маса от палетиАко смятате, че детето ви се нуждае от работна маса за развитие, погледнете този пример. Дизайнът е сглобен от разглобени палети, така че разходите за производство бебешка работна маса ще бъде малък. Основното е да подготвите добре дъските. Прекарайте ги през рендето. Преди да направите това, издърпайте всички нокти, за да не повредите остриетата. Проверете дали всички дъски са с еднаква дебелина.

Какво ви трябва

 • Девет дъски от палети
 • Малка стойка за крака
 • Части от шперплат лист
 • трион
 • бормашина
 • Режеща машина
 • инструмент за фугиране
 • Винтове за дърво
 • полиуретан

база

За да започнете, просто трябва да създадете малка основа от шперплат. Изрежете краката с височина 48 см, сложете метър парче шперплат. Разбира се, можете да направите височината на краката, така че да е подходяща за вашето дете.

задните крайници

Гърбът е със същия размер като основата. Трионирайте дъски на 53 см и закрепете към задната част на краката. След това завийте гърба към опорите.

рафт

Направете малък рафт от дъските и ги заковайте на гърба. Пробийте шест малки дупки, за да съответствате на комплекта от отвертки.

украса

Използвайте полиуретан от воден сатен. Нанесете един слой, когато изсъхне, пясък, а след това втори слой.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIde844a0477e

Детска сгъваема работна маса

детска сгъваема работна масаЕто още един пример как да направите детска сгъваема работна маса със собствените си ръце за 10 годишен ученик.

детска сгъваема работна масаИнструментите:

 • Кресторезна или настолна трион
 • Скоби, много
 • Равнината и равнината на изглаждане (или дебелината на рендето)
 • Дърводелски чук и длето
 • Ръчно свредло и скоба (или свредло) 3 мм и 8 мм бит
 • 2 клавиша

материали:

 1. Работна маса: 20 дъски 700 mm X 60 mm X 20 mm
 2. Крака: 12 дъски 700 mm X 60 mm X 20 mm
 3. Напречни части за краката: 1 дъска 360 mm X 60 mm X 20 mm и 1 бр. 240 mm X 60 mm X 20 mm.
 4. Ригели: 3 дъски 760 mm X 60 mm X 20 mm
 5. Заден стабилизатор на краката: 3 дъски 600 mm X 60 mm X 20 mm

детска сгъваема работна масаСхема за части работна маса с размери е показана на чертежа вдясно. Вярно е, че на тази снимка размерите са слабо видими, пълният размер може да се види в галерията.

Също така трябва

 • винтове 16 x 40 mm винтове
 • винтове 12 X 30 мм винтове
 • панти 4 x 50 mm панти
 • 4 болта, 8 mm X 80 mm
 • 4 x 8 мм шайби
 • 4 болта X 8 мм

Процедура за сглобяване на детска работна маса показани подробно на стъпка по стъпка снимки. Ще намерите подробни инструкции на уебсайта, линкът е под галерията.
Разбира се, сглобяването на работна маса е малко предизвикателство, особено с размери, които трябва да бъдат точно придържани, но като цяло е възможно. Работната маса може да бъде сгъната и сглобена много бързо, въпреки че е доста тежка. Въпреки че можете да го прецизирате малко, например, добавете ъглови скоби и заключваща системаза да държите краката си сгънати на място. Може да се наложи да добавите някаква писалка или нещо подобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId1d5b2a2a81

Как да си направим работна маса за деца

как се правиАз работна маса за децаДецата от ранна възраст се интересуват от различни занаяти, използвайки инструменти. Можете да допринесете за тяхната креативност, като създадете работно място, което е подходящо по размер и със същите функции като работна пейка.
Такива дизайни изискват здрава равна повърхност, организирано съхранение на инструменти, правилно осветление и място за съхранение на материали и оборудване. Представената тук работна маса отговаря на всички тези изисквания..

Изработката на детска работна маса ще отнеме около седмица, но всеки начинаещ може да реализира този проект. Всички необходими материали и оборудване със сигурност се предлагат във всяка домашна работилница, нищо сложно или скъпо. Workbench е лесно да се модифициратака че да съответства на желаната височина. Работната повърхност също лесно се заменя, ако е износена, така че може да бъде прехвърлена от най-голямото дете към най-малкото.

Насърчете децата да направят тази работна маса, така че веднага да знаят от какво се състои и как да я използват. Когато усвоят основите на дърводелството, те могат да решат всеки проблем, от направата на къщичка за птици до създаването на по-сложни продукти.

как да си направим работна маса за децаЗа разлика от повечето детски работни места, това не е играчка. Това е истинска работна маса, на която можете да направите почти всичко, което можете да направите на възрастен, Голяма работна повърхност, достатъчно място за съхранение и вградена светлина правят работния плот идеален за редица проекти.

По-долу е показано чертеж, която можете да използвате, за да направите детска работна маса със собствените си ръце. Ако размерите са подходящи за вас, страхотни, ако не, те не са трудни за промяна. Размерите в инчове са показани на чертежа. Вече беше споменато по-горе, но отново 1 инч - 2,54 см, просто умножете всички показатели по 2,54 и вземете размерите в сантиметри. 1 крак - 30.48 cm.

Списък за пазаруване

 • 4 дъски 244 см дълга топола или бор
 • 2 дъски с дължина 1 × 4 8 фута (244 см)
 • Една дъска с дължина 1 × 6 8 фута (244 см)
 • Една дължина 244 см 2 × 4 8 фута
 • Лист от шперплат или MDF с дебелина 1/2. x 2 x 4 фута (60 x 120 см)
 • MDF 3/4-in. x 2 x 4 фута (60 x 120 см)
 • Шперплат 3/4-в. x 2 x 4 фута (60 x 120 см)
 • Готварска печка или скара
 • нокти
 • Винтове за дърво и фиксатори (12 бр.)
 • Лепило за дърво
 • T-бримки (2 чифта)
 • Пластмасови чинии или подобни съдове (2 бр.)

как да си направим работна маса за децаПодробни инструкции можете да прочетете на сайта, ето няколко акцента.

 1. Започнете с рязане на дъски с помощта на трион за маса, циркулярен трион или мозайката.
  Горната част на работната повърхност има вдлъбнатини, които могат да бъдат разположени между краката, а отворените ъгли са закръглени до 5 cm.
 2. По-голямата част от рамката на работния плот е изработена от стандартни дъски (1 × 2, 1 × 4, 1 × 6), така че всичко, което трябва да направите, е да отрежете детайлите по дължина. настоящеТрионът е най-доброто средство за тази задача, но ако нямате такъв, можете да използвате циркуляр.
 3. Предните и задните щанги се поставят в изрезите на предните и задните крака, които могат да бъдат нарязани с мозайката
 4. Шлайфайте всички страни на частите на рамката, това е много по-лесно да се направи преди монтажа, отколкото след.
 5. Съберете крака и напречни щанги. Прикрепете рафт. След това прикрепете средния заден стълб към долната задна шина и горния рафт назад.
 6. Оцветете детайлите. Нанесете грунд върху рамката и панела. Разпечете частите леко с шкурка от 220 г след като грундът изсъхне. След това нанесете два (или три) слоя боя.
 7. След като боята изсъхне, завършете монтажа на работната маса.
 8. Прикрепете страничните и задните панели към рамката с лепило и пирони. След това прикрепете долния панел.
 9. Подсветката е 45 см луминесцентна лампа. Инсталирайте го в долната част на рафта и пробийте дупка за тапата, която трябва да премине през висящия панел.
 10. Последната стъпка е да закрепите горната част.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdb1dd313f9d

Направи си сам работен плот

детска работна масаЕто как да го направите издръжлив и функционален. работна маса за деца, но може да бъде лесно преработен до пълен размер.

Списък на частите:

Рамки и рафтове, Дъски 1x2 дълги:

 • 4 бр. 16 1/4 "(41,28 см)
 • 4 бр 46 1/2 "(118,4 см)
 • 4 бр 14 3/4 "(37,5 см)
 • 4 дъски 1x4 41 "дължина (104 см)
 • 2 листа шперплат 18 "x 48" (45 х 122 см)

крака, Дъски 1x4 дълги:

 • 4 бр 24 "(61 см)
 • 4 бр 5 "(12,7 см)
 • 4 бр 16 "(73 см)
 • Рамка 24 "x 48" (60 x 114 см)
 • Дъски 1x2 дълги:
 • 2 бр 20 "(50 см)
 • 1 бр 45 "(114 см)
 • Колела 4 бр.

детска работна масаИзползвани средства:

 • Митра трион
 • Масов или циркулярен трион
 • бормашина
 • Нокти или винтове
 • клипове
 • Винтове за гипсокартон
 • 3/4 "Брадс
 • 1 1/2 "Брадс
 • Тониране на дърво Minwax Golden Oak петно
 • Прозрачна полиуретанова импрегнация Minwax
 • Четка от пяна за боядисване
 • Полиуретанова четка
 • Пясъчна хартия

Прочетете инструкциите за монтаж на уебсайта

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId80d500ed9d

Вижте още няколко примера за детски работни места.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId96bc9dde0b

Оборудване за дърводелска работилница

Трудно е да си представим дърводелска работилница без оборудването и устройствата, които са необходими за фиксиране на детайлите. Например менгеме, без тях е трудно да се направи някакъв продукт. Обикновено за тях се пробиват специални отвори и се закрепват към плота. Използва се и за тези цели скоби и щипки за пейка, На работната повърхност трябва да се предвиди специален акцент, това са обикновени дървени колчета, разположени на разстояние, равно на половината от хода на менгемето. С тяхна помощ можете да фиксирате детайла от всякакъв размер. Включва се и в задължителната дърводелска пейка кутии за инструментиприбиращи се или преносими щандове или друг вид държачи, където са прикрепени инструменти и тела.

порок на дърводелска течностНаправи си сам менгеме за дърводелска пейка

За извършване на различни технологични операции с дървени изделия в повечето случаи е необходимо да се фиксира детайлът. За да направите това, трябва да закупите или направете менгеме за дърводелска пейка със собствените си ръце, Мнозина използват скоби за тези цели, но те не винаги могат да заменят порок, още повече, че нямат толкова сложна структура, за да се откажат от идеята да ги направят сами. Една от възможностите за извършване на винт за дограма е показана в тези стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId8fd15f503e

Как да си направим дървена скоба за работна маса

скоба за дървена работна масаКлиповете не работят завинаги. Най-често износването възниква, когато въртящата се глава се разхлаби и падне от подвижната челюст. Това не ги прави безполезни, но може да бъде досадно, когато трябва да държите пантата на място. Ето начин как да използвате части от стара скоба направете напълно функционални менгемета от стари дървени части, тоест практически на никакви разходи. По-важното е, че всичко това може да се направи само с ръчни инструменти с минимално количество материал, което означава, че този порок може да бъде сглобен от всеки, независимо от размера на работилницата.

Инструментите

 • Ръчна трион или ъглошлайф
 • Циркулярен или ръчен трион
 • Шпатула малко тренировка
 • Длето и чук

консумативи;

 • Счупена скоба C
 • 2 x 6 дъска приблизително 180 cm
 • 2 х 3 дъска приблизително 244 см
 • 7 см винтове за колони
 • лепило за дърво
 • болтове с шайби и допълнителна гайка
 • шпилка

Как да направите скоба, погледнете стъпка по стъпка снимките, инструкциите са на сайта. Искам да отбележа, че можете да използвате колчета като скоба или да вмъкнете парче дъска. Ако искате, можете да подчертаете, като инсталирате дюбела. Има много опции.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId8c5a528145
 

Клип за дърво

Използва се този специален инструмент. за затягане на масивна дървесина при залепване на ръб към ръба на шперплат панел, Това е сравнително проста дървена скоба, лесно е да го направите сами, като използвате малки парчета дърво. В дизайна няма нищо сложно, принципът на работа е същият като този на закрепване на месомелачката към масата. За да не се разхлаби гайката, тя се слага на лепило. Два ключалки оставят достатъчно място, за да може шайбата да се върти свободно. Рамката е залепена заедно. Изработката на устройство не е скъпо, по-евтино от която и да е скоба, така че можете да направите дузина наведнъж. Авторът дори измисли устройство за съхранение на клипове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId489f93b8f9

Схеми и чертежи на вицето, стяги, скоби

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId2ec9113094

100 снимки от вице на дограма, скоби, скоби

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId13cb657677

Направи сам стойка за инструментиНаправи сам стойка за инструменти

Много предиПочитан да използва специални стойки, за да държи инструментите на място, лесно достъпен на стената. Има много начини да се оборудва такава работна стена. Авторът на тази снимка предлага да се направят отделни държачи за всеки тип инструменти., Разбира се, това е обезпокоителен бизнес, трябва да направите десетки части от различни форми, да планирате разположението на стойката, да квалифицирате инструмента според честотата на използване, като цяло, да отделите много време. Но колко удобно ще бъде да използвате резултата. Снимките стъпка по стъпка показват примери за държачи за всеки тип инструмент.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeIdbf224bd969

работна маса с скрин за инструментиКак да си направим вграден скрин за чекмеджета за инструменти

 

Ако имате дърводелска работилница, тогава някъде трябва да съхранявате инструменти. Има два варианта: купете в магазин или го направете сами. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като можете да направите точно това, което отговаря на вашите нужди и да го приспособите към дизайна на работната маса. Авторът предполага дизайн на гръдния кошсъстоящ се от шест кутии. Най-големите долни и плитки дълбочини за плитка горна част на инструмента. За процедурите за производство и примери за използването на чекмеджета вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId5dfb13381b

Направи си кутия с инструментиНаправи си кутия с инструменти

Всеки има инструменти или почти всички и всеки ги съхранява по свой начин. Ако те все още се съхраняват във вашето чекмедже на кухненската маса или в шкафа, предлагам опцията как да направим кутия с инструменти "Направи си сам", Размери: височина 450 мм, дълбочина 400 мм, ширина 700 мм - в нея могат да се съхраняват почти всички ръчни инструменти, които използваме за дребни ремонти в домакинството. Горното отделение има шарнирен капак, в долната част има три чекмеджета. Поръчка за монтаж: Първо правим стените, след това ги закрепваме, след това правим чекмеджета и накрая монтираме капака върху пантите. Целият процес може да се изучи подробно в стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId25bfd744f9

рафт за инструментиУниверсален рафт за съхранение на инструменти

Рафтът е уникален с това, че всеки конкретен рафт, изработен за конкретен инструмент, което спомага за по-надеждно съхранение. По-малко вероятно е инструментът да падне и разбира се, че е по-удобно да го извадите от рафта. В допълнение, структурата е фиксирана към "Френски шип", много прост начин за закрепване на шкафове, рафтове, картини, като цяло, всичко, което окачим на стената френски шипстената. Който не знае какво е, вляво на снимката е диаграма на френски шип. Тоест, дъска с дебелина 8 - 10 см се нарязва под ъгъл 45 ° и се закрепва с косо нагоре към стената. Втората част е прикрепена към рафта със скосяването надолу, а рафтът или шкафът е окачен като кука. Колкото по-масивен е елементът, който искате да окачите, толкова по-дълго правите шипа. Всичко гениално е просто, основното е точно да фиксирате шипа, така че използвайте нивото. Освен това, да направите рафтове и държачи за инструменти и да ги оправите на шип, мисля, че не е проблем. Всеки, разбира се, има различни инструменти, ако имате същите като на снимките, можете да използвате този пример. Двете последни снимки в галерията имат подобна версия на рафта с инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-stolyarnyj-svoimi-rukami-foto-chertezhi#sigFreeId5f5662d5e5

Направи си кутия с инструменти

Направи си кутия с инструментипоглед как да си направим обикновена преносима кутия с инструменти "Направи си сам", Дизайнът е дървена табла с триъгълни страни и издръжлива дръжка. Процесът е показан подробно в стъпка по стъпка снимки, всички подробности за стъпките за сглобяване могат да бъдат намерени на уебсайта на автора, връзката може да бъде намерена под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес: