Направи си сам сгъваема работна маса 500 снимки, рисунки, инструкции

сгъваема маса за работна маса сгъваема маса за работна маса

Във всеки дом е необходима работна пейка, дори ако дърводелството или ключарството не е вашето хоби. Както и да е, периодично има нужда да се поправя или направи нещо. Проблемът обикновено е къде да намерите място за такава маса. Най-добрият начин, разбира се, е да направите работната маса сгъваема със собствените си ръце, особено ако ви е необходима не постоянно, а от време на време.

 

Най-добрият вариант фиксирайте сгъваемата конструкция към стенатаТой е удобен и надежден. Недостатъкът е ограниченото пространство за работа. Може да се направи напълно сгъваема работна масатака че е възможно да се сгъне и премахне, и ако е необходимо, да се разложи. Удобно в смисъл, че можете да поставите навсякъде и да транспортирате не е проблем. Но минусът е очевиден, такъв дизайн трябва да бъде много лек, тоест списъкът на творбите на такава маса ще бъде доста ограничен. Статията представя различни опции, изберете тази, която е по-подходяща.


направете сами сгъваема работна масаСгъваема маса на работната маса

Ето опция как да направите сгъваема масаако има подходящо помещение. Както можете да видите на диаграмите, плотът ще се поддържа от три опори, монтирани към стената. Всяка опора се основава на панти, което ви позволява да ги завъртите близо до стената. С изтеглените стелажи плотът (също шарнирно) се спуска надолу, за да се опира на горните части на опорите. Дизайнът се състои от три основни части - плотове, подпори и стенни крепежи, Подвижните части в ставите са свързани с бримки на пеперуди. Плотът за този дизайн се оказа тежък, но силен, затова използвайте най-надеждните панти на вратите, които ще намерите в магазина за хардуер.

 

Всяка опора е с разрез от 45 °, така че острият ъгъл се отстранява и има повече място. Също така се предоставя за всяка поддръжка резе за фиксиране (като опция, обикновен капак на прозореца). Обърнете внимание и на снимката на хлабината около главата на болта, за да осигурите място за гаечния ключ. Разгледайте внимателно снимките стъпка по стъпка; всички връзки са показани там с подробности.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId7ca67aef05

чертеж на сгъваема работна масаНаправи си сам сгъваеми чертежи на работната маса

Тук всичко е просто. приготвяне сгъваема дърводелска пейка започнете с производството на плотове, между другото, можете да използвате старата врата, защото такава интегрална плоча ще струва много. След това сглобяваме рафта, тук имаме два елемента, горния рафт и монтажа. Просто направете дупки и начертайте рафта с винтове към стената. За твърдост, ние закрепваме щангата под плота. След това събираме краката, има различни начини за закрепване към плота, можете да попитате в магазин за хардуер или мебели или завинтете на обикновени скоби. След това завийте равномерно три бримки, закрепете крайните на разстояние 1 - 1,5 см от ръба. В края сглобете цялата структура.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc54bd2ce99

Сгъваема работна маса

сгъваема работна масаМного проста и функционална сгъваема дърводелска пейка, В този случай плотът не пада, а се издига и се закрепва към стената, краката се сгъват в средата на рамката. За да избегнете ръчно накланяне на краката всеки път, е добавен специален дизайн стоп блок които просто трябва да дръпнете от стената и краката ви да спират в едно и също положение всеки път. Процедурата за производство на плотове и крака, както в предишните версии, само методът на закрепване към стената е различен.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf91c810fdb

Още две опции за обикновена сгъваема работна маса. как да си направите сгъваема работна маса с крака, сгъващи се под плота, и вторият вариант, кога две плъзгащи се странични рамкивърху която почива работната повърхност. И тази, и друга малка маса имат предимствата, втората със сигурност е по-надеждна, въпреки че е по-трудно да се направи.Разбира се, и двата варианта не са подходящи за сериозна работа, скоро могат да се считат за спомагателни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId048b28f183

стенен сгъваем работен плотСтенно сгъваемо работно бюро

Не винаги е възможно да се организира работното място в малък гараж, обикновено няма достатъчно допълнително пространство отстрани, когато колата е вътре. Вместо да правите малки ремонти на кухненската маса, е по-добре направете сгъваема работна маса, Няколко варианта вече са представени по-горе, ето още една.

Цялата структура просто се сгъва и затваря, подвижните крака се съхраняват в горната част на рамката.

Необходими инструменти:
Свредло с напречна глава, различни размери на свредло за предварително пробиване на отвори, циркулярен трион, лента, скоби, ниво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf5349ea0a0

сгъваема работна маса универсалнаУниверсална сгъваема работна маса

Чудесно е да имате собствен голям професионален работен стол, но за обикновен гараж или малка домашна работилница, най-често това е просто нереалистично. Като опция независимо направете универсална сгъваема работна масатакива, каквито виждате на снимката. Многофункционалният дизайн ви позволява да спестите свободно пространство и да изпълнявате напълно почти всички видове работа. Основното предимство е същото като това на трансформаторната маса, може да се разложи при необходимост и да се сглоби, когато не е необходимо. По-долу са представени общи чертежи и диаграми.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId96acbb3bab

Идеята е да се направи двуизмерна от триизмерна структура, Естествено, за да се направи такава сложна структура, са необходими точни изчисления. Процесът на сглобяване стъпка по стъпка е показан на снимките стъпка по стъпка по-долу. Разбира се, има много нюанси, които трябва да се вземат предвид, цялата система ще работи добре, ако всички джъмпери и лостове са правилно настроени. Под галерията има линк към източника, където можете да намерите по-подробна информация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId4c3c354b8a

преносима работна масаСгъваема работна маса преносима

Ето една преносима, преносима сгъваема работна маса, с достатъчно голяма работна повърхност, но в същото време достатъчно компактен, за да бъде преведен в лек автомобил. Може да се използва за фреза, настолен трионтоест, той е достатъчно силен, за да издържи усилията на телесното тегло към детайла.

Състои се от сгъваеми кози, долен багажник и два листа работна повърхност. Снимките стъпка по стъпка показват процеса на производство и сглобяване на конструкцията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId22026cf424

сгъваема работна масаРаботна маса с допълнителна маса

Интересна версия на дърводелската работилница. Поради допълнителната маса, която вие Можете да удвоите работната повърхност, По-малката маса е оборудвана с колела, което ви позволява да я поставите напред, ако е необходимо, а също така е лесна за почистване, ако не е необходимо. Вижте снимката за интересно решение за колела, което просто може да бъде премахнато в средата. Те също са оборудвани със специални запушалки. Като цяло, в стъпка по стъпка снимки на майсторския клас, процесът се показва доста подробно, така че не е трудно да се разбере, можете да разберете по-подробни нюанси на уебсайта на източника, връзката под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda984764ebb

сгъваема фрезова масаСгъваема маса за фреза

В много случаи фрезата е незаменимо нещо. Но има ли смисъл да купувате цяла работна маса, ако я използвате веднъж на половин година. естествено, по-добре е да направите сгъваема маса за фреза със собствените си ръце и го инсталирайте според нуждите. Можете да използвате всякакъв вид повърхност или да направите обикновена повърхност с прорез. В този случай бяха използвани шперплат и закален твърд картон. Основната задача е задайте правилно рутера, как авторът подходи към решението на този въпрос, вижте стъпка по стъпка снимки. Отдолу не забравяйте да направите допълнителна проба за капака на колектора за прах; на тази работна маса е монтиран вакуум маркуч за извличане на прах и стружки. Защо два триъгълника бяха изрязани отстрани и един отгоре.След това трябва да измерите диаметъра на маркуча и да изрежете дупка, която точно ще съответства на размерите. В края на основата прикрепете маркуча към лепилото. Може би получената работна маса все още може да бъде променена естетически и да добави малко тегло на краката за здравина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId532ee6bb32

сгъваема работна маса за трион за лицеСгъваема работна маса за трион за лице

Не всички модели триони имат достатъчно големи странични опори, така че дългите детайли се провисват, което разбира се пречи на качествената работа. Още по-лошо е, че мерките за сигурност са нарушени, защото таблицата може просто да се преобърне. Следователно, страничните опорни крака трябва да са с достатъчна дължина, което не е много удобно. Най-добрият изход е направете сгъваема работна маса за трион за митра, тоест направете таблици за разширение със стопове отстрани. Опциите могат да бъдат различни, в този случай авторът предлага да се направи компактна работна маса, със странични сгъваеми маси на плоски опори. Това е по-подходящо от използването на крака, натоварването на масите е незначително, така че тази опция е по-удобна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf20d43d767

сгъваема маса за циркулярен трионСгъваема маса за подаване на циркулярен трион

За да работите с дълги детайли, понякога е необходима допълнителна поддръжка, можете да решите този проблем, направете сгъваема маса за хранене на циркулярен трион със собствените си ръце.

Снимката показва пример как това може да се направи. Масата е прикрепена директно към работната маса на циркуляра и има въртящ се механизъм, За производството на необходимите: митра трион, шлайф, плоскост, лепило, скоби и електрическа бормашина, Между другото, пробивна машина е много по-точен инструмент за създаване на дупки от ръчните тренировки. Ако внимавате, свредлото може лесно да се отдалечи от средната линия, което може да доведе до оста на отвора да не е перпендикулярна. Най-трудната част е правилно да направите пантите, върху които капакът ще се издигне и пада. Необходимо е също така да прикачите малки бримки, които ви позволяват да сгъвате и фиксирате в горната позиция на краката на масата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId0535bdb3a0

сгъваема работна маса за домаСгъваема работна маса за дома

Много удобна домашна сгъваема работна маса за дома, идеален за малки ремонти или изработка на малки занаяти. Кутиите са изработени от парчета от плексиглас с предна стена от шперплат. За съхраняване на пластмасови контейнери се използва обикновена велкро.

Чекмеджетата от дясната страна са изрязани от PVC тръби, Страните и дъното на работната маса са изработени от ламарина. Регулиране на височината от винтов крик от болничното легло. Крилата имат шарнирни панели за съхранение на инструменти, Лявото крило има изходи за постояннотоково захранванеразлични електроинструменти. Също така мрежа табла за чекмеджета, чиято рамка се състои от две парчета шперплат, залепени заедно.

Като цяло основните предимства са:

  • три уникален стил дизайни на чекмеджета.
  • Регулируема височина работна повърхност.
  • Ротационни панели за инструменти.
  • Жлебове за инструменти на гърба на работната повърхност.
  • Прибиращ се Shukhlyad за съхранение на дълги вещи.
  • Компактен размер позволяват да го съхранявате дори в малка стая.

Както можете да видите, те са били използвани за производство конвенционални материаликоито могат да се намерят във всеки дом. Такава компактна работна маса може да се постави дори в Хрушчов, в сгънато състояние тя заема малко място, но можете да поставите инструменти в нея, както за малка работилница.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf45ea63188Чертежи за сгъване на работната маса

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId7057afb767

Работна пейка сгъваема снимка

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/verstak/verstak-skladnoj-svoimi-rukami-500-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId768d079bc9

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...