Как да направите проста и компактна маса за фреза от шперплат

шперплат фрезова маса шперплат фрезова маса

Ако имате собствена работилница, рано или късно ще възникне въпросът за придобиване фрезови маси, Без него е много трудно да направите толкова много детайли, дори и да правите основни дървени работи. Но не бързайте да изчислявате как да разпределите пари за тази ценна покупка. По-добре помислете върху вариантите как да си направите фрезова масаТова не е толкова трудна задача.

 

Най-голямото предимство на домашния дизайн, можете да персонализирате напълно размерите за себе си. Ето един пример как да направите малки шперплат фрезова маса.

Направи сам маса за фреза

  1. Започнете с краката си. Тук авторът на проекта използва ½ инчов шперплат, свързвайки частите с винтове. Дължината на краката се основава на обща височина на масата от 84 см. Можете да изчислите вашия размер да отговаря на вашата височина за удобството на работа.
  2. Четири крака са реплики и са съединени с парчета шперплат. Използвайте много лепило за дърво и нокти. Дължината на брекети зависи от това колко широка или дълбока искате направете маса за фрезата.
  3. Направете маса подвижен, постави силни полемики.
  4. Ако краката ви са готови, време е за върха. В този случай плотът е изработен от шперплат лист ″ 1/2,, има площ 80 х 45 см, който е залепен и фиксиран с винтове Меламинов лист с дебелина 3/4 ″ (2 см), Меламинът е отличен за работна повърхност, тъй като има гладка и устойчива повърхност.
  5. Инсталация. Фрезата е прикрепена към средната сменяема секция от меламин. Повечето настолни фрези имат регулируема планка за монтаж, но има и по-евтини модели. Дизайнът на тази таблица ви позволява да замените секцията с меламин с част със същия размер, но с отвор за бита. В този случай голям панелна изпъкналост, така че отворът за достъп също ще бъде голям. Това не е много удобно, но определено по-добре, отколкото да плащате за фабрични табели!
  6. За допълнителна сигурност свържете захранващия ключ. Това е много по-безопасно от това да влезете под масата и да търсите превключвател.
  7. Акцентът се състои само от две парчета меламин, които са свързани помежду си с винтове. На дъното на всяка страна е пробит отвор, за да можете да използвате Т-дръжка направляваща релса. За да регулирате позицията на предпазителя, тези дръжки просто се разхлабват и предпазителят може да бъде преместен и след това отново фиксиран на място. Задната част на спирката също има порт за прах, Портът е просто залепен и се завинтва към парчето шперплат, което се намира зад резачката. Предната част на предпазителя също трябва да има отвор, който е малко по-широк от фрезата, която използвате.

Като цяло това доста прост дизайнкоято може да бъде напълно адаптирана към вашите нужди. Вярно е, че този дизайн има един малък недостатък, краищата се рушат по време на пробиване и рязане, имате нужда от специален диск. Ако това е важен проблем за вас, MDF би била чудесна алтернативаако не искате да използвате меламин. Не е много трудно да направите маса за фреза със собствените си ръце, надяваме се, че тази статия ще ви насърчи да проявите креативност и да направите своя собствена маса.

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

направете сами фрезова маса

За да купя стока фрезова маса, имате нужда от около 150 долара, може да е по-евтино, но ние говорим за добра маса. Затова е по-практично да го направите сами. Ако имате нужда от конкретни примери със стъпка по стъпка, ето мега статия “Направи сам фрезова маса 1000 снимки, чертежи, инструкции стъпка по стъпка», https://i.expert-h.com/verstak/stol-dlya-frezera-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-poshagovye-instruktsii където вероятно можете да намерите подходящия вариант за себе си.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...