Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет Любими

Как да си направим жив плет в страната Как да си направим жив плет в страната

Живите огради стават все по-популярни, тъй като включват много положителни аспекти, а в някои случаи са алтернатива на традиционните огради. но как да си направим жив плет човек, който не е много добре запознат с нюансите на градинарското изкуство? Това не е трудно, тъй като има растения, които не се нуждаят от специални грижи.

Например, можете да опитате перфектната ограда за върба. Това дърво има стотици различни видове и е много често в средната лента. Общоприето е, че върбата е много влаголюбиво растение, така е, но има видове, които растат дори на суха, камениста почва, така че няма да има трудности при избора на растение за обекта.

Жив плет в зелена конструкция ще изпълни няколко задачи.
Първата, като всяка ограда, оградата огражда територията, а също така разделя градината, зеленчуковата градина, двора на отделни секции. Разбира се, жив плет не може да изпълнява напълно защитни функции, но от друга страна, никой не забранява комбинирането му с каменна ограда или желязна ограда, тя ще бъде едновременно функционална и красива.
Но най-важното е, че това е естетическата страна, красиво оформената ограда е приятна за окото и създава специална, уютна атмосфера в градината или върху парцела.

Основното нещо е да отгледате върба ограда изобщо не е трудно. През пролетта или есента е необходимо да се подготвят издънки, обаче, тук трябва да знаете някои характеристики, следователно, ако нямате опит, е по-добре да ги закупите. Когато купувате разсад, обърнете внимание на състоянието на корените, защото сухите не са подходящи за засаждане. Корените трябва да бъдат увити във влажна грапа или в буркан със земя.

За да издигнете ограда, първо маркирайте линията с колчета с опъната нишка.
След това задайте сцената. Изкопайте дупки за 50 см, ако изрезките са с бучка, тогава дупките трябва да бъдат направени по-големи от размера на бучката с 30 - 40 сантиметра. Разхлабете добре почвата и залейте с вода.
Силните колове се задвижват по планираната линия, върху която ще бъде прикрепена рамка от стълбове за насаждане на растения.
След това, с интервал от 20 сантиметра, се засаждат резници от върба. Жартерът е най-добре да се направи с мека кърпа, така че да можете плътно да завържете, без да навредите на растенията.

Верба, непретенциозно дърво, разсад обикновено се приема много добре, няма проблеми с тора и горната дресировка. Цялата грижа за първи път се състои в премахване на плевели и редовно поливане поне веднъж седмично.
През лятото върбата се подхранва със сложни торове, не често, 2-3 пъти на сезон, а през есента давайте суперфосфат и събирайте паднали листа от жив плет. Необходимо е да се подслони за зимата, ако засадиш невръсоустойчив вид върба, и тя понася добре студовете. Подрязването на жив плет се препоръчва през пролетта и края на лятото.

Ако всичко върви добре, след две години ще имате плътен жив плет.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...