Публикувано в жив плет

Схема за засаждане на жив плет Любими

направете сами засаждане на жив плет направете сами засаждане на жив плет

Универсално решение за красива и необикновена рамка на всеки сайт ще бъде засаждане на жив плет, Необходимо е предварително да се определи целта на неговото създаване, какви функции ще изпълнява и следователно, от кои растения трябва да се състои. Въз основа на това се избира подходяща схема за кацане. Има някои общи правила, които винаги трябва да се спазват, въпреки че всяко растение има свои собствени изисквания.

На първо място, след като се определи мястото за кацане, се изчислява дължината на бъдещата ограда, кабелът се изтегля по цялата очаквана дължина. Той ще служи като посока и граница за изкопа с желаната дълбочина и ширина. Конкретните размери се определят в зависимост от вида на растенията и предназначението на оградата. Така че, ако планирате да засадите жив плет от два реда, тогава изкопът трябва да бъде по-широк. Достатъчно зрелите растения могат да бъдат засадени не в окоп, а изкопайте отделна дупка за всеки.

Следващата стъпка в засаждането ще бъде подготовката на почвата за разсада. Най-горният слой почва, като най-плодороден, се полага на дъното на окоп или яма и се добавят органични торове - торф, например, или тор. Дъното преди това трябва да се разхлаби. Ако почвата е твърде влажна, те копаят окоп с 20 сантиметра по-дълбоко и го запълват с натрошен камък. Сега можете да засадите растенията, които преди сте избрали за жив плет.

Как точно ще бъде поставен разсадът зависи от много фактори: колко бързо растат, как се развива короната им, колко реда е планирано да се засади. Ако се знае, че растението расте бавно, разсадът му се засажда на по-кратък интервал от тези, които растат по-бързо. Ако искате да постигнете по-голяма плътност на живия плет, можете да приложите клетъчно засаждане на разсад.
След засаждането на разсада те трябва да се поливат, леко уплътняват почвата и мулчират.

Други материали в тази категория: „Дизайн на хеджиране Как да образуваме жив плет "

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...