Публикувано в жив плет

Дизайн на жив плет Любими

жив плет жив плет

Жив плет може да украси всяка градина или сайт. Но има една особеност, дори недостатък, може да се каже. Тя се нуждае от грижи, така че никога не трябва да пренебрегвате такъв важен момент като жив плет ландшафтен дизайн.

Използването на жив плет може да бъде причинено от много различни причини. Едно от тях е, че жив плет защитава други растения, които са по-малко издръжливи от вятъра. Студен, силен вятър може да ги убие и в най-добрия случай да им причини сериозни щети. Плътното зелено пространство, особено от вечнозелените дървета и храсти, ще помогне за надеждната им защита. Освен това самият жив плет изглежда много привлекателен и украсява сайта с външния си вид.

Жив плет също служи като надежден екран от любопитни очи, осигурява по-лична настройка. Малко хора биха искали да излязат в двора на собствената си къща и да се окажат свободно видими не само като съседи, но и минувачи. Лошото е, че като засаждат жив плет, собствениците често се стремят да сведат до минимум грижите за него, без да вземат предвид темповете на растеж на зелената „ограда“. В резултат на това след известно време вместо красив жив плет можете да наблюдавате гъсталаци, които са твърде гъсти и обемни за малък парцел или градина. Имайки за всички тъмнозелен мрачен тон.

В опит да коригира ситуацията, пред такава жив плет се засажда тревна площ, като се надява с помощта на светлите си тонове някак да „подчертае“ плантацията, която е станала твърде тъмна и мрачна. Но светлите цветове на тревата са по-склонни да подчертават тъмните зелени. Озеленяването предлага като решение на проблема с полагането по протежение на жив плет по моравата на пътека с пътеки. По-добре е да направите такъв път не непрекъснат, а стъпка по стъпка, като поставите плочки от подходящ материал, например камък или дърво, в земята на стъпало разстояние.

В такъв жив плет, който е нараснал значително и е станал тъмен, можете да засадите всякакви ярки растения, които могат да станат акценти. Можете да използвате храсти, които цъфтят красиво, или такива, които имат светло оцветени листа. Обръщайки внимание на себе си, заедно те ще създадат по-приемлив, весел фон.
Хеджирането може да служи много години, но изисква добри грижи.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...