Публикувано в жив плет

Как да си направим жив плет от везикул Любими

Таралеж от таралеж Таралеж от таралеж

Известно е, че жив плет може да украси сайта, като същевременно гарантира неговата поверителност. Таралеж от хепатица изглежда невероятно благодарение на някои характеристики на този храст.

Ограден с ограда от мрежеста мрежа от съображения за безопасност, мястото може да бъде засадено с храсти на везикулата. Растението, в зависимост от сорта, има листа от зелени, лилави и златисти цветове. Тези сортове могат да бъдат комбинирани за създаване на красиви композиции, които радват окото от пролетта до есента.

Зрелищният външен вид, бързият растеж, непретенциозността и издръжливостта допринасят за популярността на растението. Везикулата може да се размножава сама - чрез семена, изхвърлени от кутията на достатъчно голямо разстояние. Но растенията, отглеждани от семена, не във всички случаи запазват декоративен ефект, особено лилавите и жълтите сортове. Затова е за предпочитане да се размножава чрез резници или наслояване. За да избегнете този доста трудоемък процес, ще бъде по-подходящо да закупите разсад в детската стая. Там те се отглеждат в специални контейнери.

След като сте закупили такова растение със затворена коренова система, трябва внимателно да го извадите от контейнера, така че земната бучка да не се повреди, и да поставите в подготвена дупка. На дъното му се полага торф, хумус или градинска почва, растението се задълбочава с 5 см и дупката се запълва. Поливайки разсада и изчаквайки пълното усвояване на водата, трябва да мулчирате кръга на багажника със суха земя, за да предотвратите образуването на кора. Кората ще възпрепятства безпрепятствената циркулация на въздуха в корените; младите везикули не обичат това.

Можете да засадите храсти през пролетта или есента, през вегетационния период. Балонът обикновено понася всякакви условия, климат, който той наистина не може да издържи, е стагнация на влагата. Следователно, той трябва да бъде засаден на леки почви. „Цветните“ сортове са по-добри от слънчевата страна, на сянка листата може да избледнеят и да нямат толкова ефектен вид. Между другото, те са малко по-компактни от зелените си колеги. Но без значение какъв балон мъх се утаява на вашия сайт, той със сигурност ще му придаде печеливш вид.

Други материали в тази категория: „Хоп хедж Лабиринт на жив плет "

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...