Публикувано в жив плет

Форзития Хеджироу Любими

Форзития Хеджироу Форзития Хеджироу

Оградата, обърната към улицата, обикновено искате да украсите с красива стена от растения. В този случай Форзития за жив плет пасва идеално.

Този храст достига 3 метра височина и цъфти, когато останалите градински растения просто започват да дават първите листа. Златните жълти цветя изглеждат особено изгодни на фона на тъмнозелени игли, тази функция може да се вземе предвид при засаждането на жив плет. Предвид факта, че светлозелените листа на Forsythia придобиват ярки цветове през есента.

Форзитията е непретенциозна, не изисква специални грижи. Може да расте при всякакви условия и на всяка почва. Въпреки че предпочита топли, сухи и слънчеви места, там цъфти по-добре. Преовлажнена почва и застоя на влага не понася, така че не трябва да се полива много обилно. Храста трябва да се подрязва редовно веднага след цъфтежа. Ако това не се направи, тя се разтяга и започва да цъфти по-лошо. Цъфти слабо, ако резитбата е твърде силна, така че трябва да действате в съответствие с мярката. Не забравяйте да премахнете старите издънки, цветята върху тях все още не се образуват.

Forsythia се размножава чрез резници и наслояване. Резниците са най-добре вкоренени в пясъчна почва при температура 20 градуса. Следващата пролет те вече могат да бъдат засадени в градината. Семената за размножаване се засяват през пролетта, след около месец те покълват и израстват с 3-6 сантиметра за година. На следващата година, достигайки ръст от 12-30 сантиметра, те могат да бъдат засадени в открита земя и през зимата под зеленина и сняг. Разсадът на Forsythia ще цъфти след достигане на 4-6 години.

Младите растения се страхуват особено от силни студове и могат да замръзнат през зимата. Следователно клоните им трябва да бъдат огънати, така че да са под снега, и покрити. За предпочитане е да засадите Forsythia през есента, като предварително сте подготвили ями. Дренажът от натрошен камък или експандирана глина се полага в дъното на тях и се поръсва с пясък.

Живият плет от Форсатия е красив и плътен поради способността си да расте бързо.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...