Пейка за маса (трансформатор) за лятна резиденция: чертежи + инструкции стъпка по стъпка

маса-пейка за лятна резиденция маса-пейка за лятна резиденция

Чудесен вариант за лятна вила или семеен пикник в двора на селска къща. Две пейки с трепване на китката се превръщат в маса с две пейки. След това, напротив, горната част на масата се сгъва надолу, за да създадете гърба на пейката, така че да можете удобно да се облегнете и да се отпуснете след успешен пикник. И с такава маса всеки пикник ще бъде успешен. И най-важното, направете маса пейка за лятна резиденция лесно да се направи със собствените си ръце.

 

Необходими материали:

дъски:

 • (4) 2x6, 120 "(305 см)
 • (2) 2x6, 96 "(244 см)
 • (3) 2x4, 120 "(305 см)
 • (3) 2x4, 96 ", (244 см)

оборудване:

 • (160) 2 1/2 "(6.5 см) Kreg външни винтове с джобна дупка
 • (4) 3-инчов (7,62 см) панта
 • (1) външен полиуретан

Инструкции, как да направите маса пейка, изработена от дърво със собствените си ръце

 1. Съберете крака, Пробийте отвори за джобове в опората за крака A и B (буквите са показани на диаграмата). Маркирайте 11 см от долната част на краката, за да инсталирате опорите за крака А. За да прикрепите опорите за крака, използвайте лепило и винтове, Направете 4 от тези набори.
 2. Прикрепете носилка, Пробийте дупки в двата края на подрамката. Маркирайте центъра на опората за крака A. Прикрепете подрамката към центровете на опората на краката A с помощта на лепило и винтове. Повторете за различен комплект крака и носилки.
 3. Сглобете пейката, Пробийте отвори за джобове в поддържащите части на плота, след което се прикрепете към краката. Поставете широките горни, тесни горни и широки горни дъски с междина от 5 мм. Отбележете 10 см от всеки край и 2,5 см отстрани на широките горни дъски. Залепете поддържащите части на плота (тясна страна надолу) до горните дъски. Завинтете опорните елементи на масата към горните дъски с винтове (2 винта за всяка дъска). забележка: Трион дървени парчета ширина 5 мм за полагане под горните дъски.
 4. Прикрепете краката на масата към плота, Обърнете блока с главата надолу и прикрепете плота. Повторете за втората пейка.
 5. Сглобете опорите, Пробийте дупки в единия край лостови опори и вложки, Отбележете 17 см от тясната страна на частите за подлакътници. Закрепете опорните елементи към частите на подлакътника с винтове и лепило. Също така прикрепете частите на щранга към опорите на скобите.
 6. Съберете поддръжка, От дългата страна на опорните части на масата маркирайте 5 мм и 20 см отдолу нагоре. Предварително пробийте отворите за насрещно разпознаване в тясната страна на опорните елементи на плота прикрепете щранг и подлакътник, Повторете за всеки лост.
 7. Сглобете плота, Поставете горната част с междина от 5 мм между дъските. Маркирайте повече от 2,5 см от всеки край и 2,5 см от горната част на опорните елементи на плота. Залепете опорните части към горните дъски.
 8. Прикрепете работен плот към пейка, Маркирайте на около 25 см от гърба на пейката. Поставете комплекта на плота на пейката до маркировка 25 см. След пробиване на отворите маркирайте отворите за пантите. Прикрепете пантите към пейката и опорите. Пясък, боя и пейката на пейката е готова.

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

направи си сам пейка маса

Ако искате да намерите по-подходящ вариант, прочетете голямата статия „Направи си маса за пейка, 800 снимки, рисунки, стъпка по стъпка инструкции» https://i.expert-h.com/lavki/stol-skamejka. Ето прости примери за мебели на открито: градински маси и пейки, пейки с маса за двама, маси за пикник с пейки - комбинирани и отделни дизайни. Ако имате обичайните инструменти, малко опит и свободно време, повечето модели могат да бъдат сглобени за един ден. Ще ти помогне направете пейката за маса направете сами чертежи и инструкции стъпка по стъпка, представени в тази статия.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...