Публикувано в жив плет

Хедж разсад Любими

Хедж разсад Хедж разсад

Хеджът служи като декорация на сайта, но не само. Това е много важен структурен елемент, който решава няколко проблема в ландшафтен дизайн. Следователно преди купете разсад на жив плет, трябва да определите какви функции ще изпълнява.

Ако планирате да засадите висок жив плет, който предпазва от прах, вятър и шум, най-добре е да закупите разсад от смърч, беседка или други иглолистни дървета. Някои градинари предпочитат разсадът да расте независимо от семената. Но тази опция не винаги е приемлива, тъй като не всички дървета запазват своите декоративни свойства с този метод на размножаване. Следователно е оптимално да се сдобиете с четиригодишни разсад. Те се вкореняват по-бързо и цената им е по-ниска от тази на възрастните дървета.

Друга причина да се обърне повече внимание на избора на разсад е тяхното оцеляване при специфични климатични условия. Ако растението е термофилно, тогава в средната лента ще замръзне през зимата, независимо как се грижите за него. Затова е по-добре да изберете растения, които са често срещани в повечето региони, и когато купувате, посочете кой климат ще бъде най-благоприятен за тях, каква почва предпочитат. Също така е важно да научите за особеностите на грижата за растенията.

За да създадете висок жив плет от широколистни растения, често се използва бряст. Предпочита чист въздух, не понася замърсяване с газ, така че няма смисъл да засаждате разсад от бряст по пътя. Но гъстата му зеленина дава добра сянка, можете да използвате това свойство на сайта. Това растение може да се нарече дърво, а не храст. Дори Уикипедия казва, че брястът, или брястът, е вид дърво. Когато засаждате разсад, трябва да спазвате разстоянието между тях не по-малко от 40 cm.

Външните живи плетове най-често се състоят от бодливи храсти, като шипка или глог. Вътре в една и съща зона на жив плет те често изпълняват декоративна функция, за тях можете да използвате разсад от красиви маломерни растения или храсти, които цъфтят красиво.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...