веранда

Веранда (13)

Избор от материали за дизайна на веранди и разнообразие от тераси. Интериор, стил и интересни идеи.

Наличието на веранда в селска къща или крайградски район не е лесна възможност да облагородите и украсите къщата си, с нейна помощ можете лесно да увеличите наличното пространство и да получите използваема площ, което е особено важно за малките сгради. Но дори и ако вече имате просторна къща, тогава, със сигурност, оценете всички предимства, които се крият в широката функционалност на верандата.

Малка палуба в близост до къщата подчертава нейния европейски стил., Оказва се, че точно това толкова много собственици на селски къщи толкова често пропускат. Ситуацията може да се коригира независимо, като издигнете толкова скромна палуба близо до лятната си къща, както на снимката.

 

Простотата на конструкцията се дължи до голяма степен на факта, че палубата не се нуждае от основа, тя е изградена директно над земята. За палубата на икономична класа не са необходими парапети и отнема една седмица, за да го изградите на здравината. Полученият подиум може да служи като много добро място за почивка - уютно и стилно. Специалистите предупреждават само за необходимостта да има достатъчен брой дъски, може да изискват много.

Днес веранда или тераса, задължително за почти всяка лятна къща. За дизайна си използвайте различни стилове. Най-често срещан е стилът на къщичката, или както я наричат, кънтри стил. Както и източната, колониалната и най-новата модна тенденция - хай-тек стил.

 

Верандата, която виждате на снимката, просто е направена в стил хай-тек, За разлика от домашната среда на страната, пластмасата и металът се използват повече в този стил. Разбира се, декорът трябва да съответства на цялостния стил на къщата. За хай-тек се избират спокойни, плътни цветове, главно бяло и бежово, в контраст с черното. Някои обекти могат да бъдат разграничени и да добавят нещо декоративно, например, например тук, дървено колело на стената и варел.

Добре е на терасата през лятото, но тази, може би, особено. Зелена тераса, не можете да я наречете по друг начин, Интериорът, разбира се, е подбран с вкус, за релакс е най-подходящото място.

 

Тук ще намерите различни растения, реколта маса, модерен диван с балдахин. Всичко е дървено, екологично и успокояващо. Ако планирате да направите тераса, помислете за това в хармония с къщата. Местоположението също играе роля, най-добре е да го направите пред главния вход и от слънчевата страна. По-добре е да имате отделни мебели за терасата, за да не я внесете в къщата и обратно, и разбира се, можете да вземете красиви саксии за цветя.

Без веранда лятната вила изглежда някак недовършена. Освен това изчезват целите компоненти на традиционния селски живот. Къде, например, в една топла лятна вечер да пием чай? Не по същата причина излизаме от града да седим на закрито. Не, не без веранда в страната не може да бъде.

 

Освен това изграждането на верандата не е толкова трудно, поне в сравнение с изграждането на къщата. Това е сравнително лека конструкция, така че можете да мечтаете и да направите нещо необичайно. А за женската фантазия верандата е неизчерпаем източник на вдъхновение. Това е като друга стая, само отделна. Ако става въпрос за затворена веранда, тогава, разбира се, интериорът ще бъде един, за отворения друг.

Обстановката на верандата на снимката е наистина великолепна. От мебелите има минимум, необходим за работа и свободно време. Можете да използвате такава веранда и като допълнителна стая в страната - дневна например, И не само като летен вариант. Очилата могат да бъдат отворени през лятото, ако искате да сте на чист въздух, а когато е необходимо, затворете прозорците и обмислете пейзажния отвор през стъклото.

 

Особено изискана и уютна атмосфера е прикрепена към завесите, изработени от органза. Както можете да видите, те са подбрани така, че да са едно цяло с цялата среда и в хармония с нея. Със своята въздушност завесите подчертават солидността на ситуацията като цяло.

Тази версия на оборудването на верандата, както е на снимката, е много практична, Изглежда, че не сте в къщата - на открито. В същото време има покрив над главата ви, лошото време не е ужасно. Нито красивите мебели няма да пострадат, огънят няма да изгасне дори при дъжд. А уличната мръсотия не влиза в къщата.

 

Достатъчно голяма вложка за камина ви позволява да пържите кебапчета там или да печете месо или зеленчуци. Тоест, самата стая, ако е необходимо, може да се използва като малка лятна кухня. И не стигайте далеч за напитки или прибори. Семейство или малка компания могат да се съберат тук само за комфортен престой, тогава верандата ще се превърне в стая за камина.

Верандата в страната е често посещавано място, защото когато е топло, е още по-приятно да вечеряте във въздуха, За да направите това и отидете извън града, за да останете във въздуха. Но само защо да чакаме жегата, такава версия на остъклената зона, както е на снимката, дава възможност да се отпуснете на терасата, независимо от това какво е навън, слънцето или снегът пада.

 

Много е удобно, сядаш на улицата, както беше, и в същото време не напусна къщата Разбира се, в остъклената веранда няма нищо изненадващо; повечето правят това за разширяване на зоната или за друга цел. В този случай е важна оригиналността на дизайна. В случая това дори не е веранда, а остъклена зона пред къщата, но изглежда красива.

Подреждането на верандата обикновено е дизайнерското решение на домакинята на къщата. Изборът на стил най-често съответства на целта на стаята, но зависи от вкуса на собствениците. В този случай очевидно има желание за претенция за лукс и създаване на уют.

 

Ситуацията със завеси и мека мебел на откритата веранда създава релакс и призовава към асоцииране с дворци, изящни разговори и светско пиене на чай.

 

Естествено, това е лятна опция за спокойно време, от практическа гледна точка не може да се каже, че е много удобно. Но дори и да прекарате един ден на такова уютно място, тогава всички усилия ще се изплатят с добро настроение и приятни спомени.

Разбира се, всеки има своя представа за това каква трябва да бъде истинската баня. В този случай на снимката е показана класическа версия на баня от трупи. Ясно е, че основното е парното, но външният дизайн също има значение. Забележителността на тази сграда е във верандата. Затова вече си представете как можете да си починете чудесно след парната.

 

Обикновено се отделя много малко място за баня, особено ако сайтът не е голям. В крайна сметка парната баня изпълнява основната функция във ваната, а останалата част от разширението е само допълнение към нея.

 

Но в този случай такова разширение може да служи като отделно място за почивка, като обикновена беседка или веранда. Така че във всеки случай е много удобно.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...