Зона за отдих

Зона за отдих (32)

Този раздел съдържа статии относно идеите за проектиране на зона за отдих в страната и в провинцията. Тези материали ще бъдат интересни за тези, които имат селска къща и малка територия. По-долу ще намерите проекти на зони за отдих, които можете да реализирате със собствените си ръце. Идеи как да украсите зоната наоколо.

Имате много камъни на сайта и не знаете какво да правите с тях? Разбира се, радвайте се! Просто имахте късмет, защото от този материал можете да изградите надеждна ограда сравнително евтино, да оборудвате тераса и да реализирате интересни идеи в ландшафтен дизайн.

 

Става въпрос за използването на габиони - мрежести продукти с различни форми, Камъните, положени в решетка, се използват отдавна, но за други цели - за укрепване на склонове с рохкава почва, речни брегове, други водни тела, тоест места, където е възможна ерозия на почвата.

На снимката, която виждаме Интересен вариант за декориране на селска зона за отдих, Тя е привлекателна заради своята универсалност. Има добре проектирано огнище, подиум под навес и удобни места за сядане. Цветовете са много хармонично комбинирани - зелено и червено, а малките жълти и миниатюрни сини акценти придават пикантна нотка на цялостната композиция.

 

Откритата зона е чисто символично разделена от стена от стопански сгради. Това му придава особен уют, като друга „стена” от зеленина. Визуалното разделение на зони прави възможно едновременното присъствие на този сайт на няколко различни групи отпускащи.

Толкова уютна, както на снимката, зоната за отдих е мечтата на много летни жители, И все пак, след упорит труд върху леглата е толкова приятно да се отпуснете в меко кресло, заобиколено от луксозна зеленина.

 

Изглежда, че зоната за отдих е оборудвана на верандата или терасата. Това се доказва от пода от дъските и лампата. Въпреки че, може би, този беседка е толкова рамкиран, че не е въпросът. Основното тук е уютна релаксираща атмосфера. Нейните зелени и цъфтящи растения в саксии го създават, очевидно ръчно изработени ярки възглавници и пъстър килим под краката. Изглежда, че цялата ситуация напомня на собствениците, за да не забравят да се отпуснат.

Колко често искате да намерите спокойно място, където да се отпуснете малко. Разбира се, можете да седнете на обикновена пейка някъде под дърво. И ако сте изтеглили оригинала и сте изградили нещо необичайно? Явно в този случай някой е имал точно такова желание.

 

Както можете да видите, това уютно място е доста екзотично, Прилича на обърната кошница. Но всъщност този вид, ако мога така да го нарека, е беседка, смешна и, може би, привлекателна. Това, което искате - ръчно изработено - очевидно в ориенталски стил. Пейката също изглежда направена от клонки или нещо подобно. Е, рядко виждате такава сграда, така че можете да се поучите от нея, като я закърпите във вашата селска къща, дори и да шокирате съседите си.

Никой няма да спори, че сънят на открито е добър. В повечето случаи ще стане невъзможно поради досадни насекоми. По някакъв начин много хора се опитват да се справят без тези неканени гости, на снимката виждаме една от най-простите опции.

 

Всеки матрак може да действа като легло, няма значение в тази ситуация. Сенникът привлича вниманието - голяма секция от лека полупрозрачна тъкан, фиксирана върху костур, Платът, хвърлен през полюса, може да бъде пришит отстрани на възглавницата, останалите панели могат да бъдат преместени и преместени, когато е необходимо. Фенер, окачен на същия полюс, ще позволи да се чете при отсъствие на насекоми.

Подиумът ще ви позволи визуално да разширите пространството на градината и подчертайте тематичната зона в него.

 

За малък сайт това разбира се е скъпо удоволствие, в смисъл на място е жалко, но ако има такава възможност, да има открит подиум, разбира се, е прекрасно.

Собствениците могат да оборудват зоната за отдих в страната там и по начин, който е удобен, красив и подходящ от тяхна гледна точка. Снимката показва много уютна зона за отдих под голяма пергола.

 

Беседката в зоната за отдих е класически, като цяло вариант, но тук виждаме точно перголата, макар и доста просторна. Пребиваването в него е сравнимо с отпускането в обикновена удобна стая, само на чист въздух, в пълно единство с природата. Контакт с природната среда заедно с комфорта осигуряват катерещи растения. Те използват опорите и решетките на перголата като решетки, засенчвайки беседката и създавайки илюзията за затворено пространство.

Тук можете да направите такъв красив оазис в ъгъла на вашия сайт, На снимката, разбира се, не най-бедната вила, но самата идея е важна. Ясно е, че пейката под дървото може да се нарече кът за релакс. И да се изгради такъв кът за релакс, да, не е лесно.

 

Тук според мен са включени всички детайли. Какво ви трябва? Езерцето е задължително, място за слънчеви бани, зеленина, цветно легло за естетическа наслада, беседка за хранене и релакс на сянка, люлка. Е, какво още ти трябва? Макар че, може би малко барбекю и хамак. Това обаче е достатъчно. Малко вероятно е всички тези елементи да се поберат в малка къщичка, но дизайнът на такава зона за отдих може да се вземе за основа.

Какво може най-добре да украси лятна вила и да й придаде естествен уют? Разбира се, чешмата! Днес те са на върха на популярността. Всяка територия, включително и парцелът в страната, ще има съвсем различен вид, ако го украсите с фонтан, Шумът на водата успокоява, повдига настроението и като цяло е просто красив.

 

Фонтаните са различни, за малко пространство в страната, където не можете особено да се обърнете, са подходящи малки мастилено-струйни варианти или класически каскади, потоци, водопади. Оборудвайте водна структура, ако тя не е твърде грандиозна, можете да го направите сами. Няма да описвам как се прави това, в интернет със сигурност можете да намерите различни диаграми и рисунки. И тук просто предлагам да разгледаме няколко красиви варианта.

За типична лятна резиденция шахматен корт е оригинална идея, Снимката показва двор за феновете на чернови, но феновете на шаха например също могат да използват идеята. Да вземете плочка от два цвята и да оформите платформа с нея не е проблем. Седалките също могат да бъдат направени всякакви удобни.

 

Шашките и шахът помагат за развитието на интелигентността, така че този вид отдих е подходящ и за деца. Освен това такъв двор със своя необичаен външен вид не само ще привлече вниманието им, но и ще предизвика наслада. Без дори да знае как да играе, един от тях определено ще иска да седне на такава пушка. Феновете ще могат да подобрят уменията си за игра в процеса на релаксация.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...