порта

Порта (15)

Тази категория е посветена на дизайна на портите и как да ги накарате да се справят сами от различни материали с различни механизми.

В тази статия ще разгледаме производството на метални порти с елементи за коване "Направи си сам". По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки на процесите на самосъздаване. Тези порти са подходящи за къщи, вили и за частни домове. По принцип това ще бъдат люлеещи се порти с ковани елементи и порти, в повечето случаи с използването на велпапе (профилиран лист).

Надземни, или както ги наричат ​​още секционни врати, се използват широко в съвременния свят.

Използват се в гаражи, автосервизи, промишлени съоръжения и др. Но най-често, разбира се, в частното строителство при подреждането на гаражи.

Ето някои от големите предимства на повдигането на порти:

  • 1. Вдигнете се вертикално нагоре, като същевременно спестите много място;
  • 2. притежават добро уплътняване;
  • 3. Да имат много красив външен вид;
  • 4. Много устойчив на взлом.

Повдигащите се порти могат да бъдат или с ръчен тип отваряне, или с автоматичен.

Повдигащата се порта се състои от три части: външна мрежа, окачвания и водачи, пружинен механизъм и автоматизация (при желание).

Друг добър плюс е, че такава порта може да бъде инсталирана в почти всеки отвор.

В тази статия ще се опитаме да разберем метода на монтаж и ще дадем примери за външния вид на повдигащата врата.

Когато изграждате къща, вила или вила, винаги възниква въпросът с оградата.

Декингът е най-широко достъпният и доста бюджетен вариант. Независимо дали оградата е временна или постоянна, винаги можете да направите много надежден и доста приятен дизайн от велпапе.

Тази статия ще се фокусира върху изработка на порти от велпапе със собствените си ръце, ще бъдат разгледани нюансите на конструкцията, ще анализираме видовете велпапе и ще определим опциите за направа на портите със собствените си ръце.

За никого не е тайна, че при подреждането на земята им, независимо дали става въпрос за частна къща или лятна резиденция, се изисква ограда.

И какво може да бъде ограда без порта и порта. В тази статия искам да ви предложа опцията за плъзгащи се порти.

Плъзгащите се порти са от три типа:

  • конзолни,
  • спряно,
  • колело.

Ще ви дам някои огромни предимства на плъзгащите се врати:

1. Плъзгащите се порти заемат много по-малко място при отваряне, отколкото например люлеещите се порти.

2. Елиминирате възможността да надраскате или да ударите колата си при силни ветрове.

3. Прекрасен външен вид.

4. Това е много проста инсталация.

И така по-долу ще бъдат дадени примери за плъзгащи се порти с подробни фотографии, както и някои нюанси в подредбата и монтажа на плъзгащите се порти.

Портите са "лицето" на всеки сайт и всеки собственик иска "лицето" на неговия сайт да бъде красиво и най-важното надеждно и издръжливо.

За да постигнете добър резултат в производството на порти със собствените си ръце, е много важно да изберете правилния материал, дизайн и, разбира се, да направите всичко ефективно и честно.

Статия меню:

Дървена порта

Желязо (ковано)

Дървена с метална рамка

теория:

Плюсове и минуси

Дизайн и видове люлеещи се порти

дизайн

видове

Прегледи по материал

Етапи на производство на люлеещи се порти

Монтаж на стълбове

Производство на рамки

Цикли и техните видове

Врати клапани

Автоматизация на портите

Видове и избор на автоматизация

Направете сами електрическо задвижване за врати Направете сами електрическо задвижване за врати

Фотогалерия

Чертежи и схеми

Фото идеи (700)

Как точно от гледна точка на технологията са направени портите и портата, което не се знае на снимката, но резултатът е отличен, С увереност можем да кажем само, че майсторът го е направил. Предполага се, че контурът на картината първоначално е бил приложен върху метални листове и след това е изработен с перфоратор.

 

Такъв процес на металообработка като перфоратор ви позволява да създавате много интересни декоративни неща. В този случай количеството работа предполага използването на чук. Четката на художника също работи усилено тук, съдейки по хармонично подбраните тонове. Цялата ограда не се вижда на снимката, но съдейки по тухлените щрангове, портите с такъв пейзаж са проектирани така, че визуално да компенсират масивността на самата ограда.

С какво започва градина или лятна вила? От красиви цветни лехи или равномерно декорирани легла? Не, едва по-късно, в началото погледът спира на портата или портата - това е визитната картичка на собственика на вилата. следователно на дизайна на портите и портите се отделя толкова много внимание.

 

Ето няколко снимки на, според мен, добре направени калитки. Ясно е, че може да има милиони опции, но може би от тази дузина ще ви хареса нещо. Някои могат да бъдат направени сами, други могат да бъдат поръчани, основното е да имате своя собствена идея.

За да имат гостите незабравими впечатления от посещението на вашия сайт, творческата калитка е достатъчна, Като този на снимката, например. Ярък илюстративен пример за използването на инструмент, който не трябва да се използва директно по предназначение. И творческото мислене на собственика, разбира се.

 

Така че не бързайте да се отървете от стари лопати и гребла - тези „вечни ветерани“ могат да послужат като материал за създаването на такъв шедьовър. Необходимо е само да боядисате старите инструменти, така че портата, заварена от тях, да не ръждясва. Или ги лакирайте за употреба на открито.

 

Градинските арки често се използват за рамкиране на пътеки, както в този случай, или можете да го използвате, за да очертаете входа на градината. Инсталирани последователно, арките подчертават спокойствието и комфорта на алеята. Разбира се, ако размерът позволява. Понякога тези структури служат като символична граница на сайтовете. Ако арката не е проходима, пейката, монтирана под арката, ще изглежда много уютна. Тук можете да се отпуснете, особено под навеса на цъфтяща зеленина.

 

Арките са изработени от различни материали - от масивни, изработени от камък и тухла, до прости въздушни конструкции от арматурни пръти, Нека помислим за последния вариант.

 

„Гигантомания на молив“ - както един от любителите на кънтри креатива нарече тази тенденция. Всъщност от огромни цветни моливи, които не са истински, разбира се, сега правят и огради с порти и всякакви пейки и дори батериите са боядисани така. Така че по принцип идеята не е нова, но винаги жива и актуална.

 

На снимката виждаме порта, проектирана под формата на набор от моливи с гума в допълнение. Тя връща спомени от училищните години и, определено, предизвиква усмивка. Тази идея вероятно беше оригинална преди няколко години, а може би и повече. Но ето гумка ... Това пощенска кутия или нещо такова? Въпреки че можете да мечтаете с гума и да направите опорни стълбове под формата на училищни владетели.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...