мазета

Изби (5)

Както в селската къща, така и в градския апартамент, килера е необходимо и полезно нещо. Много от тях не придават голямо значение на правилното разположение на помощните помещения, но междувременно нещата са склонни да се натрупват по невероятен начин, което прави складовото помещение бързо да се превърне в истинско сметище.

 

За да може сервизното помещение да ви стане верен помощник и това не е проблем, трябва да помислите внимателно за интериора на килера, Тогава всичко необходимо ще бъде под ръка. Функционалното складово помещение не само ви спестява време, но и спестява нерви.

След тежко лято на работа и шок през есента започва летният сезон за летните жители. Как да запазим реколтата и да осигурим на семейство с туршии и туршии през цялата зима - за това се грижат домакините. Разбира се, пълните стелажи и банките, подредени една върху друга, са приятни с изобилието си, но понякога причиняват много неудобства.

 

Но в тази област има креативни идеи. Можете да направите стелаж за консерви с монтиране на капак.

 

 • Освободено е много място
 • Лесно да намерите правилния буркан
 • Просто вземете това, което ви трябва

 

 

С такъв багажник можете да забравите за пирамидите на стъклени контейнери и дълго търсене на съкровения буркан със специални домати. Може би за някои хора проблемът е да направят такава структура сами, добре, можете също да поръчате заготовки и къде да я поправите, това вече не е проблем.

Известно е, че всички продукти, с изключение на зеленчуци, се съхраняват по-добре на сухо, но влажността непрекъснато се опитва да влезе в мазетата и мазетата, За да се избегне това, се препоръчва да се действа по следния начин:

 

 • По време на строителството покрийте пода и стените със специални материали за хидроизолация;
 • Ако не са налични специални материали - на цена или в териториален план - използването на изкуствен филм и покривен материал е допустимо;
 • Подът може да бъде покрит с циментова замазка, стените са облицовани с тухла, положена на ръба;
 • Строителството започва на сухо място, където подземните води са разположени далеч от повърхността.

 

Ако свършената работа се окаже неефективна и водата продължава да прониква в мазето и да се натрупва в нея, ще трябва да я реконструирате. Но този път ще е необходимо да се прилагат специални материали с цел добра хидроизолация.

Много собственици са убедени, че не могат да си позволят да оборудват винарска изба със собствените си ръце., Мотивацията може да е необходимостта да съхранявате домашно вино в прилични условия. За да черпите вдъхновение, се препоръчва да потърсите в Интернет снимки на френски или италиански изби. Имайки малка крайградска зона, да издигнете тази сграда там не е толкова трудно. Но впоследствие шикозната изба за дълги години ще бъде гордостта на семейството.

 

Конструкцията на избата за съхранение на вино има някои особености, За да може тази капризна напитка да запази своите качества и вкус, помещението трябва да отговаря на определени изисквания:

 • Слънцето не трябва да прониква в стаята;
 • Необходимо е да се поддържа постоянна температура и влажност;
 • Трябва да се установи вентилация и въздухът не трябва да отива директно към бутилките, а трябва да се разпределя равномерно в цялата стая;
 • Място за винарска изба се избира, като се отчита фактът, че вибрациите влияят отрицателно на вкуса му.

Никой няма да спори за необходимостта от изба, Къде другаде да съхранявате цялото богатство, което сте събрали от вашия сайт. За това не са достатъчни хладилници. И защо да плащате за ток, когато можете да направите естествен склад за продукти.

 

Въпросът е друг. Как да направим тази стая подходяща за съхранение и използваемост, Е, отдавна се разказва технологията на подреждането на мазето, но как да го направите удобно е много красиво показано на снимката. Тоест, трябва да направите рафтове според принципа на хладилника. За различни продукти има собствено отделение. Тогава вземете всичко по-лесно и много по-добре.

 

Рамката на стелажа може да бъде метална, или както е на снимката, напълно дървена, основното е, че е суха в мазето.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...