Пещи

Фурни (7)

През лятото в къщичката понякога възникват ситуации, когато е необходимо да се готвят топли ястия някъде далеч от цивилизованите места. Например, излизайки сред природата, поне сварете чайника. Без газ и електричество това може да стане, но обикновено не е много удобно, необичайно и неудобно, а гледката винаги не е особено естетична.

 

При такава печка всички недостатъци изчезват сами. Не можете да сравните с кухнята, разбира се, но за малка компания е напълно възможно да се приготви нещо на две горелки, Снимката показва, че печката се състои от резервоар, в който през вратата се вкарва гориво. Телескопичната тръба и сгъваемите крака ви позволяват да носите печката, като обикновен малък куфар.

Напоследък рядко можете да видите истинска голяма печка в летни вили., Но именно с печката много понятия са свързани с дома и огнището, комфорта.

 

 

Отоплението на печката за лятна вила е перфектно. Те не живеят тук дълго време, което означава, че непрекъснатото отопление на стаята също е неподходящо. Собствениците пристигнаха - при необходимост се удавиха.

Сега можете да срещнете истинска руска печка много рядко, Но това не е само отоплително устройство. Печката е огнище, комфорт, можете да кажете, че е символ на душата на всеки дом и има много предимства:

 

  • само по себе си е интересна част от интериора;
  • има отлично ниво на ефективност;
  • равномерно разпределя топлината;
  • устойчив и надежден дизайн;
  • безопасен за работа.

 

И до днес тя запазва позицията си, въпреки че могат да се намерят други начини за отопление на стаята. Характеристиките и предимствата на руската печка са тествани във времето, доказани от векове.

За лятна резиденция това е най-подходящият вариант, ако няма начин да се изгради неподвижна печка. Или малко място за организиране на зона за барбекю. Тази мини тухлена печка ще помогне в такава ситуация поради своята универсалност.

 

Тухлите в страната могат да останат от строителството. Вярно е, че е препоръчително да използвате огнеупорни тухли, тогава ще бъде възможно да използвате такава печка повече от веднъж. Особеното му удобство се състои във факта, че за изграждането му не се използва хоросан. Можете да поставите тиган или тенджера на огъня и да сготвите това, което ви трябва за пикник. Поставяме грил отгоре, получаваме скара или барбекю. След като разнесете тухлите малко по-широко, можете да направите барбекю на такава печка.

Родината на такава пещ е Италия. След като го удавим с дърва за огрев, отблъскваме въглените и печем пица точно на горещото огнище. Говори се, че пицата или хлябът, изпечен в такава фурна, имат необичаен вкус.

 

Изгражда се тухлена фурна, използват се бетонни блокове, общото тегло на сградата, следователно, е много солидно. Следователно фундаментът трябва да бъде изграден много солидно, в противен случай допълнителни трудности са неизбежни.

 

В интернет има инструкции за изграждане на такива печки, можете да използвате и съветите на специалисти. Този процес отнема доста време, изисква специални знания, значителна инвестиция на време и усилия. Но наличието на такава печка в крайградски район ви позволява перфектно да организирате ваканцията си.

Проста, но блестяща идея. Можете да построите такава печка от остатъци от калаена тръба с голям диаметър, от стари поцинковани кофи или дори от кутии, само достатъчно големи. Всичко може да изгори в такава пещ, температурата се достига много висока, а горивото се изисква с половината по-малко от обикновено.

Портативната печка в страната ще ви помогне много, не е трудно да вземете кофа за пикник или риболов и можете да приготвите храна на нея много бързо.Основното е, че не е необходимо да се забърквате с огъня, ако времето е малко влажно, това е особено важно. Да си го направите сами не е трудно, инструкциите са в Интернет.

Мнозина вероятно са видели, поне по телевизията, мангала, често срещан в Централна Азия - тандура. Но кой не знае, фурната с тандур е много удобна за готвене, Пече хляб, готви месо, самса, манти, дори чай и други вкусни неща. И най-важното е, че такава тухлена фурна може да бъде сгъната със собствените си ръце, тук няма тайни технологии.
Tandoori се използват в различни полета, така че те идват в различни конфигурации, вертикални и хоризонтални, те се поставят под земята и на земята, но всички опции са обединени от принципа на работа. Тъй като не е трудно да направите тандурна фурна, те стават все по-популярни днес.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...