вътрешен двор

Вътрешен двор (13)

Цялото оборудване на лятната вила е подчинено на идеите за удобство и уют. Като например това барбекю на задния двор например, Вътрешният двор е много малък, но уютен, красиво проектиран и благоприятен за релакс. Пещ за барбекю го прави особено привлекателен, а през летния летен сезон е просто незаменим.

 

Очевидно сайтът не е твърде голям, така че районът се изразходва доста икономично. В близост до фурната има маса, на която е удобно да се отпуснете в малка компания, да разговаряте, да хапнете на чист въздух. Малко по-нататък, извън сенника, е друга малка маса със същите леки столове.

Разбира се, вътрешният двор е вътрешен двор, уютно място, но без покрив. Тази опция е по-подходяща за южните страни. За нашите географски ширини нещо по-солидно е по-характерно. Но какво ще стане, ако покривът е зелен?

 

Цъфтящите катерещи растения предпазват от прекомерно слънце и прахизлъчва нежен аромат и създава комфорт. Ажурна пергола служи като опора за стъблата им, а те самите защитават не само собствениците на дачата от топлината. Да, хубаво е да седим на такава маса с леки столове, но на масата виждаме и саксия с цветя. Вероятно те също се стремят към комфорт и не обичат прекалено много топлина!

От снимката е невъзможно да се оцени размерът на сайта. Но ако съдим по кръглата форма на теракотения вътрешен двор и леко криволичещата пътека, която води до него, дворът изглежда е малък. Смята се, че това кръгли форми и криволичещи пътеки създават илюзията за простор, Вероятно е имало нужда да се създаде такава илюзия.

 

Ако е така, планът беше успешен. Цялата композиция е изпълнена под формата на цвете, а мини-цветни лехи в ролята на венчелистчета изглеждат много привлекателни. Правилно и видимо замислено подбрани цветове, които се допълват добре. На облицованата с плочки кръгла платформа, символизираща сърцевината на цветето, елегантните миниатюрни градински мебели изглеждат съвсем естествено.

Модерна лятна вила, това не е хижа с шестстотин части. Днес пейка под дърво вече не е достатъчна за релакс, цивилизован летен жител иска да се отпусне в вътрешния двор в страната, Тези, които не се задълбочават особено в тънкостите на испано-мавританския стил, този термин може да се нарече обикновена веранда.

 

Въпреки че вътрешният двор е открит двор, затворен от ограда, стени или просто храст, като цяло, защитено място без покрив. Разбира се, тази идея е по-подходяща за южните страни, но ако искате малко екзотика, тогава защо да се отказвате от себе си? Тук на снимките има няколко хубави вътрешни двора, които изобщо не е трудно да се подредят в собствената ви селска къща.

За да направи вечерята на такава маса, както на снимката, още по-приятна, съветват го да избере място в близост до къщата. Така че ще бъде по-удобно да се грижите за гостите, да носите чинии и след това да почиствате съдовете. Но масата не трябва да е директно в средата на двора, на слънце. Добре е да го поставите в беседка или под навес. В този случай той стои в светлозелена беседкапреплетен с цъфтящи катерещи растения.

 

Ако вътрешният двор, където планирате да вечеряте, се намира близо до къщата, можете да донесете електричество и да запалите красиви лампи, фиксирани върху арките на беседката. На масата има и свещи, в такава уютна атмосфера през лятото и можете да вечеряте на открито.

Интересно решение за ландшафтен дизайн: подпорна стена за отделяне на зоната на вътрешния двор, Трудно е да се определи от снимката дали тук се използва разликата във височината или стената има чисто декоративна стойност. Но със сигурност изглежда красиво и оригинално.

 

Представен е най-простият възможен вариант: подпорна стена от вертикални трупи. Те са погребани в земята на дълбочина около половин метър и монтирани близо един до друг. Диаметърът им, следвайки съветите на експерти, не трябва да надвишава 18 сантиметра, но използването на по-тънки от 12 също не се препоръчва.

 

За да не вкопаят в земята трупите, да не изгният, се препоръчва да се смазват с машинно масло или битум. Това ще ги предпази от влага и ще удължи живота на стената.

Има много дизайнерски идеи за организиране на вътрешен двор. Но какво ще стане, ако дворът е малък, тесен, но искате да имате различни зони в него?

 

Много дизайнерски решения са разработени специално за такива случаи. На снимката виждаме една от тях - вътрешният двор тук се намира съвсем близо до входа на къщата. Не може да бъде иначе, дворът е малък. Но с какъв вкус, с каква точност се прави всичко! Можете да обърнете внимание на цветовата схема - само естествени, естествени тонове.

 

Масата е разположена на частична сянка от иглолистни дървета, които винаги създават специален микроклимат навсякъде. където те растат. Тук семейството може да закусва заедно на лятна сутрин, вечер, да се отпуснете в семейния кръг или с приятели.

След работен ден, прекаран в офиса, ние се занимаваме с домакински дела - и така цяла седмица. През почивните дни, особено ако времето е хубаво през лятото, искам да прекарвам повече време на открито.

 

На вилата можете дори да вечеряте на открито, като сте организирали такива, като на снимката, вилна трапезария. Да направите това е лесно дори сами, като облицовате малка площ на подходящо място. Подходящ е в смисъл, че се намира в близост до къщата, но, от друга страна, е надеждно защитен от вятъра и любопитни очи от луксозна растителност.

 

Той предпазва сенника от палещото слънце. Но ако не искате да използвате изкуствени материали, опцията може да бъде пергола, преплетена с катерещи растения.

Уютен ъгъл на градината ви кани да се отпуснете, а такъв необичаен дизайн го прави още по-привлекателен и интересен.

Вероятно сайтът се намира до къщата - в противен случай не можете да скриете доста мебели от стаята от дъжда. Огнището с огъня, поддържан в него, ще ви позволи да приготвите подходящо лакомство за малък пикник. Можете да прекарате време тук с приятели или в компанията на членове на семейството, или можете да се оттеглите с добра книга.

 

Когато организирате такива сайтове, се препоръчва да се обърне специално внимание на тяхното покритие. Материалът му няма голямо значение, единственото условие е точността, защото на първо място привлича погледа към себе си. Тук това условие е изпълнено, цветята се засаждат наоколо, като цяло, това място украсява лятната къщичка, придавайки й специален аромат.

Такива отворени дворове дават отлична възможност да изразите своето дизайнерско въображение, да почувствате единството с природата. Често обаче това единство силно зависи от метеорологичните условия. Но винаги е хубаво да има такава лятна всекидневна на открито.

 

Тъй като има маса, на която можете да се събирате, да седите, да чатите, да хапвате, това място е много удобно за малък пикник. А наличието на зона за барбекю го прави като цяло идеален: какъв пикник без барбекю!

 

Особено внимание се препоръчва да се обхваща покритието на сайта. Благодарение на него цялата атмосфера изглежда толкова елегантна и уютна.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...