Оранжерии и оранжерии

Оранжерии и оранжерии (14)

Мини-оранжерията е преди всичко чудесен начин за отглеждане на растения и мини-оранжерия за осигуряване на покълването на семената в комфортни условия. Не знам как да си направите мини оранжерия? Много просто, всеки може да го направи със собствените си ръце. Домашни мини оранжерии може да се инсталира навсякъде на перваза на прозореца или балкона, а мини-оранжериите за покълване на семена за първи път изобщо не се нуждаят от слънчева светлина. Те ще помогнат за отглеждането на растения и зеленчуци по много ефективен начин.

Мини оранжерия е общ термин, който обхваща широк спектър от дизайни. Много градинари използват мини-оранжерии за засаждане на разсад преди началото на сезона. Или инсталирайте мини оранжерии у дома за отглеждане на растения, които се нуждаят от висока влажност. Ето само 25 примера със стъпка по стъпка снимки как да направите мини оранжерия или направете си мини оранжерия, Всъщност трябва да разберете принципа как работи, но може да има колкото се може повече опции.

За да извлечете максимума от градината, можете направете оранжерия със собствените си ръце, скривайки растенията от студа в началото на пролетта и есента. Опитните градинари дори събират зеленина и други култури дори през зимата, осигурявайки необходимите условия за растенията. Има много начини да се направи направете оранжерия за разсадВашият избор зависи от времето и парите, които искате да инвестирате.

Можете да запишете и да направите оранжерия от импровизирани материали, това са сравнително евтини, прости дизайни, които осигуряват благоприятни условия за отглеждане на култури в студено време в началото на пролетта, есента и дори през зимните месеци. Ето 30 примера за прости дизайни на домашно оранжерии, изработени от дърво, тръби и дори пластмасова цев. Както и опции как да направите оранжерия хлебник със собствените си ръце.

Ако планирате да изградите направете оранжерия от дърво, препоръчително е да знаете характеристиките на този материал. Дървена рамка на оранжерията Осигурява естествена изолация за вашата оранжерия, като ви позволява да изразходвате по-малко енергия, като поддържате оранжерията през по-студените месеци. Дървесината е естествен изолатор, през деня ще абсорбира топлината, а през нощта я давайте в оранжерията.

В допълнение, дървена оранжерия - Едно от най-приятните естетически решения, което създава естествен, традиционен вид на ландшафтен дизайн на вашия сайт. Ето защо, въпреки че днес в изграждането на оранжерии преобладават други материали, дървените рамки все още са много широко използвани в личните парцели. Статията представя 30 примера, как да направите оранжерия от дърво с чертежи, стъпка по стъпка снимки и връзки към инструкции, както и два примера за монтаж стъклени оранжерии.

Има много видове оранжерии, от които да избирате, но геодезическите куполовидни конструкции осигуряват много предимства пред останалите стилове. На пръв поглед направете направете си оранжерия с куполи трудно и скъпо, но не е така. Използвайки PVC тръби и пластмасово фолио, можете да изградите геодезически купол по-евтино от закупуването на някои сглобяеми оранжерии.

Геодезическите куполи са създадени чрез съединяване на триъгълници във формата на купол с помощта на точни ъгли и измервания. Всъщност куполът е арка, завъртяна на 180 градуса около централната си ос. И ако е направено правилно изчисляване на оранжерията, ще има същата, ако не и по-голяма, конструкционна якост като дъгообразни покриви с подобен размер.Статията представя няколко примера как да направите куполна оранжерия със собствените си ръце на минимални разходи.

Поради конкурентните предимства, които поликарбонатът има, оранжерии от поликарбонат стана много популярен. Този материал осигурява всички качества, необходими в оранжерията, като прозрачност, издръжливост, здравина и дълъг експлоатационен живот. Какво друго е важно направете оранжерия от поликарбонат със собствените си ръце много по-просто, този материал е лек, така че е лесен за пренасяне, транспортиране и инсталиране.

Лесното носене помага лесно да се фиксират листове, което улеснява и ускорява монтажа. Освен това не се нуждаете от специални инструменти за рязане на тези листове. Те могат лесно да се режат с остри ножици или циркуляри. Като цяло ползите са много. Тази статия предоставя някои примери. как да направите оранжерия от поликарбонат, подгответе основата, поставете панелите, направете вратите в оранжерията от поликарбонат. Всички примери със стъпка по стъпка снимки, има рисунки, диаграми и съвети за избор на място и мерки за безопасност.

Оранжерията е вид щит между природата и това, което отглеждате. Често основната пречка за изграждането на собствена оранжерия е цената му. Едно решение на проблема е направете оранжерия от дограмата, Страхотна идея да защитите вашите растения и да запазите семейния си бюджет.

Тази статия съдържа примери за най-добрите оранжерии за дограмапубликувано от градинари от аматьори в Интернет. Освен това вижте и прочетете как да го направите сами:

  1. Оранжерия от дограма
  2. Оранжерия за балкон
  3. Оранжерия до стената на къщата
  4. Оранжерии от дограма
  5. Мини оранжерии от прозорците

Тръбата е многофункционален материал, който е подходящ за производството на най-различни дизайни. Те включват оранжерии. Да направя направете оранжерия от тръбиНе се изискват специални умения. Но ако използвате профилни тръби, тогава дизайнът в домашни условия може да бъде труден за тези, които нямат опит.

Но домашно приготвено оранжерии от пластмасова тръбаса сравнително евтини, което може да се направи през уикенда. Тази статия представя няколко проекта, не само с помощта на PVC тръби, но и показва как да направите оранжерии от оформени тръби, HDPE тръби, фитинги, които ще помогнат за максимално използване на домашните култури. И така, прочетете, за да разберете коя оранжерия за тръби най-добре отговаря на вашите нужди.

За да имаме ранни разсад от собствено производство в крайградски район, можете да използвате метода, предложен на снимката.

Ако опишете процеса накратко, тогава между редовете със засети семена са подредени тъмни пластмасови бутилки с вода. През деня слънчевите лъчи имат време да го затоплят малко. През нощта леглото е покрито с филм, бутилираната вода бавно се охлажда, което дава топлина на семената. Леглото е оградено с дъски, върху които е фиксиран филмът.

 

Друго предимство на такава оранжерия е, че бутилките поддържат филма, като не му позволяват да лежи здраво на земята и да пречат на достъпа на въздух. Когато семената покълнат, кълновете пораснат малко, ще бъде възможно да инсталирате бутилките вертикално и да поставите филма върху тях.

Както можете да видите, напредъкът не стои неподвижен и в арсенала на летните жители вече се появиха нови видове оранжерии. Разбира се, всеки собственик за себе си избира модела на оранжерията, който е най-удобен за него в момента.Предлагаме ви да се запознаете с нов тип оранжерия във филмов капак на панти

Почвата в лятната вила не винаги е подходяща за отглеждане на растения, но те все още трябва да се отглеждат. Такава проста идея ще ви помогне.

Не е много трудно сами да направите кутия от дъски, да я напълните с земляна смес с подходящ състав, да поставите дъги от армировка върху тях. Растенията, засадени в такива кутии, могат да бъдат покрити с филм за защита от ниски температури, засенчени с непрозрачна кърпа от палещото слънце - като цяло използвайте всякакъв материал.

В такива оранжерии, парници можете да сеете домати в началото на пролетта и да не ги пресаждате по-късно. Те ще дадат по-добра реколта от трансплантираните култури, тъй като избягват рязката промяна в температурата. И да се грижи за растенията в такива условия е много по-лесно, отколкото да се засади в откритата земя ..

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...