стълбище

Стълби (10)

Ако решите да направите стълбище за вашия дом, вила или гараж, тогава този раздел е за вас. Интересни идеи, смели решения, виртуозни житейски хакове в архитектурата на стълбището

Не толкова идеалният пейзаж на парцела за лятна вила може да бъде много изгодно представен на външен наблюдател. Снимката показва как да използвате малко стълбище в три стъпки, за да превърне недостатъците на релефа в неговите предимства.

 

Стълбите в градината трябва да имат нечетен брой стъпала. Ниските му широки стъпала, изработени от камъни, ви позволяват да се доближите до цветята. По-удобно е да се възхищавате на растенията и да се грижите за тях. Тъй като стълбите са много къси, тя не се нуждае от парапет. За да се реши конкретен проблем, точно такъв вариант на стълбището е съставил единна композиция в дизайна на пейзажа на сайта.

Призванието на всеки дизайнерски елемент е да подчертае общия стил на дома, а не да се разминава с него. Стълбището на снимката е друг пример, тъй като единственият детайл от оформлението характеризира общия стил на вилата и нейните собственици.

 

Стълбището изпълнява пряката си цел, от тази гледна точка е удобно, безопасно, красиво. Но може да се възприема като място за съхранение на най-различни неща. Всяка стъпка е едновременно с чекмедже. Пространството под стълбите е организирано по подобен начин. Вече един изглед към него свидетелства, че буквално всичко е от полза в тази къща, нищо не се губи.

Днес общ атрибут на лятна резиденция или селска къща е вътрешно стълбище, въпреки че това е доста обемна конструкция. Затова те се опитват да използват мястото под стълбите по най-рационалния начин., Жилищното пространство постоянно не е достатъчно, но има много функционални опции за използване на стълбищната зона, например можете да оборудвате:

  • удобна килерче;
  • помощна кухня;
  • баня;
  • вана или душ;
  • кокетно малко коридор или гардероб;
  • библиотека или офис;
  • легло или диван за легло.

Стълбите към втория етаж на селската къща, Задачата е да го направите удобен, безопасен, но и красив.

 

Избирайки материала за изграждането му, собствениците често се спират на дърво. За лятна къща или частна къща това е идеален избор. Обработва се сравнително лесно дърво, дървените изделия винаги са красиви и издръжливи. Предпочитаният дървесен вид за производството на стълби е дъб, дървесината му е малко податлива на гниене. Но стълбище от дъб ще струва повече от дърво, направено от други видове.

 

Както виждаме на снимката, стълбището органично се вписва в цялостния стил на къщата. Той е централен елемент в интериора на стая, украсена с дърво.

В статиите "Килер под стълбите"А"Стълба с чекмеджета„вече сме давали примери за спестяване на място в къщи, които имат стълбище към втория етаж, като използваме пространството под стълбите за чекмеджета или рафтове за съхранение на всякакви неща

Вечният проблем в малка селска къща не е достатъчно място, така че собствениците се опитват да използват изцяло всички помещения.

Днес таванските помещения отдавна са станали тавански помещения и отделни помещения. Наемателите са изправени пред задачата да осигурят нормален достъп до там отвътре (понякога и от улицата, което, разбира се, не е удобно) и в същото време не заемат ценно жизнено пространство.

 

Има много опции за стълби, най-надеждните са метални, те могат да бъдат закупени в магазина, но те, разбира се, са скъпи. Но, но едно такова като сгъваемото дървено стълбище, показано на снимката, можете да направите сами.Железните части ще трябва да бъдат поръчани, а сглобяването на конструкцията не е толкова трудно. Лесно можете да намерите рисунката в Интернет.

Днес има втори етаж или таванско помещение в почти всяка селска къща. Естествено, има стълбище. В зависимост от неговата ширина, пространството под стълбите се използва за различни цели.

В големите столични къщи това място обикновено се включва в плана за строителство и се оборудва някакво капитално помещение под стълбите, като се започне от библиотеката и завърши с малка кухня.

В малка къщичка, така че пространството под гората да не се превърне в сметище, можете да направите малки рафтове там, както на снимката, където има много място за голямо разнообразие от неща.

Ако къщата ви има такова стълбище, тогава оригиналното решение ще бъде да подредите парапета с ненужни клони от градината.

По принцип не е много трудно и надеждно, тъй като цялото основно натоварване пада върху здрави стълбове и парапет

Аргономиката се нарича във всичко !!!

Стълбище е като стълбище, само пространството се използва разумно

По принцип много стъпала в домовете ни могат да бъдат преобразувани по този принцип.

Какво? Сглобяването на кутии не е сложно; монтирани стелажи за кутии могат да бъдат закупени в почти всеки магазин на сам. Помислете за себе си, лири или не лири)))

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...