Направи си добре

Направи си добре (26)

В тази категория можете да прочетете статии по темата за създаването на кладенци със собствените си ръце за лятна къща и селска къща.

Преди това кладенец в къща беше средство за първа необходимост, основният фактор беше неговото удобство. Ето защо, кладенец не играе толкова важна роля в живота на жителите на лятна вила, следователно ако го правиш тогава красиво !!!

Какво качество ще бъде водата във вашия кладенец зависи от много обстоятелства. Но в повечето случаи ще ви е необходим дънен филтър за кладенеца. Преди да го направите, е необходимо да се проучи дъното и да се определи формиращата скала.

Повечето от кладенците, които се пробиват в частния сектор, обикновено са пясъчни кладенци. Те се пробиват най-често в почвата, където преобладават пясък и чакъл. По време на пролетното наводнение в кладенеца се натрупват тиня и пясък. Поради това често възниква въпросът как да почистите кладенеца от утайка, която предотвратява потока на водата.

Да имаш свой кладенец в района е много удобно. Водата е необходима постоянно, както за пиене, така и за технически нужди. Най-добрият метод за получаване на източник на водоснабдяване е пробиването на кладенци.

За да осигурите вода на селска къща, е необходим източник на водоснабдяване. За да направите това, можете да пробиете кладенец в района. Ако има градина или кухненска градина, тогава ще е необходимо много вода, а ако все още няма централно водоснабдяване, тогава е необходима и питейна вода.

На парцел от селска къща се изисква вода и особено евтина. Дори ако имате късмет и имате централно водоснабдяване, все още поливането на градината и градината с чешмяна вода е скъпо. Като цяло пробиване на кладенец за вода Това е най-добрият изход.

На места, където е невъзможно да се използва обикновен кладенец, използвайте тествани във времето абисински кладенец, Те спечелиха своята популярност поради сравнително лесната инсталация и в същото време не изискват големи разходи.

Както знаете, водоносен хоризонт често се състои от нестабилни или рохкави скали. Следователно, така че багажникът да не се запушва, те се монтират във водоприемника добре филтър, Това ще защити предимно помпата, така че да не се повреди бързо, и частично да изчисти водата от примеси.

За изграждането на кладенци използвайте различни материали. От тях, доста често срещани тухлени кладенци, тъй като има възможност да го направите сами. Но за да може дизайнът да продължи дълго време, трябва да знаете как да укрепим кладенец.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...