Цветни лехи и цветни лехи

Цветни лехи и цветни градини (90)

Нека разгледаме по-подробно днес как да направите красива цветна леха в собствената си селска къща или в двора на частна къща. По-долу ще намерите снимки на най-красивите и оригинални, но в същото време прости цветни лехи, повечето от които може да се направи, няма да повярвате, от импровизирани материали: камъни, бутилки (пластмасови и стъклени), гуми и гуми.

Ще засегнем създаването на цветни лехи от тухли и дърво (от дъски), дизайнерски идеи и начини за създаване на граници и огради за цветя в близост до къщата. Всички изброени цветни лехи са подходящи и за детски градини. По принцип това са много интересни модели както за професионалисти в ландшафтен дизайн, така и за начинаещи летни жители. Вижте стъпка по стъпка ръководства във фото галерии, както и избор можете да видите в края на статията.

Висока цветна леха изглежда така на снимката със сигурност е много привлекателна и необичайна, Важно е материалните разходи да са минимални и да можете да го изградите бързо и лесно. Опитните градинари обаче твърдят, че подобна структура няма да е трайна. Но ако има нужда от бързина и лекота на изпълнение, тогава тази опция е много подходяща.

 

Инсталирането на ограда за покупка обикновено е доста скъпо. Гарнитура в лятна вила винаги има. Малко парче земя се препоръчва да покриете с картонени листове, да поставите отгоре плътен филм. След изкопаване в подготвените трупи цветното легло е почти готово.

Никой хазяин няма да откаже да украси парцела си. Особено, ако украсата ще бъде необичайна, оригинална. Въпреки че самите цветя са най-добрата декорация, обичайните цветни лехи и цветни лехи не са толкова приятни за окото на летния жител. Ако това се случи именно поради тяхната обичайност, тогава защо да не използвате идеята, предложена на снимката.

 

Много креативна идея е да използвате старо изсушено дърво за основата на цветната градина, Не е толкова лесно да се отървете от такова дърво на сайт, то винаги се намесва, заема място и пейзажът изобщо не украсява. Така че защо да отхвърляме самото предложение на природата? Онези наоколо със сигурност ще се зарадват на такъв необичаен подход.

Сега цветните лехи от гуми се правят много често, ползата от този материал винаги е достатъчна. Да изградите такава грандиозна многостепенна цветна леха, както на снимката, не е твърде трудно сами.

 

 • Препоръчва се да вземете няколко гуми с различни размери;
 • Нарежете ги в средата, за да получите пръстени;
 • Най-големият от получените пръстени е инсталиран на мястото, предназначено за цветното легло;
 • Дъното е покрито със слоеве: чакъл - пясък - почва;
 • Следващата гума е положена в средата, по-малка от първата, цялата операция по запълване се повтаря;
 • Подобни действия се повтарят толкова пъти, колкото се планира да има много нива. Можете да отглеждате цветя на готовата цветна леха.

Какво може да се направи от стар леген и няколко ръждясали кофи? Разбира се цветна градина и не някаква цветна леха, но такова произведение на изкуството. Характеристиката на дизайна е, че кофите висят във въздуха. Интересно решение, така че да се предоставят изненаданите погледи на минувачите.

 

Кофите се вземат най-добре с дупка на дупка. Първо, отличен дренаж, второ, по-лесно е да работите с такъв материал, не е нужно да пробивате нищо, да го набодете с отвертка и дупката е готова, и трето, „естествеността“ вече е на мода, така че ако това цветно легло от стари кофи твърди, че е изкуство, тогава ръждата е най-много.

Идеята за направата на цветни лехи от различни неща отдавна е овладяна.Стари гуми, бъчви, чекмеджета, скрин - всичко върви в бизнес, добре, това е колко въображение има човек. В тази връзка те не забравиха за мебелите.

 

Ето няколко снимки как да направите цветни лехи от столове., Е, не изчезвайте същите мебели. А в къщата винаги има стар, счупен стол, за който всички отдавна са забравили и той се крие някъде в ъгъла на плевнята, покрит с прах. Поправете мързела си и хвърлете всички ръце не стигайте.

Класическата алпийска пързалка беше добър вариант за озеленяване на градината. И можете да го направите за един ден, но трябва да следвате някои общи правила и принципи. Подробно описание на процеса на създаване на алпинеуми можете лесно да намерите в Интернет и накратко, ще трябва да направите следното:

 

 • Изберете подходящо място;
 • Изкопайте яма - не твърде дълбока;
 • Полагайте камъни;
 • За запълване на почва;
 • Засаждайте растения.

 

Това всъщност е всичко, което трябва да се направи, за да се насладите на красивия спокоен пейзаж на вашата градина. Собственикът ще може да посочи всяка стъпка въз основа на релефа и други характеристики на своя сайт.

Отглеждането на цветя в страната се превърна в традиция, но собствениците решават как да ги отглеждат. И се опитват да изберат прост, не скъп, но оригинален. Както виждаме на снимката, цветята изглеждат страхотно дори в много прости цветни саксии с форма на гнездо.

 

Подобна сеялка по същество е обикновена плетена кошница, а тъкането е подчертано грубо, в селски стил, което е точно за вилата. В такова "гнездо" можете да поставите всеки контейнер с засадени цветя. Изглежда, както виждаме, доста привлекателно и оригинално. Основното е, че не заема много място, лесно е да се грижите за растенията, можете да правите без постоянно копаене на легла.

Изглежда, това превозно средство няма нищо общо с ландшафтен дизайн. Находчивите собственици на летни къщи се придържат, както виждаме, обратното мнение. Разбира се, нито един от тези велосипеди вече не е средство за транспорт, в противен случай те не биха се използвали по този начин.

 

Можете да кажете, че бившите мотори са стари, но колко красиви!И въпреки че това превозно средство все още не може да се нарече реколта, в тях има нещо романтично.

Смята се, че вертикалното озеленяване на стените може да повреди самата конструкция. Доказано е, че това е много малко възможно, ако действа неграмотно. Дървената решетка, върху която ще почиват растенията за катерене, трябва да бъде инсталирана на разстояние най-малко 10 сантиметра от стената. Тогава вертикалното градинарство ще може да покаже своите значителни предимства..

 • Плътната зеленина ще предпази стената от прах;
 • Домът няма да прегрее толкова много на слънце;
 • Обилният дъжд ще напои растенията, а не ще повреди стената;
 • Зелена завеса ще скрие недостатъците на сградата.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...