душ

Душ (8)

Баня в страната е добро нещо, но да отидете там без метла не е достатъчно радост. Но този инструмент за парната стая има свои тънкости. Полезните свойства на метлите за баня варират значително в зависимост от какъв материал са изработени.

 

  • Брезовите метли са най-популярни, защото легендите разказват за лечебните свойства на това дърво. Те спасяват от болки в ставите, ревматизъм; перфектно масажирайте напрегнатите мускули.
  • Също толкова добра е славата на дъбовите метли, считани за успокоително. За мазна и проблемна кожа дъбовите листа са точно това.
  • Главоболие, мигрена, уплашена от липа метла;
  • Кленовите метли имат обезболяващ ефект, облекчават възпалението;
  • Сърдечната болест може да прогони лек масаж с куп клони от елша.

 

Най-добре е да използвате само готови метли, докато всички полезни вещества са запазени.

За да изградите баня, се нуждаете от просторен парцел, а това е трудна работа - строителството. По такива причини собствениците често отказват да построят баня на своя сайт. За обикновена баня това понякога е вярно. И такива като на снимката, баня с форма на варел не е твърде трудна за изграждане, Той е компактен, не изисква много място, въпреки че вътре в него има всички необходими атрибути на пълна баня.

 

Препоръчва се да се прави от дървесината на определени видове дървета, например дъб или кедър. Липа или трепетлика е подходяща, ще струва по-малко. Трябва само да се има предвид, че обикновена баня може да се изгради от всякакъв материал и да се обшие отвътре с подходящо дърво. Веднага трябва незабавно да изберете подходящия материал.

Съвременните собственици често се опитват да имат нещо екзотично в лятната си вила, така че никой друг да няма нещо подобно. Това е екзотика, разбира се, японската култура за баня не е много добре позната, баните им не са толкова популярни, колкото руските или финландските.

 

Снимката показва само един от елементите на японската баня, Всъщност в нашите условия това е варел, напълнен с вода. Вътре можете да видите пейката, на която можете да седнете. Традиционните японски опции включват печка, която поддържа постоянна висока температура от 45 °. За нашия район, особено за лятна резиденция, е подходящ и такъв опростен вариант.

Изплакнете под душа в летните горещини - това е истинско удоволствие. Следователно всеки собственик на лятна вила или селска къща трябва да оборудва място, където можете да се измиете и освежите. Говорейки за душата, веднага си представяме плажна версия на кабината, изработена от пластмаса или дърво с голяма цев на покрива. Ясно е, че всеки прави дизайн според възможностите си и собственото си въображение.

 

Но тук ви представяме оригиналните опции за летен душ, Разбира се, много от тях са толкова прости, че не можете да се справите сами. Но може да служи като пример за вашите собствени идеи.

Какво искате летен градинар, уморен от слънцето, след работа на леглата или просто в горещ ден? Разбира се, освежи. Най-добрият начин, разбира се, е да вземете душ. Да се ​​изгради малка структура не е толкова трудно.

 

Например обърнете внимание на този вариант на летен душ за лятна резиденция, Малка основа, шест стелажа, свързани с ъгли. Отгоре се поставя пластмасов резервоар, желателно е той да е тъмен на цвят, ще е по-добре да се нагрява на слънце. Желателно е конструкцията да се постави на такова място, така че сянката да не пада върху нея. По принцип всичко. Покрийте стелажите с всеки водоустойчив материал и душът е готов. Остава да се реши въпросът как да се изпомпва вода. Можете да помпате, ако има къде.

През лятото душите понякога са просто необходими, особено в страната.Те често изграждат душове със собствените си ръце, бързо, така че рамката е толкова популярна. Това не е трудно да се направи, основните му детайли са резервоар за вода и лейка, от която тази вода се излива върху плувец.

 

Основата за такъв душ не е необходима, рамката е обшита с подплата, както е на снимката. Но можете просто да го покриете с брезент, който е прикрепен със телбод и вместо врата да направите завеса. Ще бъде още по-бързо и по-евтино.

 

Известно усилие е може би инсталирането на резервоар за вода на покрива на конструкцията. Ако няма подходяща голяма бъчва, тогава не е проблем да си купите пластмасов контейнер за душ.

Душ в страната, тази тема е много актуална. Обикновено, ако къщата не е голяма, тогава трябва да оборудвате подходяща стая не там, където е удобно, а там, където има място.

Но искате не просто стандартна душ кабина, а нещо оригинално, в селски стил. Природата е еднаква. И също така е желателно освен душа да има баня, дори и малка.

 

Ето снимка на тази версия на банята. Всичко под формата на бъчви, дървени ламперии, прости и естествени, истинска страна. Основното е, че всичко е поставено много компактно, въпреки че е необходимо да се оправя с обработка на дървесина. Но такава баня може да се похвали с гостите.

Ако сте в страната, това не означава, че трябва да живеете на полето. Дори ако все още не сте извършили централно водоснабдяване, изобщо не е необходимо водата да се нагрява в старото корито и да се излива над кофа или да се изграждат разклатени балдахини. Ако сте добре с парите, тогава можете да се чувствате удобно навсякъде. Купете щанд или вземете използван и изградете такава проста структура. Ако има помпа, тогава не трябва да има особени затруднения за наслаждаване на модерен душ, двадесет и първи век извън прозореца. Просто вземете гневно куче за всеки случай, никога не знаете какво, кабина е скъпо нещо.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...