Градински пътеки

Градински пътеки (23)

Всеки собственик на държава или личен парцел поне веднъж се изправя пред избор - от какво да прави градински пътеки? Наред с дърво, естествен камък и тухла има тротоарни плочи, които са обичани от всички ценители на гладки пътеки и геометрични шарки.

Тротоарни плочи универсален, той е подходящ както за достъпни пътища до къщата, така и за красиви частни пътеки. Този материал е познат на всички - градските площади, тротоарите, площадите често се полагат с плочки. Този материал е избран предимно за дълготрайност - експлоатационен живот над 15 години и екологичност.

Освен това тротоарните плочи отварят огромно пространство за въображение! Майсторите комбинират плочки с различни цветове, форми, размери и създават невероятни шарки.

В тази статия ще ви разкажем за всички възможни начини за полагане на тротоарни плочи и ще покажем много интересни и прости работилници!

Дървесината е един от най-достъпните и популярни материали за ландшафтно строителство. Майсторите го оценяват заради неговата издръжливост, евтината цена, екологичността и неописуемата текстура на дървото, което винаги ще ви позволи да създадете нещо уникално. Дървените градински пътеки преди това не бяха много ценени поради бързото унищожаване, но съвременните методи за обработка им позволиха да станат по-силни от естествения камък и да служат в продължение на десетилетия. А универсалността на дървесината е подходяща за голямо разнообразие от начини за създаване на пътеки - от рязане на трупи, от дървени палети, от дъски или от специален терасов паркет. Това позволи на дървесината да се превърне в най-популярните материали за създаване на градински пътеки. В тази статия ще намерите много начини да направите градинска пътека със собствените си ръце от дърво - от прости пътеки до творчески опции.

Всеки градински парцел или градинска къщичка се нуждае от градински пътеки, така че тази категория ландшафтен дизайн е много популярна. Често самите собственици на земя искат да се справят с тази задача и не прибягват до помощта на професионалисти. И правилно е така, защото да направя Направи си градинска пътека дори най-неопитен строител може да го направи! Освен това има много много стъпка по стъпка инструкции и майсторски класове, с които можете бързо и лесно да създадете път с всякаква сложност.

Градинските пътеки могат да бъдат направени от различни материали, но практичните собственици често използват метод, който е доказан през годините. Тази статия ще се фокусира върху бетонните градински пътеки - този материал е признат за най-популярен сред строителите.

Ще ви разкажем за най-простите и сложни варианти за създаване бетонни градински пътеки със стъпка по стъпка снимки и подробни инструкции, С помощта на тази статия можете лесно и просто да направите градинска пътека с всякаква сложност на дъщеря си или в близост до къщата!

Градински пътеки от естествен камък - една от най-популярните дестинации ландшафтен дизайн, С помощта на красива пътека можете напълно да промените външния вид на вашия сайт, да създадете удобна мрежа за движение между значими обекти и да ви спестите от караницата в продължение на много години. В крайна сметка естествен камък - един от най-издръжливите и многофункционални материали, идеален за много строителни работи както в градината, така и у дома. В нашата статия ще намерите много интересни стъпка по стъпка работилници за създаване на градински пътеки, изработени от естествен камък с рисунки и диаграми, и огромна галерия от опции, в която можете да изберете подходящия за себе си.

Стълбище в градината понякога е просто необходимо. В допълнение към факта, че това е много практично решение при наличието на различни нива на сайта, той може да служи и като негова декорация.

 

На снимката виждаме вариант на стълбище, изработено от дървени камери, Той изпълнява целта си, като прави прехода между различните нива на градината по-удобен. В същото време стълбището изглежда много естествено и органично сред зеленината и цветята. Това се постига чрез използването на дърво - много екологичен материал. За да бъдат безопасни такива повърхности, те трябва да бъдат обработени съответно и наистина конструкцията изисква много работа и усилия. Но резултатът, както виждаме, си заслужава.

Старите гуми в лятна къща могат да се използват по различни начини. На снимката виждаме една от опциите - коловоза на гуми, На външен вид той може да не е много привлекателен, но удобен и надежден.

 

Използването на гуми по този начин се препоръчва, ако наклонът, наличен в сайта, е много малък. Слизането във водата например ще бъде много по-удобно на стъпалата, а от гумите те се оказват удобни и безопасни. След като фиксирате гумите на наклон, можете да ги напълните с пясък или чакъл много плътно, така че вътрешните кухини да бъдат запълнени. Готовото стълбище изглежда оригинално и ще изглежда особено подходящо, ако завърши с паркинг или гараж.

Дизайнът на сайта или градината се състои от много компоненти, а градинските пътеки в него заемат не последното място, Не можете дори да говорите за практическата страна, това вече е разбираемо. Колко разходка, особено ако има киша на улицата.

 

От естетическа гледна точка пътеките и пътеките играят значителна роля в ландшафтен дизайн. Разбира се, понятието за красота е различно за всеки, за някого е достатъчно да хвърли камъчета и то ще слезе, а някой харчи луди пари за супер скъпи павета. Но това не е важно, най-важното, какво ще се получи от това. В крайна сметка, ако желаете, и от обикновени камъчета, можете да направите шедьовър.

Стълбите в градината са добро решение, ако площадката има труден терен. Но тази снимка показва стълбище по-скоро декоративно, отколкото функционално. Малък наклон и няколко стъпки внасят елемент на динамика в заобикалящото пространство, Особено, ако тези стъпки са така красиво проектирани.

 

Да се ​​направи такава мозайка от камъчета изобщо не е трудно. Препоръчва се да го направите на етапа на изграждането на стъпки, когато бетонният разтвор все още не се е втвърдил напълно. След като предварително сте решили кой конкретен модел ще бъде изложен, трябва да изберете плоски камъчета. Те са леко вдлъбнати в насипната бетонна смес, след това моделът се избърсва.

Днес има много различни варианти за проектиране на песни. От тях по-малко или по-малко полагане на камъчета с мозайка, Да не кажа, че е много евтино и още по-лесно да се направи, но по принцип е истинско и не е за специалист.

 

За първи път може да се нуждаете от инструкциите на съветник. Но това се отнася до техническата страна на въпроса, но по отношение на креативността, възможностите тук са фантастични. В края на краищата камъчетата са естествен материал и без значение какъв модел е изложен, той все пак ще се окаже красиво.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...