къща

Къща (73)

Публикациите в тази категория са посветени на интересни и необичайни дизайни на dovs от цял ​​свят. Разгледани са и някои елементи на конструкцията.

Днес всеки иска да бъде по-близо до природата, да живее в екологично чисти домове, да диша свеж въздух и да се наслаждава на шумоленето на листата по дърветата. Просто решение на всички тези искания, къща с дървета, добре, много по-близо до природата.

 

Може би в детството си сте имали свой персонал, уютен подслон на дърво, където можете да се представите като пират, безплатен тъпанар и просто щастлив собственик на собствената си хижа. Мечтите на възрастните не са толкова различни от детските. Разбира се, изграждането на къща на дърво е проблем за мнозина, но ако има търсене, има предложение, в Англия можете да закупите такива апартаменти само за 200 хиляди паунда, между другото, с всички удобства.

Както там, Булгаков - това просто жилищният въпрос ги развали. Проблемът с бюджетните жилища винаги е бил и ще бъде много актуален. Контейнерните къщи са само частично решение на този проблем..

 

Идеята за изграждане на жилища в товарни контейнери не е нова, особено в Европа и САЩ. За такава къща не е необходимо специално производство на отделни блокове, говорим главно за използвани морски контейнери. Ето как е тази къща за гости Poteet Architects Texas в Тексас. Няколко проблема се решават едновременно - евтини рециклируеми материали, екология, компактно поставяне. Имаше дори цяла посока на „контейнерната“ архитектура.

Размерът не е важен, качеството е по-важно. Вероятно хората, които са построили най-малките къщи, са дошли от тази идея., Въпреки че мотивацията може да е различна, някой просто е решил да спести от строителни материали, а някой да демонстрира своята оригиналност.

 

Кой знае колко квадратни метра човек трябва да бъде щастлив? Авторът на тази къща gigantomania очевидно не страда. Трябва да признаете, че в малките къщи има нещо приказно и привлекателно.

Толкова романтично е да живееш на малък остров и ако все още може да се движи, като цяло е прекрасно. Лодки за къщи започнаха да се строят отдавна, особено на онези места, където хората зависеха от водната стихия.

 

Тази лодка в Гуайтекас, Чили е един вид ваканционен дом за рибари, работещи във фиордите Айзен, той е построен по поръчка на риболовната компания Multiexport Foods. Добър санаториум на красиви места в южната част на Чили.

Кулите са различни - вода, телевизия, часовници, а в по-ранен период от историята, предимно крепостни. Къщите на кулите не са много подходящи за жилище, през Средновековието живеели главно принцеси, които трябвало да спасяват доблестните рицари.

 

Но изглежда, че не всеки мисли така. В Юта двете кули на стария асансьор бяха превърнати в хубава къща. Използва се като крайградска резиденция, доказвайки, че липсата на ъгли не пречи на комфортния живот.

Някои изправени шикозни имения на върха на хълма, гордо ги показващи на света. Други обратно, строят се маскирани къщи за да скриете дома си от любопитни очипо различни причини. Интересно е още нещо, по какви начини да постигнат това.

 

Шведските архитекти Алла Албертс и Ханс Мурман подходиха по въпроса по този начин. На снимката виждате къщата им на хвойна, прикрита като околния пейзаж.

Според историята, първите огледала са направени във Венеция през 1279 година. Технологията беше сложна и скъпа, докато германците започнаха работа и значително опростиха процеса на производство. В епохата на Луи XIV огледалата бяха овладяни във Франция и извън нас, целият свят беше обсебен от огледала.

 

Скоро огледалата се преместиха от вътрешния интериор към външните фасади и се появиха огледални къщи, фигура от фантазията на архитектите на оригиналите. Идеята се използва в различни варианти и в тази колекция са събрани няколко интересни проекта за огледална архитектура.

Иска ми се да живеете в прозрачна къща? Вероятно не за всеки. Ясно е дори в гората или по безлюдното крайбрежие на океана, където можете да си представите себе си като късче природа, докато сте в комфорта на цивилизацията.

 

А какво ще кажете за града, да живеете в прозрачна къща и да се чувствате като участник в риалити шоу например в тази голяма стъклена сграда в Амстердам. Или може би наистина има нещо в това и бъдещето за прозрачните къщи?

Нашите много далечни предци са напуснали пещерите, но изглежда, че тук не са изчезнали спомените от естествените жилища. Това е едно от обясненията защо днес хората строят къщи в пещери.

 

Въпреки че има и други причини - няма нужда да харчите особено пари за строителство, самата природа е направила всичко, остава само да подредите всичко красиво, да сърфирате в Интернет и да се радвате, че съседите не го получават. Не можете да си представите по-добро място за уединение, вероятно поради тези съображения те построиха такава къща в пещера в Арканзас (САЩ).

Средно около петстотин самолета се отписват годишно. Не всички отиват на скрап, някои започват нов уреден живот някъде извън града. Така се появяват самолети у дома.

 

Оказва се, че самолетите, придобили ново качество, са много повече, отколкото може би си мислите. Има самолети на къщата, в която живеят, на снимката има само един от тях, старият Boeing 727, който е кацнал завинаги в Орегон.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...