Идеи за къщички за птици. Направете го сами. Чертежи + размери

идеи за къщички за птици идеи за къщички за птици

Светът на къщичките за птици е разделен на две части: сладки, декоративни, често причудливи творения, които хората харесват. такъв къщичка за птици за училищно състезание ще бъде перфектен. И втората част са функционални кутии за гнезда, които всъщност птиците ще използват. Следователно къщичките за птици се сравняват в зависимост от това колко добре те ще служат като къща за повечето малки птици, които живеят в нашите градини.

По-долу са представени идеи за къщички за птици с чертежи и размери, както и съвети за безопасност за това къде и как да инсталирате къщичка за птици и някои примери със стъпка по стъпка снимки за направата на най-популярните видове къщи за птици.

 Оригинални идеи за къщички за птици

Необичайни къщички за птици направете сами

необичайна къщичка за птици направете самиТова е проект за тези, които търсят интересни решения и необичайни идеи за къщички за птици, Най-привлекателното в този дизайн е, че вероятно ще намерите всички материали в домашната работилница, добре, освен ако не е необходимо да добавите няколко детайли, така че къщата за птици да придобие модерен стил. Не се страхувайте да преработите този дизайн така, както бихте искали, просто се придържайте към размерите, така че жителите на тази къща да са удобни.

материали:

 • 8 бара 2 × 4 25 см всеки
 • 1 лист шперплат или дъска 45 × 50 см за покрива
 • 1 лист шперплат 30 х 30 см за основата
 • 30 винта
 • 1 малка панта

Инструментите:

 • бормашина
 • лепило за дърво
 • рулетка
 • уплътнител или боя

Как да сглобите тази стилна къща, погледнете стъпка по стъпка снимки.

Някои коментари:

 1. Можете да направите две или три нива на барове, това зависи от вида на птиците, които ще привлечете, и разбира се от размера на изходния материал.
 2. необичайна къщичка за птици направете самиУверете се, че покривът покрива напълно краищата на къщата за птици. В този случай трябваше да оправя две парчета дърво, но е по-добре покривът да беше здрав. Инсталирайте покрива под ъгъл, така че той не само да изглежда красив, но и осигурява изтичане на вода.
 3. Прикрепете основата отстрани с лепило и винтове отдолу.
 4. За да отворите удобно вратата, не забравяйте да направите дървена щора, както е показано на снимката
 5. Използвайте хидроизолационен уплътнител или боядисайте къщата за птици, тогава тя ще издържи повече от една година.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId9e3837f111

Интересна идея за къщичка за птици

идея за къщичка за птициВ случая предната предна стена е наклонена, което, между другото, е много правилно. Така че на птицата е много по-удобно да се изкачи до изхода. Голям покрив създава издатини по предната и страничната част, за да предпази къщичката за птици от дъжд. Един от най-важните елементи е размерът на входа. Ако размерът на дупката е твърде голям, птиците могат да бъдат заменени от по-агресивни роднини.

Как да сглобяваме такава къщичка за птици, показана на диаграмите.

Кратка инструкция.

Изрежете 22-градусова скоса в горната част, тя ще зададе ъгъла на наклона на къщата за птици и ще съответства на ъгловата секция за страничните части.

Измерете 28 см от долния ръб, като центрирате входа към ширината на предната секция.

Поставете ъгъла на страничните части.

идея за рисуване на къщички за птициидея за рисуване на къщички за птици

Оформете дъното от малко парче от стъблото, като на един ръб видях скосяване на 22 °. Измерете 7,5 см от горния ръб на скосяването и отрежете долната част. Пробийте няколко дупки в дъното, за да позволите дренаж.

идея за рисуване на къщички за птициЗапочнете монтажа, като прикрепите дъното към една от страничните части. Подравнете скосяването на долната част към ъгловия ръб на страничната стена и закрепете с винтове. Това е неподвижната страна, докато другата е шарнирна, за да осигури достъп до гнездото.

Подравнете втората страна от противоположната страна, след което затегнете винта в центъра на долния ръб. Този единичен къс винт държи страничната повърхност, която образува вратата на къщичката за птици.

Сглобете страните така, че предната част да стърчи на 6 мм над страните, създавайки пространство за циркулация на въздуха. Закарайте пирон през задната стена отстрани на вратата.

Поставете винтовите шарнири в предните и задните секции един срещу друг, така че вратата да се отваря лесно. (виж чертежа)

Прикрепете големия покрив отзад и отпред.

идея за рисуване на къщички за птициидея за рисуване на къщички за птициИнсталирайте къщичка за птици.Можете да прочетете по-подробни инструкции на уебсайта, връзката по-долу.

идея за къщичка за птициЕто още една интересна идея - фар за къщички за птици, Изработката на къщички за птици е приятно занимание, което не изисква много време, опит или скъпи инструменти. Функционалните къщички за птици могат да бъдат обикновени кутии с вход или внимателно проектирани да приличат на викторианска къща или това ще подскаже въображението ви.

Независимо дали обикновена къщичка за птици или декоративна, функционална къщичка за птици трябва да отговаря на основните изисквания. Размерът и дълбочината на кутията за гнездо са важни както за защита на пилетата от хищници, така и за да им се предостави достатъчно място за растеж, докато не са готови да напуснат гнездото.

Ако търсите декоративен дизайн на къщички за птици, тогава може би този проект ще ви заинтересува. Дизайнът изглежда сложен, но всъщност направата на такава къщичка за птици е съвсем проста: къщата се състои от три отделни подсекции, кула, основната сграда на фара и малка кутия с балдахин. Тези части се изработват поотделно и след това се сглобяват в една структура.

идея за рисуване на къщички за птициАвторът не е предоставил стъпка по стъпка снимки, галерията само снимки на отделни части, но сайтът има подробни инструкции. Ако искате да направите такава къщичка за птици маяк, връзката под снимките е на ваше разположение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIdf38f99888c

Творческа къщичка за птици в стила на изкуството от корково дърво

творческа къщичка за птициОт английски Driftwood се превежда като корда, перка, тоест парчета дърво, клони, корча, които се хвърлят от вълните на брега. Занаятите от този материал се наричат Изкуство Driftwood, това е като скулпторите, когато художникът в камък вече вижда бъдещата скулптура. Изкуството на Driftwood е много обширна тема, ако се интересувате, можете да напишете в Google и да разгледате работата на майсторите на Driftwood Art.

Като цяло, доста завладяваща дейност, изглежда, че създава пъзел от парчета дърво с необичайна форма. Това е, когато имате представа какво искате да направите и как трябва да изглежда, но не сте сигурни какво ще се получи от това.

Що се отнася до този проект, то всъщност това е обикновена къщичка за птици. Отначало се прави кутия, която трябва да отговаря на всички необходими изисквания на функционална къщичка за птици, но декор, това е вашето творчество.

Мисля, че това птиците трябва да харесват Driftwood Art стил, Разбира се, точно същата къщичка за птици, както на снимката, която не можете да съберете, всички слоеве са уникални, но можете да опитате да направите нещо подобно, на сайта на автора на проекта има подробна инструкция, линк под снимките стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIde9bfead886

Доста необичайни идеи за къщичка за птици

Кръгла къщичка за птици

кръгла къщичка за птициКак ви харесва тази идея за къщички за птици?

 • Вземете стар номер за кола или просто метална плоча със същия размер и пробийте дупки на всеки 5 см по ръба на отвора.
 • Изрежете два кръга от лист шперплат с дебелина 1,5 см и направете дупки 3-4 см в едната дупка за влизане, а просто пробийте няколко дупки в другата за вентилация.
 • Увийте регистрационната табела около два дървени кръга и закрепете с винтове.
 • В средата ще има малко пространство, така че трябва да намерите малка лента и да я фиксирате на кръстопътя на краищата на табелката с номера, също ще е необходимо да фиксирате куката за окачване на къщичката за птици.
 • Ако желаете, все още можете да направите костур.

Това беше интересен 30-минутен проект.

Гледайте Birdhouse

часовник за птициПтиците не се нуждаят от време, за да знаят, те го определят от слънцето, но часовникът може да ви бъде полезен. Как така идея да направим къщичка за птици от часове, по-точно от кутията, в която преди е бил часовникът на бюрото. Разбира се, ако пасват. Ако имате такъв часовник, можете да опитате. Основната задача е да се намали влизането, За да направите това, просто вземете парче шперплат и изрежете дупка с необходимия диаметър в него, след което го залепете към предната стена. След това завийте винта на куката и гайка отгоре, за да окачите къщата за птици на дърво. Авторът също постави винени тапи в средата, не знам защо, той вероятно смята, че ще бъде по-удобно за птиците. Може да не е по-лошо.

Хората правят къщички за птици от най-различни неща: стари кожени ботуши, керамични чайници, бутилки и кутии, На този фон творческа къщичка за часовнициможе би няма да изглежда зле.Да се ​​надяваме, че и птиците смятат това!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId3e9400d6c6

творческа къщичка за птициАко сте твърде мързеливи, за да си направите къщичка за птици, и искате да помогнете на птиците, можете просто да си купите стъклен абажур. Не знам дали птиците ще искат да живеят в такава къща, но тъй като статията се нарича „Birdhouse Ideas for Birds“, и направете къщичка за птици от абажур, това несъмнено е идея, добре, тъй като някой го публикува в интернет, считам за свой дълг да ви го представя.

Като цяло вашата основна задача ще бъде да закрепите дръжката с куказа окачване на абажур. Авторът използва епоксидно лепило, въпреки че би било по-надеждно да се върже с колани или да направи мрежа.

Разбира се, такава къщичка за птици едва ли е функционална, дупките са много големи и ще има проблеми с вентилацията, но изглежда красиво на снимката.

Възможно е в него да се заселят птици, но това ще бъдат много модерни и напреднали птици :)

И когато летят на юг през зимата, можете да поставите там свещи. А през нощта във вашата градина ще има светещи топки.

Но като цяло хранилка за птици този абажур ще се окаже доста добър.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId240d434bf8

Как да настроите къщичка за птици

При производството на къщички за птици обикновено се обръща специално внимание на правилния размер, но въпросът е как да монтирам къщичка за птици, избледнявайки на заден план. В повечето случаи те правят разширена задна стена, която действа като монтажен механизъм, което ви позволява да завиете къщичката за птици на правилното място. Това не е много удобно, когато има нужда да премахнете къщичката за птици за поддръжка.

Но можете да направите така скоба за монтаж на къщички за птицикакто е показано на снимката вдясно.

монтаж на къщички за птицимонтаж на къщички за птициНаличието на това устройство улеснява премахването на къщичката за птици при необходимост и поставянето на място. За първоначалния монтаж на скобата е необходима отвертка или тренировка, но след това цялата операция преминава без никакви инструменти. Много е удобно, ако имате не една, а няколко къщички за птици и всички трябва да бъдат проверени или почистени през сезона.

Но искам да обърна внимание на факта, че е крайно нежелателно да прикачите скоба или къщичка за птици директно към ствола на дърво, тъй като можете да навредите на растението.

Как да прикрепите къщичка за птици към дърво

Най-добрият начин да окачите къщичка за птици на дърво е да използвате каишки или въже..

монтаж на къщички за птициСтрахотен вариант е плоска найлонова лента, но ако е необходимо, можете да импровизирате и използвате почти всяка жица или здрава тъкан. Можете да залепите или шиете велкро към каишката, което ще ви позволи да закрепите къщичката за птици директно към дървото, без да използвате никакви закопчалки.

планина

монтаж на къщички за птициПоставете къщата за птици на дървото и затегнете коланите, докато къщата е здраво закрепена. Тук няма точна инструкция, просто трябва да сте сигурни, че къщата за птици няма да падне на земята със семейството на птиците, но е препоръчително да не прекалявате, за да не нараните дървото.

Не е необходимо да се стяга силно, каишките трябва да поддържат само теглото на дървена кутия и няколко птици, а не семейство от хипопотами. Повечето птичи птици тежат по-малко от сто грама, така че като се има предвид общото тегло, включително яйцата, тя е максимум килограм.

За да сте сигурни в границите на безопасност, закачете на конец стандартна червена тухла с тегло около 2 кг през горната част на къщата за птици. Ако държи, значи всичко е наред.

Но инсталирането на къщичка за птици, това не е краят, трябва да наблюдавате къщата и периодично да разхлабвате коланите, за да вземете предвид растежа на дървото. И най-добре е да се прави правило всяка година да премахвате колани и да инсталирате отново къщичката за птици. В същото време почистете, за да поддържате къщата за птици чиста за жителите на следващия сезон.

монтаж на къщички за птици

Разбира се, можете да го направите по-лесно завийте куките в къщичката за птици и ги окачете на силен клон на дърво. Това също е опциятова е просто много птици не обичат къщичка за птици да се люлее на вятъра.

Монтаж на къщички за птици, добра помощ за природата, но за да имат нормална среда за птиците, нашите дървета трябва да са здрави.

Къщичките за птици могат да бъдат зададени по различни начини..

монтаж на къщички за птициПтиците са склонни да избират местата, които са най-удобни за тях, така че ако настоящото местоположение не е популярно за птиците, може да е време да намерите ново място.

монтаж на къщички за птициТам трябва да се монтират къщички за къщи, където има по-малко хищници, добре, за предпочитане да не са на многолюдно място, За съжаление в повечето случаи тези препоръки са много трудни за изпълнение. Затова трябва да разгледате ситуацията. Например къщичките за птици, разположени под стрехите или покривите, ще издържат много по-дълго, тъй като те ще получат по-малко влага. Освен това за хищниците е доста трудно да стигнат до такива места. Инсталирането на къщичка за птици под покрив на покрива ще удължи живота му с минимална поддръжка.

Можете да използвате опцията, показана на снимката вдясно. тук къщичка за птици, защитена от декоративен метален покрив.

По-добре е къщата за птици да бъде поставена в защитено от преобладаващите пролетни ветрове и да бъде разположена на достатъчно разстояние от земята. И още един много важен момент: къщичките за птици трябва да са на голямо разстояние от хранилки за птицитъй като те привличат хищници, които може да се интересуват от гнездо в къщичка за птици.

Как да монтирате къщичка за птици

Показани тук 6 начина за фиксиране на къщички за птициза, Всяко от тях е обяснено подробно по-долу.

 1. Метален стълб (най-подходящият вариант)
 2. Хлъзгава фасада на сградата
 3. Тухлена фасада
 4. Дървена стена
 5. Дървена ограда
 6. Дърво на багажника

къщички за птици препоръчително е да не спиратептиците предпочитат къщи, които не се люлеят на вятъра.

монтаж на къщички за птициКъща за птици, монтирана на метален стълб, е по-малко уязвима за хищниците., Стълбът обаче трябва да е стабилен и да не се люлее от вятъра. За закрепване в колона можете да пробиете дупки или да използвате скоби от маркуч от неръждаема стомана. За да направите хищниците още по-трудно да стигнат до къщата за птици, можете да инсталирате на стълб дял или обърнат съд.

Хлъзгавата фасада на сградата осигурява същата защитакато метален стълб, но могат да възникнат трудности при монтажа. Необходимо е само да се вземе предвид, че тъмната стена се нагрява силно през лятото, така че не монтирайте къщичката за птици от южната или западната страна.

монтаж на къщички за птициМонтиране на къщички за птици върху тухлена стена също затруднява проникването на хищници. Някои тухли имат гладко покритие, което осигурява още по-добра защита. За съжаление, изложената тухла може да генерира значително количество топлина и да стане твърде гореща. следователно изберете източна и северна страна за закрепване.

Добър вариант дървена стена на стара плевня под навес, за птиците това е по-естествена среда и котките обикновено не се катерят по стената. И най-важното е, че дървената повърхност не се нагрява повече от дървото през летните месеци.

Дървен стълб до известна степен може да осигури сигурност, ако осигуряват защита срещу хищници, Можете да монтирате къщичка за птици, в която вход под 3 cm и на покрива има голям надвес.

монтаж на къщички за птициВъпреки че много птици правят гнезда в дървесни кухини, експертите казват това къщичка за птици, монтирана на дърво, това е най-злощастното решение, Причината е ясна, дърво за хищници е най-лесният начин да стигнете до къща за птици. Ако няма други места, където можете да инсталирате къщичка за птици, това все още е алтернатива, която осигурява повече защита от естествена кухина. Къща за птици с малка дупка ще държи хищниците по-добре от всяка куха.

монтаж на къщички за птици

На каква височина окачвате къщичка за птици

монтаж на къщички за птици

монтаж на къщички за птициВ зависимост от вида на птицата е препоръчително да окачите къщичка за птици в определен диапазон на височина. Въпреки че птиците често гнездят извън тези граници, особено ако няма други гнезда в района.

 

На какво разстояние една от друга трябва да се инсталират къщички за птици

Някои видове предпочитат да гнездят много далеч от други роднини от същия вид, докато други видове може да са в непосредствена близост на 5 метра от друга къща за птици.

Като цяло твърде много къщички за птици в една зона могат да причинят гнездото на някои птици.

монтаж на къщички за птициСледователно разстоянието между къщички за птици трябва да се спазва в такива граници:

 • цици 50-60 м
 • сива жилка 30-50 m
 • ями 100 m
 • Redstart 70-80 m
 • кълвач 160-200 м

монтаж на къщички за птициЗадайте Birdhouses Вход на изток

Ако климатичната ви зона има сравнително горещо лято до избягвайте прегряването на кутията следобед поставете къщичката за птици с входа на изток. Птиците ще получат ранното сутрешно слънце, когато къщата за птици все още е студена от нощта.

Също така входът на къщата за птици трябва да е далеч от хранилки за птици, иначе жителите на къщата за птици ще бъдат много нервни, когато хищниците посещават хранилката.

 

Хранилки за птици

Следователно птиците са различни, някои може да са териториални конкуренти на жителите на вашата птичи къща или хищници не забравяйте да поставите къщички за птици на поне 5 м от хранилки за птици.

монтаж на къщички за птициАко дворът ви е малък и разстоянието между къщичката за птици и хранилката за птици не е идеално, опитайте използвайте храна, която привлича само определени видове птици и не привлича хищници.
 

Безопасност за къщи за птици

Може да се изкушите да направите или купите красива светла къщичка за птици с оригинална форма, но експертите предупреждават, че атрактивните и сложни дизайни не са непременно безопасни или ефективни за гнездящи птици. Затова следвайте тези указания:

 1. монтаж на къщички за птициКъщата за птици трябва да бъде добре изолирана.
 2. Не правете къщичка за птици от плътни материали като метал или керамика, защото в средата на къщата ще бъде прекалено горещо или твърде студено за пилетата. Кутиите с метални покриви съхраняват твърде много топлина, което може да има фатални последици за пилетата в топлите слънчеви дни. Металните и пластмасовите кутии също страдат от конденз, което не е добре за младите потомци.
 3. За да се осигури изолация и дълготрайност, стените на къщички за птици трябва да са с дебелина най-малко 15 мм. Отвън повърхността трябва да се третира с нетоксичен консервант на базата на вода.
 4. Входът трябва да бъде приблизително 32 мм, което е идеално за всички малки гнездови птици.
 5. Не правете стълбове под лятото, това е отличен трамплин за хищници.
 6. Добрата къщичка за птици трябва да има лесен достъп за наблюдение и почистване.
 7. Идеалната височина за къщичка за птици с малка дупка е от 1 м до 5 м над земята с ясна пътека за полет.
 8. Не правете ярки къщички за птици, колкото повече са невидими, толкова по-добре.

монтаж на къщички за птици10. Не правете къщичката за птици прекалено малка, така че пилетата да не паднат от гнездото, но също така твърде дълбоко е лошо, когато пиленцата пораснат, ще им бъде трудно да излязат.

Следват някои примери за популярни дизайни на къщички за птици.

Чертеж на къщички за покрив на покрива

рисуване на къщички за птици

правоъгълна къщичка за птициПравоъгълна къщичка за птици

Този вид къщички за птици, изработени от дърво, е най-лесният за производство. Ще ви трябва една дъска, трион, бормашина и пирони.

Подгответе дъска. За базовото устройство е достатъчна една дъска с дебелина 2,5 см, ширина 15 см. Дължината е приблизително 1,2 метра.

Всеки тип дърво ще направи., Въпреки това, твърдите дървета като дъб и бук ще издържат по-дълго.

Не използвайте дърво с дебелина по-малка от 2 см., Може да се деформира и няма да осигури добра изолация.

Маркирайте и видях детайлите, както е показано на снимката.

правоъгълна къщичка за птициправоъгълна къщичка за птици

 

 1. Пробийте дупка за влизане.
 2. Пробийте дренажни отвори в долната част.
 3. Направете един или два отвора отзад за монтаж.
 4. Прикрепете дъното към гърба
 5. Прикрепете основата така, че да е перпендикулярна на задната стена. Вкарайте ноктите в основата през всяка стена.
 6. Инсталирайте предната част, тя трябва да бъде прикрепена към стените и основата. Ръбовете на предната част трябва да са на едно ниво с дъното на основата и външните стени.
 7. Закрепете горната част с панта, която трябва да е водоустойчива.Можете да използвате водоустойчива месингова панта или просто да използвате парче тръба.
  Добавете сух мъх или трева, за да е по-удобно птиците да изграждат гнездо.
 8. Намерете подходящо място и поставете къщичката за птици на височина поне 4,5 м над земята.
 9. Не забравяйте да се монтирате далеч от клоните на дърво или нещо друго, което ще позволи на котката или друг хищник лесно да стигне до гнездото.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId5d76c965d5

Как да си направим обикновена къщичка за птици

как да си направим обикновена къщичка за птициТази къщичка за птици е направена от 15 см дъска с дебелина 2,5 см. Ще има общо шест части - две страни, предна, задна, горна и долна част. Страните ще имат ъгъл, но това е лесно. Необходимо е също така да се направят дупки за винтовете, за да се прикрепи къщата за птици към дървото. Винтовете се завиват внимателно в кората, за да не се повреди вътрешния слой. Отпред трябва да пробиете дупка за входа на отвора за крана. Можеш сглобете къща за птицибез дори да има опит.

Инструменти и консумативи

 • ръчен трион
 • молив
 • чук
 • бормашина
 • долен пласт
 • пясъчна хартия

Как да сглобявате къщичка за птици, има много инструкции, дори в тази статия. Това е стандартен дизайн, така че няма специални тайни. Ако искате да знаете някои нюанси, описание на стъпките за сглобяване е на уебсайта на автора, използвайте връзката под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId66dbab7bd8

шарнирна къщичка за птици Ето още едно класическа къщичка за птицисамо с шарнирен покрив. Прост и функционален, лесен: сглобяване, инсталиране, почистване.

От необходимите материали

 • една 1,5 м дъска,
 • съвместен
 • пирони или винтове.

И стандартни инструменти:

 • бормашина
 • чук
 • Saw.

Използвайте предоставените по-долу диаграма на размера и маркирайте дъската (просто трябва да поставите лентата за измерване по протежение на дъската и да маркирате горния ред, лесно е).

Откъснете частите (първото изрязване трябва да е под ъгъл 15 °, а останалото направо).

Сглобете, както е показано на снимката (можете да използвате нокти вместо винтове).

Не забравяйте дъното, предната и страничната страна отвори за пробиване

 

 

 

шарнирна къщичка за птици

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId787f439925

Направи си къщичка за птици в градината

направи си сам къщичка за птици в градинатаКъщите за птици в повечето случаи са прости и интересни проекти, които могат да бъдат направени с помощта на конвенционални ръчни инструменти. Най-често, освен трион, чук и отвертка, нищо повече не е необходимо. В този пример изчисляването на материалите отива до две къщички за птици, тъй като две къщи са за предпочитане, по-вероятно е птиците да се заселят поне в една от тях.

материали:

 • 2 дъски 1 x 6 с дължина 1,80 м
 • 23 - 30 бр от 4 см нокти
 • Винтове за дърво
 • Метална тръба и скоби

Инструментите:

 • Колело за рулетка
 • ножовка
 • отвертка
 • клипове
 • Акумулаторна тренировка
 • Stepladder и Sledgehammer

Стъпка 1: Измерване и маркиране

Всяка къщичка за птици има шест части, които ще трябва да изрежете. (от по-малки към по-големи):

 1. Дъно (10 ")
 2. Предна страна (24 ")
 3. Лява страна (под ъгъл)
 4. Дясна страна (под ъгъл)
 5. Покрив (25-35 см)
 6. Задната страна (36-38 см)

Стъпка 2: Видя детайлите

Стъпка 3: Подгответе изрязани детайли

Пясъчете всички ръбове с шкурка. На предната стена направете входа на отвора за крана, след това пробийте дренажни отвори в долната част, три ще са достатъчни.

Стъпка 5: монтаж, част 1

направи си сам къщичка за птици в градинатаМоже да изглежда малко сложно, но добър захват ще работи като втори чифт ръце.

 • Първо инсталирайте гърба на равна повърхност, след това долната и двете страни. Оставете малка празнина от 5 мм между горната част на задната стена и началото на страничните части, за вентилация.
 • След това вземете предната част (тази с отвора) и инсталирайте отгоре на останалите части. Подравнете и маркирайте местата за нокти от дясната страна и от дъното - лявата страна ще се превърне в шарнирна врата, така че не е необходимо да се чука!
 • След като предният ръб е фиксиран, обърнете конструкцията и я закрепете от едната и долната страна от задната страна.

Стъпка 6: монтажчаст 2

 • направи си сам къщичка за птици в градинатаСега трябва да направите шарнирната врата от лявата страна.
 • Предварително пробийте малък отвор отпред и поставете гвоздей, за да задържите долната страна на пантата на място.
 • След като това е направено, приковайте върха към върховете отпред и отзад.

Стъпка 7: живопис

Сега е време да рисуваме къщичките за птици. Ако използвате силно дърво, като кедър или махагон, вероятно боядисването не е необходимо. Е по-добре накиснете в дървесно маслоТова ще помогне да удължите живота на къщичката за птици и да я направите по-добра.
Уверете се, че това боя, импрегниране или лак не попаднаха вътре в къщата за птици.

Стъпка 8: монтиране

Изберете подходящо място за инсталиране на къщичка за птици. Това е сериозен въпрос, така че е по-добре да потърсите в Интернет кои птици, къде и как най-добре да инсталирате къща за птици.
След това вземете стълба и чука и внимателно забийте тръбата дълбоко в земята. Входът трябва да е някъде в далечината 1,5 - 2 м от земятаследователно тръбата трябва да бъде с подходяща дължина. Внимавайте да не паднете от стълбите и като цяло е по-добре да помолите някой да помогне. Когато тръбата е инсталирана, прикрепете къщата за птици със скоби.

Стъпка 9: Изчакайте наемателите!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId8d3bc1420e

градинска къщичка за птициГрадинска къщичка за птици

Къщата за птици е основна кутия, със стена, която може да бъде премахната за почистване, и отвор за чешмата. Има много различни начини да направите къща за птици, Ако харесвате винтове, а не пирони, можете да ги използвате. Като цяло, списък с инструменти, това са препоръки, използвайте тези, с които е по-лесно да работите.

Необходими материали:

Всяка къщичка за птици се нуждае от дъска с размери 2,5 х 15 х 120 см. Действителните размери на стандартната лента 2,5 х 15 см са 2 х 13 см.
Проверете размерите, преди да продължите с производството. Една къщичка за птици трябва да идва от една дъска.

Необходими инструменти

 • чук
 • Трион за маса
 • Циркулярен трион
 • Преносима бормашина
 • 1/4 "тренировка
 • Бит 1 1/2 "
 • шаблон

Можете да прочетете подробните инструкции за направата на къщичка за птици на уебсайта на автора, връзката е под галерията със стъпка по стъпка снимки. За да отрежете частите на къщата за птици, използвайте представената схема.

градинска къщичка за птициКойто не е добър на английски, тогава всичко е просто:

Странични -
Покрив - покрив
гръб назад
предна - предна страна
под - под
подкрепа - подкрепа

С размерите също няма нищо сложно, 4 "е размерът в инчове, един инч е 2,54 см, а 4 'в стъпки, крак, той е 30,48 см.

Още няколко коментара
Метод на монтаж на снимката

 • градинска къщичка за птициЗа да осигурите дренаж, отрежете ъглите на пода.
 • Къщата за птици не трябва да е прекалено гореща, така че трябва да пробиете 4 малки дупки в страничните стени за вентилация.
 • Предната част трябва да бъде сменяема, така че да можете да почиствате къщичката за птици всяка година. Той ще бъде подкрепен отзад от две ленти, разположени на страничните стени на къщата.
 • Отпред лентата на линията на покрива ще поддържа вратата на място. За да направите това, инсталирайте пирон, подравнен с жлеб в предната част на пода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId16bba5d400

Това е второто тип класическа къщичка за птици - "къща"с фронтон. Той е по-малко удобен по отношение на почистването и по-труден за производство, но въпреки това има своите предимства и е не по-малко популярен от кутията за гнездене с навес на покрива.

рисуване на къщички за птици

направете си къщичка за птициКъща за птици

Инструкции и стъпка по стъпка снимки в снимки от сайта WikiHowкак сглобете и монтирайте къщичка за птици с фронтон.

Част 1

Намерете груба дъска с дължина 2,5 см × 20,3 см. 240 см. По-добре бреза или дъб, не изгнивайте и издържайте по-дълго от другите видове.

Купете поцинковани винтове. Ако използвате нокти, структурата е много рохкава.

Купете C-скоби, те ще са необходими при залепване на части и пробиване на отвори за винтове.

направете си къщичка за птициВижте дъската по размер, както е показано на снимката. Размерите са в инчове, така че ще преведа.

 • Две странични стени с размери 4 на 3,5 инча (10,2 на 8,9 см).
 • Единствената част, която е 5 на 3,25 инча (12,7 на 8,3 см) за пода.
 • Едната част е 4,75 на 7 инча (12,1 на 17,8 см) за дясната страна на покрива.
 • Парче от 5,5 на 7 инча (14 на 18 см) за лявата страна на покрива.
 • Две отделни парчета с размери 5 до 8 инча (13 на 20 см) за предната и задната стена.
 • Пробийте дупка с диаметър от 1 до 3 инча (2,5-7,6 см) около обиколката.
 • Пясъчните краища на дупката.

Част 2 монтаж

 1. направете си къщичка за птициПреди да съберете, оцветете дървото.Изберете цветове с неутрални и естествени тонове. Не боядисвайте вътрешността на къщата за птици.
 2. Поставете бъдещия под на равна повърхност.
 3. Нанесете лепило върху краищата на стените на къщата за птици и ги свържете. Движете се в ред, докато не залепите всички четири стени на къщата за птици.
 4. Закрепете четирите стени на къщата за птици със скоби и оставете да изсъхне поне 30 минути.
 5. Закрепете подовете с винтове към стените.
 6. Залепете частите на покрива към стените под ъгъл от 90 градуса. Покривните панели трябва да се припокриват, а лявата страна (по-дългата част) трябва да стърчи над дясната. Ъгълът на покрива ще предотврати натрупването на вода или сняг върху къщата за птици.
 7. Завийте панелите на покрива в стените.

Част 3 Избор на място за къщичка за птици

 1. направете си къщичка за птициМонтирайте къщичка за птици върху стълб или стена на сграда. Най-добрият вариант е да използвате метален стълб, за да предотвратите хищниците да стигнат до къщичката за птици.
 2. Поставете къщичката за птици с входа на изток. Въпреки че не е необходимо, птиците са по-привлечени от къщички за птици, където сутрин има естествена слънчева светлина.
 3. Монтирайте къщичката за птици на поне 5 фута (1,5 м) от земята. Първо, това ще улесни почистването, ако е необходимо, и второ, ще предпази гнездото от повечето хищници. Като цяло, това зависи от видовете птици, които живеят във вашия район, така че птиците, следователно, ако е необходимо, можете да направите корекции.
 4. Закачете или инсталирайте къщичка за птици под навес, надвес или стрехи. Така ще продължи по-дълго и птиците ще бъдат по-удобни. Ако инсталирате на стълб, желателно е полюсът да е под някакъв навес.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId7fe2cce143

Къща за птици от палети

домашна птицаПрост и евтин проект за начинаещи. Подходящ за тези, които имат две сладки дървени дъски и основни инструменти. Този домашна птица Идеален за обучение на деца как да използват стандартни инструменти за изработка на интересни неща от дърво!

Инструментите:

 • трион
 • чук и отвертка
 • молив или маркер
   
 • бормашина

материали:

 • няколко цвята 1.6 mm x 40 mm (по-добре е да използвате винтове, но те са по-скъпи).
 • две дъски от палета (120 cm X 9 cm X 1,5 cm)

Стъпка 1: Маркирайте и изрежете

Ако дъската е широка около 9 см, изрежете я, както е показано на снимката.

домашна птицаАко е по-широк, пак можете да използвате представените размери, но крайният продукт ще бъде по-широк.

домашна птицаТрябва да изрежете такива части:

 • 2 бр Дължина 18 cm
 • 4 бр 18 см от едната страна и 9 см от другата
 • 4 бр Дължина 14 cm
 • 2 бр Дължина 15 cm

Стъпка 2: Свържете детайлите

домашна птицаПоправете всичко заедно с нокти, винтове или дори лепило за дърво. Вярно е, че за залепването ще ви трябват допълнителни скоби и малко търпение, тъй като лепилото за дърво изсъхва доста бавно.

Стъпка 3: Пробийте дупка

 • Пробийте дупка между двете предни части.
 • Обърнете внимание на размера на дупката. Най-често срещаните размери са от 2,5 см до 5 см в диаметър.
 • Не се страхувайте да експериментирате, големи дупки ще бъдат подходящи за големи птици, въпреки че малките в такива къщички за птици няма да са много удобни, съществува заплаха от проникване от хищници или големи птици. Ако нямате тренировка, можете да направите прорез в две части с обикновен нож, жителите няма да имат нищо против, ако входът не е идеално кръгъл. Просто трябва да е достатъчно голям.

Стъпка 4: импровизирам

 • По ваша преценка инсталирайте костур, монтажни скоби и др. Къщата за птици може да бъде боядисана и монтирана на дърво.
 • Внимавайте с полюсите, те помагат на хищниците да стигнат до гнездото вътре в къщичката за птици.
  Съвети за рисуване:
 • Не боядисвайте или лакирайте интериора на къщата, което вероятно е токсично за жителите.
 • За оцветяване на екстериора изберете естествени цветове, които се смесват с околната среда.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId09021a07d6

Или можете да го направите така къщичка за птици от палети, Това е много проста сглобка от един дървен палет, на автора му бяха нужни 4 часа, но той нямаше инструкции и това беше първият му проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIde068d6302c

Как да настроите стълб за къщичка за птици

полюс за къщички за птициАко нямате пернати приятели в двора си, дървена къщичка за птици може да реши този проблем. Разбира се, можете да го окачите на дърво, но това е, ако имате дърво. А ако не, тогава имате нужда поставете стълб за къщичка за птиции как, прочетете и вижте стъпка по стъпка снимки.Можете да инсталирате метален стълб или дървен, както в случая.

Изберете детайл, който ще бъде добре балансиран с пропорциите на къщата за птици. Вижте, за да можете да зададете скобите.

Ако следвате инструкциите, цялата работа може да се свърши през уикенда.

Инструменти и материали

 • Дървена къщичка за птици
 • Голяма кофа
 • 10 кг цимент
 • Картонена форма
 • Остър нож
 • ниво
 • Електрическа бормашина
 • Предпазни очила
 • молив
 • отвертка
 • боя
 • 4 малки монтажни скоби и винтове

полюс за къщички за птициСтъпка 1: Изкопайте дупка

Оцветете къщичката за птици и стълба. Докато изсъхнете, изкопайте дупка с 5 см по-широка от колоната. Ямата трябва да е с дълбочина около 35 см. Поставете картонен цилиндър в отвора и изрежете 25-30 см над земята.

Стъпка 2: Прикрепете скоби

От всяка страна на колоната маркирайте с молив точките за закрепване на металните скоби. Пробийте дупки и завийте скобите. По желание нарисувайте скобите според колоната и къщичката за птици.

Стъпка 3: Пригответе решение

Изсипете сух цимент в кофа, добавете вода и разбъркайте до желаната консистенция. (прочетете инструкциите на опаковката).
Изсипете около една трета от разтвора в отвора и инсталирайте стълба. Ниво, ако е необходимо, подкрепете го с нещо. Оставете да се втвърди за 24-48 часа.

Стъпка 4: Пробийте дупки в къщичката за птици

Поставете къщичката за птици на стълба и използвайте молив, за да маркирате дупките в скобите. Пробийте дупки и закрепете къщичката за птици.

Стъпка 5: Изрежете формата

Изрежете частта от картонената форма, която стърчи над цимента. Напълнете с пясък и покрийте с трева.

Всичко е готово.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIdbdf3b95e04

Този тип къщичка за птици - ромбовидна форма, използва по-рядко, въпреки че изглежда много хубаво. Основният недостатък нисък вход, Ако вземем предвид, че компонентите на гнездото, което птиците ще населят, ще запълнят къщичката за птици наполовина, тоест почти до нивото на дупката на среза, тогава е ясно, че пилетата ще бъдат в голяма опасност. Както от хищници, на които няма да е трудно да достигнат жителите на гнездото, така и възможността за загуба на пилета от къщата. Независимо от това, ако направите къщичката за птици малко по-дълбока, тогава птиците ще я харесат. Тук на този чертеж дупката е разположена на по-малко приемливо разстояние от пода. Въпреки че може да се направи по-високо.

тук чертеж на този тип къщички за птици

рисунка на къщичка за птици с диамант

Как да си направим къща за птици

как да си направим къща за птициТози проект е подходящ за деца на възраст 8 години и повече, Силно препоръчително контрол за възрастни за безопасност при работа с дървообработващи инструменти. Търсите проект за входно ниво, който не изисква скъпи електроинструменти? След това се прави къщичка за малки птици - чудесен избор! Понякога инструкциите са доста неясни и объркващи, превръщайки дори прости проекти в много по-сложна задача, отколкото е в действителност. Но стъпка по стъпка снимките и инструкциите, представени тук, са много прости и разбираеми, с допълнителна нотация за всеки детайл, така че е гарантирано да се забавлявате, като успешно изградите кокетна къщичка за птици.

Инструменти и материали:

 • чук
 • Пясъчна хартия
 • Лепило за дърво
 • Боя и четка

как да си направим къща за птициСъдържание на комплекта за птици:

Дървени изделия:

 • А. 1 задна стена
 • Б. 1 Тесна долна част
 • В. 1 отпред (с дървено деколте и перфорационен отвор)
 • D. 2 малки странични части (с ъглови краища)
 • Д. 2 големи части на покрива (с ъглови краища)
 • Е. 1 Тесен връх
 • G.1 Дървен стълб

оборудване:

 • Кука винт за окачване
 • 24 нокти (само 20 нокти се използват)

Стъпка 2: Сглобяване на къща за птици

Сега, когато сте подготвили материалите, ще започнем да сглобяваме къщичката за птици. Няколко съвета на снимката по-долу

При закрепване на две секции от дърво е важно да се поддържа правилния ъгъл, където двете части се съединяват.
как да си направим къща за птицикак да си направим къща за птициУверете се, че главата на чука, главата на ноктите и повърхността на детайла са успоредни една на друга.
Можете също да укрепите здравината на всяко съединение, като използвате лепило за дърво. Това не е изискване, а само опция, ако смятате за необходимо.

как да си направим къща за птициСтъпка 3: Преден и долен монтаж

 • Ноктите част от C до B с помощта на един пирон в долната част на повърхността B.
 • Уверете се, че малкият перфорационен отвор на част С е обърнат в обратна посока от част Б.
 • Прикрепете част от A до B с помощта на един пирон на долната повърхност на B.
 • Предната и задната част вече са прикрепени към дъното. Можете да продължите към следващата стъпка.

Стъпка 4: Закрепване на малки странични части

 • Инсталирайте една от малките странични части между предната и задната страна, след което закрепете връзката с два пирона, удряни отпред.
 • След като предната страна на страничната стена е сглобена, закрепете връзката с два цвята, забити отзад.

как да си направим къща за птициСтъпка 5: Монтаж на покрив

Фиксирайте и двете големи части на покрива от лявата и дясната страна на къщата за птици с четири гвоздеи от всяка страна.

Уверете се, че ъгълът е обърнат нагоре, така че когато са инсталирани две големи части на покрива, имате плоска повърхност отгоре за тясната част на покрива.

Стъпка 6: Прикрепете тесен връх

Подравнете тесния връх, така че да има акцент върху двата предварително инсталирани големи покривни панела.

Нанесете лепило върху тази зона преди закрепване с нокти, за да осигурите добра връзка. (По избор).

Стъпка 7: Задайте куката и костур

Прикрепете метален винт с кука към горната част на къщата за птици.

Инсталирайте костура. Нанесете малка част от лепило за дърво вътре в отвора, за да не изпадне.

Стъпка 8: Довършителни щрихи

Пясъчете повърхността на къщата за птици с шкурка, в началото на голяма, после по-малка.

Оцветете къщичката за птици по ваша преценка в два или три цвята. Изплакнете добре четката преди промяна на цветовете, така че боите да не се смесват. След боядисване изплакнете обилно с четка и оставете да изсъхне преди почистване за бъдеща употреба. Уверете се, че кутиите за боя са запечатани, така че да могат да бъдат използвани отново за бъдещи проекти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIda23258dd5e

Направи си къщичка за птици

красива къщичка за птициАко сте дърводелец или просто държите на занаятите за дърво, вероятно имате дървесни отпадъци, които заемат място в работилница или гараж. Използвайте този потенциален боклук и го превърнете в нещо полезно! От това ръководство ще научите как да режете дърва направете красива къщичка за птици - прост и функционален.

 1. Вижте късо парче с дължина 2х4 дъска и равнина, за да получите дебелина 12 мм.
 2. Сгънете двете дъски заедно и проектирайте предната и задната страна на къщата за птици.
 3. Изрежете къса дължина от останалите дъски. Подравнете страните отпред. Маркирайте ъглите, за да отрежете страните. Изрежете средните квадрати, така че и двете страни да съвпадат. Използвайте лепило и нокти, за да сглобите части от къщата за птици.
 4. Пробийте вход за врязване и още един отдолу за костур. Поставете лепило върху костура и поставете в долния отвор.
 5. красива къщичка за птициНаправете покрив. Изрежете 3 мм фурнир от 2х4 бар. Нарежете на размер, закрепете с лепило и нокти.
 6. Създаването на плочки. Използвайки останалия фурнир, копирайте ленти от 1,5 см. "Плочките" правят различни дължини, от 17 до 14 мм.
 7. Прикрепете херпес зостер. Залепете реда в линия, започвайки от долната част на покрива и така залепете редовете към върха. Уверете се, че дъното на следващия ред покрива горния ръб на предишния ред плочки. След като едната страна на покрива е завършена, оставете я да изсъхне, преди да започнете другата. След като и двете страни са готови, залепете фурнира с ширина 2 см от всяка страна с помощта на лепяща лента, за да го задържите на мястото си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId0bbfcd309f

Къща за птици за кълвач

къщичка за птици за кълвачкъщичка за птици за кълвач Такава къщичка за птици е много проста. Всъщност най-големият проблем ще бъде да се измисли как да оправим къща на височина 3 - 5 метра, именно на тази надморска височина тези птици предпочитат да се заселят. И една функция - калай около дупкататака че кълвачът да не събира къщичката за птици.

Какво ви трябва (размери в инчове, 1 инч - 2,54 см)

къщичка за птици за кълвачШест лесни стъпки за изграждане на къщичка за птици

 1. къщичка за птици за кълвачВижте всички части според размерите, посочени в списъка.
 2. Използвайте лепило и винтове, за да прикрепите дългата страна (E) към гърба (B); след това прикрепете предната част (A) отстрани (E).
  След като прикрепите дългата страна към гърба, използвайте лепило и винтове, за да прикрепите предната страна отстрани.
 3. Инсталирайте по-късата страна на обръщане (F), така че да е в равна част с дъното на предната част (A); след това поставете две 2-инчови пръстеновидни халки, по една от всяка страна, те ще служат като ориентир в близост до горната част на страната на обръщане (F).
 4. Прикрепете ръба на кабела към страничния ръб на предната част на основата, който ще служи като фиксатор, за да запази клапата затворена.
 5. Вижте входа отпред (A) на 45 см от долния ръб.
  Поради по-големия вход ще бъде по-лесно да използвате окабелена електрическа бормашина, а не безжично свредло, за да направите дупка, тъй като основната тренировка има повече въртящ момент и може да се справи по-добре с по-голям отвор.
 6. И накрая, пробийте четири дренажни отвора в пода (D) и залепете и го завийте на мястото 6.6.7; след това прикрепете покрива (C).

къщичка за птици за кълвачкъщичка за птици за кълвач

Модерна къщичка за птици

модерна къщичка за птициНе всеки има скъпи инструменти и богат опит в дърводелството. Но възможно ли е да се измисли модерна къщичка за птицитова не изисква сложни електроинструменти и професионални знания? Разбира се, че можете, той е пред вас. И така, тук е стилна къщичка за птици, за производството на която ще ви трябва само електрическа бормашина и няколко домакински инструменти. Всичко това може да се направи само за час-два..  

Материали и инструменти:

 • дъска 1x6, нарязана на размер:
 • (2) 5 1/2 "15 см дължина
 • (2) 4 "дълги 10 cm
 • дървен дюбел
 • маслена боя и четки
 • електрическа бормашина
 • клещи
 • лепило за дърво
 • nazhdachka
 • скоби
 • варено ленено масло

Наистина не е трудно да се сглоби такъв дизайн, можете да прочетете инструкциите за производство на уебсайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIde372c350ca

Голяма къщичка за птици за лястовици

къщичка за птици за лястовициЛястовиците, птиците са независими, но с охота се заселват до човек. Вероятно мнозина са видели спретнатите си гнезда на кръстовището на покрив или плевня. Според легендата гнездото на лястовицата носи късмет и просперитет на къщата. В случая обаче ще говорим лилав мартин, род на Progne лястовици, живеещи в Северна Америка. Не знам или лястовиците ни се заселват в такива къщи, както е показано на снимката, но много красиви дизайни. Идея за изграждане на такива многостайна къщичка за птици за лястовици собственост на канадски орнитолог със сложно име Пърси Алгерън Тавернър, Самоук натуралист, той е първият орнитолог в Националния музей на Канада, сега Канадският музей на природата, от 1912 до 1942 година. Той помогна за създаването на Национален парк Point Pelee и редица развъдници за птици в цяла Канада, включително остров Bonaventure. Той е оригиналният дизайнер и инженер на така наречената Taverner Violet Martin House, която е изработена както от дърво, така и от алуминий, за да отговаря на днешните стандарти.

Тъй като беше отличен архитект, както и орнитолог, той със сигурност знаеше кое е най-доброто за лилавия мартин. Неговите дизайнерски идеи изпревариха времето си; той беше истински майстор на занаята си. Днес има много подобни проекти, можете да ги видите по-долу в галерията. По-сложно е с инструкциите; тук са представени стъпка по стъпка снимки, как да направите къщичка за птици за лястовици Taverner, обаче, без описание на процеса. Но нещо е по-добро от нищо. Ако наистина искате да направите нещо подобно, тогава поне ще имате обща идея.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId160b53eed0

Ето как да направите Система за лебедки на Taverner Birdhouse.

къщичка за птици за лястовициМожете да направите системата много здрава и да позволи бързо спускайте само една или всички къщи, ако е необходимо, Също така ви позволява да инсталирате само една секция в началото на пролетта, преди лястовиците да пристигнат, за да се уредят. Този тип работи доста добре, при условие че не използвате сурова дървесина. И ако все пак го използвате, тогава те трябва да се свият. Когато дървото изсъхне и се свива, дупките за валяците стават по-близо един до друг, което не им позволява да се въртят свободно. В някои случаи дори теглото на блока не е достатъчно, за да се преодолее триенето и тогава къщата може да се наложи да бъде премахната с въже. Ако това се случи, дупките ще трябва да бъдат разширени.

Къщите са на сантиметър една от другаза намаляване на натоварването на вятъра по време на бури. Също така ви позволява да подобрите въздушния поток от задните страни на къщите, където са направени 3 допълнителни вентилационни отвора. Те се пробиват под ъгъл 45 °, така че водата да не попадне вътре.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId352637a347
 

опция метални асансьори

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIdf87144f427

По-долу са няколко рисунки и снимки на големи къщи за лястовицазапроектиран от Пърси Тавернър.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId630d568f62

Красиво, наистина!

Многофамилна къщичка за птици

жилищна къщаРазбира се, малко вероятно е някой да се заеме да реализира такъв сложен проект като къщата на Taverner в обикновена лятна къща, но направете малка многофамилна къщичка за птици под силата на всеки. Това е страхотен проект за използване на подрязани дъски и други остатъци от дървен материал. Ако сте харесали тази многофамилна къщичка за птици, ще намерите стъпка по стъпка инструкции на уебсайта на автора. Или може би можете да го направите сами, няколко стъпка по стъпка снимки в галерията дават ясна представа как да сглобите къща за няколко семейства птици.

Инструменти, използвани в този проект:

 • Винтове за дърво
 • бормашина
 • фаска на отвор
 • Лентова трион (или мозайката)
 • Строително лепило
 • Машина за шлайфане

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeIdc387f63e35

Или друг такъв вариант за къщички за птици, три в едно.

жилищна къщаПредимството е, че макар къщата за птици да е многокомпонентна, тя може да бъде направена само от една дъска.

Какво ви трябва:

 • Колело за рулетка
 • молив
 • 2x4 дъска с дължина 2,5 m
 • Циркулярен трион
 • Чук, нокти.

Един от първите разрези, които трябва да направите, е скосяване с дължина 45 градуса. Всъщност няма да е необходимо да виждате всички 2,5 m.

 1. Направете дванадесет парчета.
 2. Предната и страничната страна ще бъдат малко по-дълги от необходимото, но ще ги изрежете по-късно.
 3. Всяка къщичка за птици има четири страни, три от тях са tr, така че имате нужда от дванадесет парчета. Всичко това трябва да идва от една 2,5м дъска.
 4. Как да инсталирате водачи с напречно сечение, вижте стъпка по стъпка снимки.
 5. Може би някои части ще бъдат по-добре комбинирани помежду си, експериментирайте с детайлите на трите къщи, докато не намерите желаната комбинация и след това свържете четирите стени заедно.
 6. Ако половините на покрива не се подреждат в една линия, можете да ги отрежете, докато изрежете дъното на къщите.
 7. Завършете последния етап, полирайте и боядисайте, възможно е в различни цветове, ще бъде по-красиво.
 8. Прикрепете къщичка за птици към дърво през една от вратите.

Можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта на автора на проекта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId48e4a1d199

Вижте още няколко примера за многофамилни къщички за птици

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/skvorechnik/idei-dlya-ptits#sigFreeId0e1150e630

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...