Как да си направим обикновена къщичка за птици: оригинална идея от саксия за цветя (Майсторски клас в снимки)

кутия за гнездене в саксия кутия за гнездене в саксия

Потърсете прости опции за направете къщичка за птици със собствените си ръце? Как ви харесва идеята да направите къщичка за птици от глинен съд? Всичко е много просто, но птиците не се нуждаят от оригинални къщи, имат нужда от удобни и естествени къщи. Глината в това отношение е подходящ материал. Най-трудната част е да се направи стандартен вход с диаметър 26 мм. Пробиването, разбира се, не е трудно, дори и за начинаещ, просто трябва да се направи много внимателно и бавно.

 

По този начин, как да си направим къщичка за птици от саксия

  1. Изберете саксия с подходящ размер за птиците, които искате да привлечете в глинената къща. За този случай да предположим, че саксия е с диаметър около 160 x 160 мм.
  2. Измерете диаметъра на съда на около 5 см от върха. Ще бъде размер за кръг от дървото, което ще бъде отсечено.
  3. Начертайте размера на кръга върху лист шперплат или тънка дъска. Изрежете кръга с мозайката или ножовката.
  4. Сега измерете малък кръг на около 5 см от това, което ще бъде горната част. Размерът на кръга трябва да е достатъчен, за да може птицата да влезе в дупката. Изрежете дупка. Ако искате да защитите дървесината от атмосферни влияния, използвайте нетоксичен хранителен оцветител или уплътнители. Птиците са чувствителни към много химикали.
  5. Прикрепете малка кука към дървената част. Поставете на около 5 см нагоре от основата на кръга. Той ще служи като костур и механизъм за сваляне и инсталиране на кръглата част.
  6. Завийте глинената саксия към стълб или стена. Използвайте дупката, която вече е вътре основа за гърне и пробийте стълб или стена. Ще ви е необходим винт или болт, достатъчно голям за отвора.
    Поставете къщичката за птици със суха трева или друг материал. Поставете част от кръга на място.
  7. Съставено, Birdhouse е готов за живеене. Поддържайте къщата за птици чиста; просто извадете дървения кръг, почистете вътрешността на саксията, след което заменете кръга, като го поставите обратно.

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

кутия за гнездене в саксия

Всички прости къщички за птици се състоят само от няколко предмета, така че за изработката са необходими само основни умения. Можете да изберете всякакви материали, стига да отговарят на птиците. Вижте интересни идеи в тази статия “Необичайни къщички за птици. 395 снимки на оригинални и красиви идеи» https://i.expert-h.com/skvorechnik/neobychnyi-dlya-ptits и изберете стил на къщичка за птици от предлаганите тук опции, в зависимост от това колко усилия сте готови да положите и какво имате в къщата.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...