Публикувано в басейни

Направи си сам басейни в страната, в банята, в двора +1000 снимки

Направи си сам басейни Направи си сам басейни

басейн - обикновено е изкуствено езерце.

Вероятно всички собственици на селски къщи и вили мечтаят за собствен басейн на сайта. И това не е изненадващо, защото вашият собствен басейн не е само интериор, но е и възможност за релакс и забавление както за възрастни, така и за деца.

В края на краищата басейнът може да се използва не само като място за плуване и водни игри през лятото, но и като ледена пързалка през зимата.

Смята се, че правенето на басейн със собствените си ръце е много скъпо и изисква определени професионални умения. Но ако имате елементарно желание и малък брой инструменти, тогава можете да изградите много сериозен и не скъп басейн със собствените си ръце.

След това ще разгледаме направете сами няколко възможности за изграждане на басейн, от най-простия до практически професионален басейн.

Ще ви кажем как да изберете място на сайта за басейна, какви инструменти трябва да имате, какви нюанси трябва да се вземат предвид по време на строителството.

След като прочетете тази статия, няма да се съмнявате в реалността на въплъщаването на такава прекрасна и много полезна структура като плувен басейн.

Избор на сайт

 1. Преди да започнете строителството, трябва да изберете място на сайта за басейна.
 2. Веднага трябва да вземете предвид, че басейнът трябва да бъде разположен отдалечено от леглата и големите дървета, за да предотвратите проникването на различни клони и листа, които ще замърсят вашия басейн.
 3. Най-доброто от всички поставете басейна на най-високата кота на площадката, тъй като това ще премахне проблема с дренажната система.
 4. И накрая, трябва да изберете място, достатъчно близо до водоснабдяването и възможността за източване на стара вода.

Изборът на форма и дизайнерски характеристики на басейна

Тогава, когато сте решили за място на сайта, трябва да вземете решение за дизайнерските характеристики на басейна.

Що се отнася до избора на формата на басейна, тук много голям брой опции, Басейните са кръгли, овални, правоъгълни, многоъгълни и пр. Независимо дали измисляте себе си или вземете идея от Интернет, например, важно е да осигурите, че басейнът няма голям брой остри ъгли. Избягването на остри ъгли значително ще намали възможността от нараняване при използване на басейна.

още заслужава да се определи дълбочината и местоположението на басейна, Обикновено дълбочината на басейна е около 150 сантиметра, но ако изведнъж искате да поставите дъска за гмуркане, дълбочината на мястото за гмуркане не трябва да бъде по-малка от 250 сантиметра.

Много е удобно да изберете дъното на басейна с наклон, тогава при разделяне част от басейна с не дълбоко дъно е идеална за деца и възрастните също ще се чувстват чудесно по-дълбоко. Освен това басейните са едновременно с повърхността на земята и над повърхността. С този избор трябва да вземете предвид и характеристиките на местоположението на парцела и комуникациите.

Някои примери за басейни са представени по-долу на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeIdbd6f6d88b2

Устройството на басейна на сайта с помощта на импровизирани материали

05 палецМожете да създадете красив и в същото време функционален басейн на вашия сайт с помощта на импровизирани материали.

Всичко може да се използва като строителен материал, от гумена гума от някой голям трактор до пластмасови бутилки.

Използването на лесно достъпни материали значително ще спести финансови ресурси, а красотата и функционалността на такъв басейн не отстъпва на по-трудните за изграждане.

По-долу ще намерите подробни снимки за изграждането на басейна на мястото на тракторна гума, пластмасови бутилки и дървени палети.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId77d91bcccb

Устройството на басейна с пластмасов филм

25 палецПластмасов филм Има много висока хидроизолация, но в същото време е доста крехък материал.

Малки удари с ъглови или остри предмети могат да нарушат този материал, така че трябва да работите с него изключително внимателно.

За да може вашият басейн да служи дълго време, трябва да използвате филм с дебелина 1,5-2 мм.

Огромните предимства на полиетилена по време на изграждането на басейна са лекотата на използване и ниската цена на материала. Но ще трябва да се сблъскате с малка трудност, а именно равномерно разпределете и разтегнете полиетилена около периметъра на басейна.

По-долу е подробен фоторепортаж за изграждането на басейна на обекта с помощта на пластмасово фолио.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId981a8b3a6f

Направи си сам рамков басейн в страната

30 палецМного често срещана опция за направа на самостоятелен басейн на рамка.

Както дърво, така и метал могат да служат като рамка.

Дървесината се събаря или усуква с винтове, металът се заварява или дърпа заедно с болтове.

Материал за интериора на басейна често се използва PVC плат. PVC плат не е скъп и много плътен материал, който също е водоустойчив. Например рекламните банери са направени предимно от PVC плат.

За външна декорация могат да се използват листови материали като шперплат, ПДЧ, OSB, но можете да направите без тях, ако укрепите самата рамка на бъдещия басейн. Тази опция е идеална за сезонна употреба, тъй като е лесна за разглобяване и не изисква много усилия по време на монтажа.

Такъв басейн може да се експлоатира през лятото, а през зимата, за да се запазят материалите и да се освободи място на обекта, той може да се съхранява в гараж или сервизно помещение. Ако планирате да използвате басейна целогодишно, можете да го напълните с бетон по периметъра и да го украсите с плочки или друг материал,

Можете също така да разширите оперативните свойства на басейна и дори да го инсталирате в оранжерията. По-долу на снимката ще бъдат представени опции за басейни с рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId00605209e6

Монолитни стоманобетонни басейни

30 палецНай-трудоемките и финансово скъпи проекти на басейни от монолитен стоманобетон.

Сложността на конструкцията се състои в трудоемката подготовка и заливане на основата и стените на басейна.

Такива басейни имат скъп и естетичен вид и обикновено парадират на фона на големи къщи и луксозни имения. Един обикновен гражданин обаче може да си позволи да организира такъв басейн на сайта си, ако положите усилия и имате прилично количество свободно време.

Монолитен стоманобетонен басейн, поради своя дизайн, може да бъде с всякаква удобна форма и всякакъв размер, който душата желае. Също така на практика многослойните басейни са придобили голяма популярност.

Такива басейни изглеждат много красиви и ви позволяват да седнете и да се отпуснете, облегнати на стената на басейна след тежък работен ден или гореща парна баня в сауна или баня.

При декорирането на монолитен басейн често се използват плочки или просто боядисани.

Описание на поетапната конструкция на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId9313310ec3

Басейни от блокове и тухли

29 палецКонструкцията на басейни от блокове и тухли е широко използвана.

За да направите това, изсипете бетонна основа, върху която впоследствие се полага хидроизолация нетъкан материал или облицована с плочки. Този метод е малко трудоемък, тъй като полагането отнема значително време. В бъдеще зидарията е измазана и боядисана или облицована със същата плочка.

При изграждането от блокове и тухли трябва да се вземат предвид много важни нюанси:

 • необходимо е да запечатате купата отвътре - водата разрушава тухлата и блоковете;
 • сила на въздействие ще се отрази на стените.
 • тухлена стена се състои от фрагменти и ако някъде има слабо място, тя е длъжна да се срути;
 • необходимо е да се осигури херметичност от подземните води, те могат да съдържат много нещо неизгодно и дори много вредно.

Външно завършекът е малко по-различен от басейните от монолитен стоманобетон.

По-долу са снимки с опции за изграждане на басейни от блокове и тухли и довършителни работи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId70b23d1a83

Направи си сам полипропиленов басейн

56 палецПолипропиленовият басейн се сглобява с помощта на полипропиленови листове от 5 и 8 мм. За сглобяване на стълбите се използват 5 мм листове, тъй като се огъват по-лесно. Основата е подготвена от бетонна плоча с последващо покритие на геотекстил и изолация.

По принцип сглобяването на басейн от полипропилен е доста просто, но ще ви трябват инструменти като заваръчен екструдер и пистолет за горещ въздух за заваряване на фуги.

Такъв басейн служи за дълго време и изглежда доста представително. Той не се нуждае от вътрешна декорация, тъй като листовете от полипропилен са гладки, а цветът може да бъде лесно избран при покупка.

По-долу са подробни снимки на конструкцията на басейн, изработен от полипропилен със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId17a4524a6d

Стоманен лист басейн

07 палецКато алтернатива на стените на басейна може да се използва стоманен лист.

 

Такива басейни често се правят кръгли, овални или под формата на фигура осма.

 

Листът или листовете са закрепени със специален профил. Основата за такъв басейн е направена от бетон или силно уплътнена почва, вътре е положен облицовъчен филм.

 

Описание на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId607feb117e

Изграждане на басейна от готовата купа

10 палецПри изграждането на басейн на обекта се използват готови купи.

Такива купи най-често са изработени от фибростъкло.

Тази опция перфектно спестява време и не изисква определени умения. Но цените за такива басейни обикновено започват от стотици хиляди рубли.

Могат да бъдат определени три етапа на строителство:

 1. Изкопайте яма;
 2. Инсталирайте купата и оборудването;
 3. Украсете басейна.

Доста просто устройство, както бе споменато по-рано, води до прилични финансови разходи.

Описание на работата на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeIde0b6868089

Басейнът във ваната и сауната

14 палецМного хора мечтаят за банята или сауната си и всеки преди всичко вижда в сградата на банята нещо разглобяващо, добро, чисто. Е, добре басейнът във ваната е чудесно място за почивка след гореща парна баня.

Опции за строителство малко: 

Първо го шрифтове-басейни от ценна дървесинакоито имат много добър ефект върху здравето, но са много скъпи и се предлагат готови.

И ще разгледаме втория вариант: това подреждане на стоманобетонен басейн, облицован с плочки вътре в помещенията на баня или сауна.

Също много добър вариант. използването на стоманобетонни пръстени при изграждането на такъв басейн. Технологията на строителство практически не се различава от изграждането на монолитни стоманобетонни басейни Обикновено басейните във вани и сауни не са много големи поради ограниченията в пространството на конструкцията.Примери за такива басейни са представени на снимката по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeIda3da812648

Оборудване за басейни

Оборудването за басейна се избира индивидуално. Най-основните компоненти са:

 • филтър,
 • помпа,
 • вградени части
 • бойлер.

Помпата на филтърния блок изтегля вода от съда на басейна през дънните канали, скимери или преливни тави и го изпомпва под налягане обратно в басейна през филтъра и след това през захранващите дюзи.Помпите на басейна са разделени на два типа: самозасмукващи и нормално грундиращи. И двата типа помпи могат да бъдат със или без предварително филтър.

Важно е да знаете! Производителността на помпата не трябва да надвишава производителността на филтъра, в противен случай качеството на филтрацията ще намалее поради превишаване на препоръчителния дебит през филтъра и филтърът може да се повреди.

С помощта на вградени части в басейна се циркулира вода, което е необходимо за поддържане на чистотата му.

Водно отоплениене винаги се използва при изграждането на частни басейни. Но за тези, които желаят, оборудването за отопление на водата се изчислява въз основа на броя на кубичните метри вода и околната температура.

Ремонт на стария басейн

Басейните, колкото и да са силни, имат способността да се счупят.

Течният каучук е подходящ за запълване на малки пукнатини в бетонни басейни.

За ремонта на полипропиленови басейни може да е подходящо заваряване на полипропилен, но този метод далеч не винаги е възможен и затова е необходимо или да поръчате нова купа, или да заварявате нов дизайн от листове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId2f946f16ac

Направи си сам басейни, идеи

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId67be236da4

Правим басейн от сено и кутии от бира!

Както можете да видите в този пример, не е особено важно от какво е изградена рамката на басейна, основното е да използвате добър и силен филм. И в този случай всяко легло ще се превърне в райски басейн.

Сено басейн

и ето от кутиите за бира

Направи си сам басейн от каси за бира

 

Стъпка по стъпка снимки на басейни от палети

И тук намерихме няколко стъпка по стъпка снимки за вас с майсторски класове как да направите басейн от дървена рамка от палети (или палети).

Направи сам басейн от палети стъпка по стъпка 

Рамка басейн от палети

 

Извън колелото от трактор и от капак палатка

Както виждате, не е толкова трудно да се направи трактор от колело.

Но тук от палатката, тук вече е необходимо да се мисли, че през дупките в палатката можете да пропуснете стъпването, което остава само да бъдете изтеглени и фиксирани над нивото на земята!

Басейнът от колело от трактор и от покривна палатка

 

Много прост басейн)))

Много прост басейн, направен сам

 

Фотогалерия

В тази фотогалерия сме събрали за вас повече от 15 снимки на различни снимки, които стъпка по стъпка с фото инструкции илюстрират процесите на изграждане на различни евтини басейни.

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeIda06e24885d

Басейни на покривите и балкони на сгради

Ето снимка на няколко къщи с басейни, разположени на покривите и балконите на сградите. Много често самите такива резервоари са направени със стъклени стени и дори дъното. Просто невероятно.

Фантастичен басейнБасейн на покрива

 

Басейни с хищници (крокодили и акули)

Ето снимки на басейните, в които можете да слезете по стъкления тръбопровод до крокодили, батерии. Бързайте по водна пързалка по средата на аквариум с риби. Вижте още снимки в галерията по-долу.

Крокодил басейнбасейн с акули

 

Басейни във формата на котка, китара и пиано

Така че в тези басейни няма нищо особено необичайно, освен тяхната нестандартна форма.

Басейн с форма на пианоБасейн с форма на котка

Басейн с форма на китара

 

галерия

Тук са събрани повече от 40 снимки на необичайни басейни

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId318b1b59a6

 

 

Сингапур. Басейн на покрива. селекция призрачен снимка

По-долу сме публикували 4 снимки на басейна на покрива на хотела в Сингапур. Това е най-големият най-голям басейн в света, който е разположен на голяма платформа, която от своя страна лежи веднага на три небостъргачи. Това е обхватът!

Басейн на покрива на хотел в СингапурБасейн на покрива на хотел в Сингапур

На покрива растат палми, има хамаци и се настаняват няколко хиляди души. Това би било плуване там!

 Басейн на покрива на хотел в СингапурБасейн на покрива на хотел в Сингапур

Вижте цялата селекция от снимки в галерията по-долу.

 

И това е къща с басейни на балкона. Луксозно!

Както можете да видите, всеки балкон има басейн със стъклени стени. Водата е просто лазурна. Къщата е създадена в същия стил. Разбира се, не можете да направите такава къща в нашия климат, само ако балконите са затворени

Къща с басейн с балкони

 

Още две необичайни басейни на покрива

Басейнът на покрива е необичаен

необичайни басейни на света

 

Фотогалерия

Страхотни снимки на различни басейни на покрива се намират в тази галерия.

за да увеличите снимката, просто кликнете върху нея

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://i.expert-h.com/bassejny/1006#sigFreeId6f01f3bf78

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...