Направи си саксии за цветя

Направи си саксии за цветя (8)

Висящите саксии за цветя заедно с рендетата отдавна се използват в ландшафтен дизайн и са успешни не само сред градинарите, защото благодарение на тях е възможно лесно да се решат няколко проблема наведнъж. Можете не само да украсите лятната си къщичка и да реализирате най-оригиналните идеи, но и лесно да се справите с липсата на пространство. В допълнение, такива продукти могат да се използват не само в селска къща, но и в градски апартамент.

Успешно е да поставите любимите си растения в апартамент и къща, както и да подчертаете създадения интериор с помощта на саксии за цветя, направени сами. Вие сами можете да решите какви материали да използвате за това и тъй като това могат да бъдат почти всякакви предмети от бита, няма да се налага да търпите никакви материални разходи.

Както вероятно вече сте успели да се уверите, саксиите за цветя за градината и къщата могат да бъдат направени от всякакъв подръчен материал, независимо дали това е строителният материал, останал след ремонта или стари домакински прибори. Пластмасовите продукти също са най-подходящи за тази цел, защото обикновените пластмасови бутилки са нещо, което винаги присъства в изобилие за всеки летен жител, така че не е нужно да купувате нещо специално в този случай.

Старите неща, които винаги са на разположение на всяка лятна вила или селска къща, могат да се използват правилно и да ги превърнат в не само практичен домакински предмет, но и необичайна украса. В тази статия ще продължим темата за производството на продукти от бетонов разтвор и цимент, но този път ще разгледаме как да ги създадем, използвайки обикновена тъкан. Такива продукти, за разлика от саксиите за цветя, напълно отливани от бетон, могат лесно да се движат из градината, те са леки и също така перфектно се вписват във всеки избран от вас дизайн.

Бетонните изделия отдавна са известни със своята издръжливост и практичност. Винаги ще ги срещате във всеки парк, по градските улици и площади, те красят много сгради и градини. От тази статия ще научите как да ги направите със собствените си ръце, за да ги украсите с вашата селска къща или лятна вила.

Саксии за цветя изпълняват няколко важни функции наведнъж. В тях може да се отглежда всякакъв вид растение и е лесно да ги прехвърлите на всяко желано място, което е особено удобно, ако вашата градина или лятна вила има изобилие от различни сортове растения, които се нуждаят от различни грижи, защото е необходимо повече слънце, а други обичат да са на сянка , С помощта на саксии за цветя не е трудно да декорирате стълби, градински пътеки, веранда, стени или тераси; те могат да украсят беседки на открито. И най-важното - можете да направите всичко това сами със собствените си ръце. Днес ще разгледаме как да направите дървени саксии от различни импровизирани материали: стари пънове, стволове на дървета, подрязани дъски, бъчви и шперплат, устойчив на влага.

Освежаването и озеленяването на пейзажа на градината и лятната вила изобщо не е трудно, просто трябва да намерите вече неизползвани материали, които на пръв поглед изглеждат ненужни, със сигурност всеки винаги ще намери нещо подобно. Не бързайте да се отървете от старите гуми, те все още могат да служат добре, да направите от тях красиви и оригинални саксии за цветя, бъдете сигурни, че такива продукти определено няма да оставят никого безразличен.Много градинари успяха да оценят този материал, тъй като каучукът се обработва доста лесно, гъвкавата му еластична структура ви позволява да придадете необходимата форма на продуктите.

Нещата, които правите сами, ни доставят особено удоволствие и ако това нещо е създадено от обичайните материали, оставени като ненужни, например от стара гума, която вече не е необходима и в крайна сметка се превърна в полезна изненадващо красива част от градината и лятната вила, това е двойно приятно , Дори такива неприлични на пръв поглед неща могат да дадат втори живот, докато абсолютно няма да имате нужда от никакви разходи, само малко умение и въображение.

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...